www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samodejno prižiganje računalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mdolsa
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Dec 2003 13:43
Aktiv.: 0.18
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2004 6:09 pm    Naslov sporočila:  Samodejno prižiganje računalnika Odgovori s citatom

Računalnik se mi zadnje čase sam prižig in potem ko ga ugasnem in ponovno poizkušam prižgati se v časih noče prižgati. Ali ima kdo podobne težave? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2004 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tole bi po moje bila lahko kriva tipka za vklop oz. eventuelno napajalnik.
mdolsa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2004 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz mislim da bo kaj takega zanima pa me ali je tom možno naredit tudi programsko?
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2004 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ti računalnik včasih noče prižgati oziroma je to bolj naključno ti svetujem da pogledaš kondenzatorje na osnovni plošči, če kakšen "izpusti dušo" se začnejo pojavljati taki problemi.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mdolsa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2004 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem pa se to nebi smelo zgodit saj je računalnik praktično nov (od meseca maja).
Nazaj na vrh
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno

Nazadnje urejal/a Roby Pon Avg 06, 2007 8:43 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mdolsa
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ugotovil sem! Računalnik se prižge ko dvignem telefon. Po mojem je kriv modem(pa čist nov je) Twisted Evil Twisted Evil Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo "off topic" Priporočam: Kupi konektorček za podaljšat telefonski kabel.
Sam imam tako narejeno. Vse skupaj imam na pisalni mizi ter modem fizično odklopim s telefonske linije ko nisem več na netu (če prav imam hišno centralo ter modem na posebni liniji) To imam narejeno zaradi "varnosti" po izkušnjah sodeč čez leto, ko začne grmeti je modem prvi na udaru.

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Malo "off topic" Priporočam: Kupi konektorček za podaljšat telefonski kabel.
Sam imam tako narejeno. Vse skupaj imam na pisalni mizi ter modem fizično odklopim s telefonske linije ko nisem več na netu (če prav imam hišno centralo ter modem na posebni liniji) To imam narejeno zaradi "varnosti" po izkušnjah sodeč čez leto, ko začne grmeti je modem prvi na udaru.

Jaz imam tudi podobno narejeno, sicer nimam centrale. Od enih strarih telefonov sem si odlotal konektorje (2), vmes pa sem dal varovalke 50mA. Wink
Nazaj na vrh
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To, da se računalnik vključi ob tel. klicu, se da izklopit v bios-u. Malo poglej, ker nevem točno kje je to.

Lp
Nazaj na vrh
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.40
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 29, 2004 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe Laughing

... če bi jaz imel tak računalnik se nebi upal spat ponoči...

Mi bo še vrnu vse tiste hard-reset-e. No jaz bi ga še pred tistimi konektorji vseeno prišvasal za radiator za vsak slučaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Terc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Jan 2006 18:05
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko je ravno podobna tema; pri meni pa je bilo tako, da se je računalnik, ko sem ga vklopil, ponavadi po kakih par minutah izklopil, potem sem moral počakati mogoče kako minuto in ga spet vklopiti in potem je delal. Čez čas pa se mi je začel tudi po ˝ponovnem zagonu˝ ugašati. najprej je še delal po par ur, potem pa zmeraj manj časa po ponovnem vklopu. Kriv je bil napajalnik, ko sem ga zamenjal z novim, zdaj dela normalno. Zdaj bi pa ta ATX napajalnik imel za LAB napajalnik, pa me zanima, če se bi dalo to kak enostavno popravit, če je kriv kak kondenzator, da bi ga zamenjal. Ker praktično bolj malo s tem delam, pa ne vem, kak naj to ugotovim. Imam Multimeter, če kdo lahko svetuje, kaj bi se dalo naredit, če se da.
Nazaj na vrh
vili
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 16:37
Aktiv.: 0.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podobne probleme, ko se mi je ob zvonenju telefona vklapljal račulnik. To sem enostavno rešil tako da sem v biosu izklopil "vklop računalnika ob zunanjem pozivu".
LP
Nazaj na vrh
dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavitve BIOSA ali pa nakup drugega oz. zunanjega modema... Imel sem primere ko ni pomagala niti nastavitev BIOSa niti drug modem imel pa sem tudi primer ko ga je prižigal zunanji modem

V takem primeru ti ostane samo odklapljanje linije
Nazaj na vrh
toshiba
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56
Aktiv.: 0.54
Kraj: Ljubljana - Šiška

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pozabite še na funkcijo "wake on LAN", tudi to je lahko razlog za samodejno prižiganje.

Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni