www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Email.si zavrača pošto foruma

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 7:29 pm    Naslov sporočila:  Email.si zavrača pošto foruma Odgovori s citatom

V zadnjih dneh poštni strežnik email.si zavrača pošto, generirano na forumu.
Citiram:
mail.info:May 24 12:52:28 www2 postfix/smtp[19995]: 5E33754A40: to=<xxxxx.xxxxx@email.si>, relay=mx2.email.si[81.24.97.27], delay=1, status=deferred (host mx2.email.si[81.24.97.27] said: 450 <xxxxx.xxxxx@email.si>: Recipient address rejected: Greylisting in action, please try later (see www.greylisting.org) (in reply to RCPT TO command))

Mislim da bi moral poštni servis na delovati pravilno, spama pa forum ne producira, zato se s tem sam ne bom ukvarjal. Uporabnikom omenjenega poštnega strežnika priporočam uporabo drugih ponudnikov.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, ce se tvoj SMTP daemon zatake ob taki malenkosti, kot je greylisting, je nastavljen narobe. Sporocilo naj bi poskusil dostaviti nekajkrat, preden dokoncno obupa, ne pa da se vda takoj (kot je sklepati po izrezanem besedilu). Nastavis ga seveda lahko cisto po svoje, a to ne bo edini MX, s katerim bos imel tezave ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat saj imaš načeloma prav glede tega in vsak od naju lahko zagovarja svoje stališče. Res je timeout interval kratek, 20 poskusov dostave pa je po mojem mnenju več kot dovolj za še tako zmedene MX-e. Glede težav pa - saj jih nimam Twisted Evil - z izjemo nekoliko obširnejših logov in kupa solate v root mailboxu, ki ga je občasno potrebno prečistiti.

Se mi pa zdi precej [cenzurirano] da e-mail ponudnik kot je navedeni uporablja tako nastavljen mehanizem preprečevanja spama.

Moje mnenje ...

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, veliko ponudnikov uporablja isto metodo, pa se to ne pomaga samo po sebi (potrebno jo je kombinirati z drugimi). Ura zamude od neznanega posiljatelja je relativno po mojem mnenju nizka "cena", ce je rezultat manj spama. Ker se ti menja IP, se moras vsakic na novo "identificirati". Jaz sem ravno zaradi tovrstnih tezav zamenjal moj MX za ISPjevega, saj je prakticno nemogoce zagogtoviti normalno delovanje - vsakih par dni naletim na IP, ki ga je prej ocitno nek bedak uspel spraviti na [slovenščina je zame španska vas] (tako kot ti uporabljam dinamicno dodelitev IPja), zato mojo posto dobesedno pol MXov vrze v smeti. Z ISPjevim ni teh tezav, traja pa oddaja bistveno dlje Evil or Very Mad

Ce je tvojih 20 dostav razporejenih v zelo kratkem casu, bo seveda tezava v vsakem primeru - mislim, da je par dni povsem razumen cas za poskusanje ze zaradi obcasnega downtima marsikaterega MXa, ura (ali nekaj ur) je zelo malo. Kako dolg interval pa imas sploh nastavljen, preden Postfix dokoncno obupa ?
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem prek gmaila posiljal posto kolegu na email.si in dobim nazaj,da je zavrnjeno.
Poklicem ga po telefonu in on pravi,da je vse dobil,vkljucno s priponko Shocked
Ocitno jim nekaj trokira Rolling Eyes

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah, saj na email.si jim velikokrat kaj nagaja ali pa ne deluje Razz Zastonjkarskemu mailu se ne gleda v zobe, če pa so z njim težave, potem pa je na škodi tisti, ki email.si uporablja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm Sokrat po tvojih kriterijih zelo majhen (5 ur), je pa res, da mi do sedaj te nastavitve niso delale problemov. Predpostavljam sicer, da se bo tole s fiksnim IP-jem v prihodnosti spravilo v meje normale.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, sam sem kar pogosto naletel na kaksen MX, kateremu se ni zljubilo sprejeti poste tudi po 24+ ur, le redko pa sem naletel na takega, ki bi po petih dneh (toliko je bila nastavitev pri meni) se kar zavracal sporocilo. Obcasno je tezava tudi v omejitvi mailboxa (zdaj je tega sicer precej manj, saj vsak ISP oz. ponudnik e-mail storitve da na voljo kar veliko prostora), v glavnem: daljsi interval je povzrocal manj problemov in smetja Very Happy
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 24, 2006 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če slučajno kakšen Gmail račun .... Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni