|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Ti še nisi izvedel preklopa razmišljanja iz enofaznega (=medfaznega pri 2 fazah) na 3-faznega. Najprej si to razčisti, se ti bo odprlo sončo nebo
Glede problema je pa pri selitvi lahko prej bila peč vezana na talilno varovalko, zdaj je pa na avtomatski.
Peč po nekem času začne izklapljat grelce (dosežena temperatura) in ta čas je bil lahko za talilne zadosti dolg, za avtomatske pa ni.
Kakih 120°C recimo dosežeš v pol ure, ko se talilni še niti dobro ne ogrejejo pri 1.5x nazivnem toku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43 Prispevkov: 238 Aktiv.: 1.12 Kraj: Vir pri Domžalah
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Max, skoči nazaj v posteljo in vstani najprej z desno nogo. Zakaj si tako slabe volje. Človek pač v dobri veri tensta in razmišlja, kdor pa to dela pa tudi kakšno neumno blekne. Seveda, ti ne.
Medfazno na dve faze in medfazno na tri faze, tu res ne vidim kake hude razlike. Vse je odvisno od potrebe po moči, ne?
Drugače pa omenjajo avtomatske varovalke pri peči že ves čas. Kje si našel talilne, čeprav bi se morale v takem primeru uporabiti.
No, še malo se huduj name . _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43 Prispevkov: 238 Aktiv.: 1.12 Kraj: Vir pri Domžalah
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Pardon, popravljam. Ne govori kakšne varovalke je imel prej, jemljem nazaj in se posipam s pepelom. _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Medfazno na dve faze in medfazno na tri faze, tu res ne vidim kake hude razlike. |
Če je ti ne vidiš še ne pomeni da je ni.
Nič se ne hudujem nate, rad bi, da "ti potegne".
Če si užaljen te bom pa pustil pri miru, če je treba se ti pa tudi opravičim ker sem imel dober namen... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
ledo je napisal/a: |
....
Medfazno na dve faze in medfazno na tri faze, tu res ne vidim kake hude razlike.
..... |
Malo razmisli preden brcneš v temo (ponovno))! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Me spominja na tisto, ko se je šofer med vožnjo po avtocesti hudoval nad radijskim napovedovalcem, kateri je objavil opozorilo, da se po AC en avto vozi v narobno smer.... Kaj eden, vsi gredo narobe!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo vas prosim, potem mi razložite zakaj gre. Saj priznam, da sem nekaj narobe bleknil, samo ne vem kam merite. Poučite me in bo v prihodnje boljše. Ne samo s prstom kazat na napake. To sicer vzame najmanj energije, to je res. _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet boš užaljen, pa vseeno: a znaš brat? Prvi prispevek na 2. strani? Kar je Azrael napisal? Si se potrudil zadevo razumet, vzet list papirja, svinčnik, kalkulator in ZKP ter malce naštudirat zadevo?
Tudi gumby se je nekajkrat trudil te spravit na pravo pot, ampak očitno je to prepričevanje prepričanega.
Kaj naj ti še serviramo? Po možnosti na srebrnem pladnju, ob svečah?
Osnove imaš na spletu prosto dostopne, če že nimaš pri roki nobenega srednješolskega učbenika ali elektrotehniškega priročnika. Še v strojniškem so te zadeve razložene... Mi ti jih torej ne bomo razlagali, če praviš da si nek štromar.
Ti bi rad nas prepričal v svoj prav, torej na delo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, dojel, manjka mi nekaj teorije in nekaj prakse. Bom pobrskal za informacijami. Hvala _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
ledo je napisal/a: |
Lepo vas prosim, potem mi razložite zakaj gre. Saj priznam, da sem nekaj narobe bleknil, samo ne vem kam merite. Poučite me in bo v prihodnje boljše. Ne samo s prstom kazat na napake. To sicer vzame najmanj energije, to je res. |
Tole je strokoven forum in ne moreš nekaj kar "blekniti". Če ne veš, za kaj gre, potem bolje da se ne oglašaš v temi ampak jo le spremljaš in se iz tega kaj naučiš.
Lahko pa se prijaviš na kakšen politični forum, tam res lahko blekneš kar hočeš...
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni