|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pero33 Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2012 17:34 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.25 Kraj: rogaška slatina
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
sam da je moja mal dugačna
Pero!
Če ne želiš, da sporočilo konča v smeteh, ti pa v "Banovcih", potem piši v razumljivem jeziku. Uporabljaj velike začetnice, ter vse kar sodi zraven. Pred vsem pa preberi Pravila na forumu
1. opozorilo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj če bi si ti za začetek malo pogledal osnove in vrste vžigalnih sistemov. Ker ni to tako kot ti misliš, da priklopiš "cinšpulo" pa gremo.
Ko se boš zjasnil kakšen vžigalni sitem rabiš bo pa smiselno naprej razpravljat.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne boš mogel napraviti ker ima notri tuljava.tiristor in nekaj elementi,vse zalito z aralditom.To sem ugotovil ko sem dobil od motorne žage.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.77 MB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem že napisal je sistemov več, princip pa je v osnovi enak. So različne variante. Ena je taka kot pravi andrej in je vse zalito skupaj in montirano pod veternico z magnetom. Potem so taki, ki imajo pod veternico dve tuljavici, ena je napajalna druga pa prožilna. Napajalna napaja elektroniko in tuljavo ter, ko da prožilna pulz se IGBT odpre in tok steče na vžigalno tuljavo, ki generira visoko napetost. So pa tudi take, kje zadeva ni podkaste oblike ampak je zalit valj.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj literature.
Pri navijanju pa bi bil kot so že napisali problem razmerje med ovoji in prostor. Kajti te zadeve so zelo stlačene. Sicer, če je vžigalna tuljava zunanja je ponavadi malce več prostora, če je pa taka kot si pripel sliko je pa to bolj kot ne misija nemogoče. Imajo pa trgovine in servisi toliko teh tuljav, da jih celo prodajajo. Ampak verjetno te moti cena. Celo jaz imam dve v predalu.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da skrajšam agonijo- ne da se narediti doma, še posebej če si 16 in pov letnik brez izkušenj. Tudi 2 toni živcev ti ne bo pomagalo.
Opusti izdelavo, kupi novo in gasa
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
No glede na to, da je vžigalno tuljavo težko narediti sam, me pa zanima, kje jih delajo po naročilu? Pač sprašujem, če se slučajno zgodi okvara in se najde kakšna eksotika za katero se zelo težko najdejo rezervni deli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez števila ovojev ti ne bo verjetno noben naredil nove tuljave. Je pa kakor sem slišal nek človek na Vrhniki, ki zalite tuljave odpre in previje. Kako ne vem. Saj se tisti smoli da do živega kolikor je meni poznano samo s termperaturo, ohišja pa so prav tako plastična.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni