|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mkosmac Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18 Prispevkov: 301 Aktiv.: 1.52 Kraj: Limbarska Gora
|
Objavljeno: Pet Apr 13, 2012 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Y2=NOT (X1 OR X3) |
Ta enačba je enaka tisti prvi na sliki.
Mislim pa...
papagaj93 je napisal/a: |
ko pa želim določeno spremenljivko negirati pa ne deluje. Ve kdo kako lahko določeno spremenljivko negiram? |
...da mora biti negiran samo X1, torej tako, kot pri drugi enačbi.
Poskusi tole:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
10.58 KB |
Pogledana: |
2838 krat |

|
_________________ LP Matej
if(?) ask_google(); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Da, negiran mora biti samo X1, sem poskusil vaš predlog vendar še kar ne dela, nisem si mislil da me bo pri projektu ustavil problem kot je neznanje zapisa logične funkcije
Z veseljem sprejmem kakršen koli podan predlog!
LP Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Klikni na vprašaj na oknu in poglej sintakso.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
HELP mi pa nedela, sicer se najbrž nebi utrujal s vprašanji tukaj na forumu
Failed to launch help! Je edina pomoč ki mi jo ponudi
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkosmac Član

Pridružen-a: Čet 26 Mar 2009 22:18 Prispevkov: 301 Aktiv.: 1.52 Kraj: Limbarska Gora
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Najprej odpravi tisti help problem. Verjetno uporabljaš W7, ker help tudi meni sprva na W7 ni deloval.
Najprej si preberi tole, potem pa inštaliraj eno od datotek v moji priponki (x86 za 32-bit, x64 za 64-bit sistem).
Poleg tega si poglej še spodaj pripet Flowcode primer. Ostale najdeš tukaj.
Upam, da bo v pomoč.
|
 Download |
Ime datoteke: |
HELP.rar |
1.36 MB |
Downloadano: |
4 krat |
Uporaba operacij AND OR MOD NOT XOR |
|
 Download |
11. Use of operations AND OR MOD NOT XOR.rar |
1.88 KB |
2 krat |
if(?) ask_google(); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Naprej naj se zahvalim uporabniku za pomoč, sedaj sem uspešno odpravil težavo z >pomočjo< tako da pomoč v Flowcodu mi deluje.
Imam pa še vedno problem z realiziranjem funkcije Y2 = NOT (X1) OR X3 Tale funkcija mi ne deluje!
Začuda pa funkcija Y4 = NOT (X1) AND X3 deluje..
Res nevem kaj delam narobe Kakšna ideja, nasvet?
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkosmac Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Daj pripni datoteko .fcf na forum, tako kot sem jo jaz. Daš v .rar (desni klik na datoteko .fcf -> add to archive). Na daljavo je karkoli težko reči.
if(?) ask_google(); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prilagam datoteko:
|
 Download |
ROBO.rar |
2.49 KB |
7 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkosmac Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Vidim, da imaš pri tvojem programu 3 stikala, ta pa nikjer ne bereš. Zanima me kako si razlagaš "Izhod za senzor". Če hočeš brati senzor moraš uporabiti Input. Sintaksa zapisa NOT X1 ali pa NOT (X1) je verjetno že prava, problem je drugje v programu.
Tvoja pripeta ima še neko dodatno končnico .001
Tole bo lažje odpreti.
|
 Download |
robot.rar |
2.43 KB |
3 krat |
if(?) ask_google(); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Tista tri stikala mi služijo za v simulaciji postavljati logična stanja na spremenljivke X1 X2 X3. In so povezana.
Tisti izhodi za senzor, pa določajo kdaj naj zasveti IR led, da se bo fototranzistor odprl (če seveda pride do odboja IR svetlobe od stene) . V tem primeru IR led delujejo s frekvenco oscilatorja čipa ECIO 28. Vhodi ki pa so definirani kot X1 X2 X3, pa dobijo podatek o odboju (če ni ovire log. "0", če ovira je log. "1"). Če je do odboja prišlo pomeni da je zaznana neka ovira, ter se morata izhoda na RC2 in RC1 ravnati po logični funkciji ki je zapisana v "računanju".
Upam da nisem preveč zakompliciral stvari, ter da razmišljam v pravo smer.
LP Rok
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzor ni izhodna naprava ampak vhodna. Tiste spremenljivke pri daljši funkciji bo treba verjetno združit v oklepaje.
In ja si zakompliciral. Imena funkcij so totalno mimo, ker ne povejo čisto nič. Ko boš čez nekaj let gledal program ne boš več vedel kaj je kaj, tako kot ne vem jaz. Na tvojem mestu bi se izogibal številk v imenu spremenljivke.Vhodi in izhodi so tudi pometani malo ta port malo drugi. Ne vem zakaj rabiš tak PIC za par vhodov in izhodov. Poleg tega se izkaže tale Flowcodov PWM, ki ni sposoben na klasičnem portu generirati pulzov za bolj ali manj neuporabnega. Ne postavljaj izhoda na 0 ampak raje ustavi pwm-disable.
Pripenjam realizacijo ene izmed tvojih funkcij v enostavnem programčku.
PS: Svetoval bi ti, da pustiš Flowcode, ker ti iz izkušenj povem, da te bo začel zaj... pri enostavnih stvareh, ki bi v kakem drugem programu obsegale nekaj vrstic enostavno razumljive kode.
|
 Download |
Flowcode1.rar |
1.4 KB |
4 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaštrikal si se.
Najbolje, da začneš od začetka in poveš kaj bi sploh želel. Razloži vse in čeprav na dolgo in široko.
Stikalo čisto na levi ni v uporabi, čemu služita manjši LE diodi?
Najprej popravi takšne osnovne stvari potem pa dalje.
|
58.58 KB |
6 krat |

|
|
58.42 KB |
1 krat |

|
|
 Download |
robo.rar |
2.51 KB |
1 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mkosmac Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Poglej si tale program, če deluje tako, kot je treba. Jaz sem uporabil logične operatorje |, & in ! ker izgleda da so OR, AND in NOT aritmetični operatorji. Problem nastane zato, ker naj bi se v Y3 (1-bit) vpisala vrednost 255 oz. 1111 1111 binarno.
Je pa tudi res, da imena spremenljivk niso izbrana najbolj posrečeno ter da Flowcode ni namenjen resnemu programiranju
|
 Download |
robot.rar |
2.48 KB |
3 krat |
if(?) ask_google(); |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bom izpadel trmast, vendar moj program že deluje kot mora, samo računanje mi ne deluje! (realizacija funkcij)
PZUFIC: tvoj program deluje! Toda, jaz sem ga malce spremenil, ter namesto funkcije AND dal funkcijo OR sedaj pa nedela več! tukaj je moj problem! če razumete...
LP Rok
|
 Download |
Flowcode1.rar |
1.7 KB |
1 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sob Apr 14, 2012 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pzfuic, tu pa si bil malo prehiter. S tem programom nisi pokazal čisto nič. Zakaj si vstavil odločanje, če odgovor DA ni možen? Zakaj si vstavil LED, ne da se je vklopit?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni