www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Steklokeramična plošča
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ozone
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 14 Okt 2005 19:07
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2005 7:36 pm    Naslov sporočila:  Steklokeramična plošča Odgovori s citatom

Plošča je od gorenja in zgleda da je crknila elektronika.Tipke vse delajo plus,minus temperaturo lahko nastavljaš,sam nobenga releja za vklop grelca ne preklopi.Kaj bi lahko bilo narobe?Na servisu menda dobiš sam komplet in pride okrog 35k sit,tako da raje dam še malo in kupim novo ploščo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 14, 2005 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi najprej preveril, če pridejo signali sploh do relejev.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.19
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 6:45 am    Naslov sporočila:  Ali je možno, da je šla kaka varovalka? Odgovori s citatom

Oprosti, brcam v temo, vendar, včasih je najbolj neumna misel da odgovor:

Ali je možno, da je crknila kaka varovalka ali veza na energetski strani?
Ali so releji posebej napajani? Potem napetost za napajanje relejev?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
ozone
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Signali do relejev ne pridejo,zgleda dase zgubi nekje na krmilnem delu,napetost z trafota je varovalke pa ni nobene.

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa je s tistimi upori pred ribbon kablom, ki povezuje obe plošči?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 15, 2005 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi začel iskat na napajanju tuljav relejev (stalni minus(-) še bolj verjetno pa plus(+) ) potem pa bi preveril še signale na čipu, ki direktno krmili releje (verjetno kakšen ULN2xxx). Potem pa bi od tega čipa verjetno prišel že do kakšnih bufferjev ali celo procesorja.

Kaj kaže decimalna pika za št. 2, mogoče delovanje releja?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2005 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo offtopic: Kako delujejo te tipke? Z merjenjem spreminjanja kapacitivnosti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 17, 2005 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno so mi pri enaki plošči že odpovedali trije releji, ki žal ne zdržijo velikih tokov od plošč. Dva sta pregorela na močnostnem delu, tretjemu pa je pregorela tuljava, ki je povzročala kratki stik. (verjetno od pregrevanja temperature od plošč). Po zamenjavi relejev z drugimi močnejšimi, teh problemov nisem več imel. Pazi na razpored nogic releja (Iskrini ne pašejo v tiskano vezje) Poskusi morda je tudi pri tebi podobna napaka, odlotaj rele in potem pomeri napetost na mestu za tuljavo. Pa veliko uspeha !
ozone
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 19, 2005 12:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa sem zrihtal mojo malomarnost.Krmilnik ni delal.Začelo se je tako,da so se zaradi toplote deformirale tipke,ki so iz gume in se preveč odmaknile od stekla.To sem zdaj vse skupaj približal.Pri novejših modelih zdaj tiščijo tipke ob steklo vzmeti.Ko pa sem jaz to razdiral mi je zdrsnil izvijač po vezju in tako sem prekinil plus do relejev,ki pa jih bo verjetno treba kmalu zamenjat kot je napisal robertos.Sem jih odprl pa so kar vredu skurjeni.V glavnem stvar zdaj dela.

Nazaj na vrh
ozone
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2005 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robertos.

Zanima me kje si nabavil releje in kakšni morajo bit,ker gor sam neke številke,ki ne vem kaj pomenijo.
Nazaj na vrh
ozone
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 26, 2005 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robertos.

Zanima me kje si nabavil releje in kakšni morajo bit,ker gor sam neke številke,ki ne vem kaj pomenijo.
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2005 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ozone je napisal/a:
Robertos.

Vprašanje je bilo sicer postavljeno pred par meseci, žal ga nisem videl, ker ko se prijavim vedno nimam časa vse nove poste pogledat, ko pa se naslednjič prijaviš pa tistih postov, ki jih nisem prebral, ni več označenih kot novi posti. Sad .
Kljub temu pa bo morda komu koristilo, releji pašejo od firm: SONGLE srd- 12VDC-sl-a , OEG SRUDH-SH-122DM1 ali pa SCHRACK za katerega sicer ne vem oznake. Na splošno pa sploh ni tako pomembno katere firme je rele pomembna je napetost tuljave, pa razpored nogic, ter razumljivo delovni kontakti morajo biti grajeni za čimvečji tok in oblika takšna, da gre v ohišje celotne elektronike, po navadi pa je na samem tiskanem vezju že prirejeno za vgradnjo različnih, vsaj dveh, oblik relejev.
Od oktobra do danes sem med drugim popravljal tudi dve plošči Elektrolux, kjer je pri obeh crknil rele za ploščo- močnostni kontakti. Imel pa sem tudi primere, Gorenje in Indesit, da so se pojavili hladni loti na releju in na napajalnem transformatorju. Toliko za informacijo, morda pa bo komu v pomoč pri iskanju napak.

cardynal
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Feb 2005 20:32
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pozdravljeni !

Imam zanusijevo steklokeramično in imam resen problem, ko prižgem eno ploščo se mi zraven prižge tudi druga, ki pa se sama nastavi na največjo vročino!

Oznake ne vem lahko pa pogledam, prosil bi za vaso pomoč, ker sam se še zaenkrat ne upam lotit taksnega projekta

za pomoč se vam ze v naprej najlepse zahvaljujem

lp
Nazaj na vrh
cardynal
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 30, 2006 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem preveril in oznaka je zxt 623 lx

prosim za cimprejsno pomoč

lp
Nazaj na vrh
cardynal
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 31, 2006 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni nikogar ki bi bil pripravljen pomagati mlademu paru ki prenavlja stanovanje in trenutno nima denarja za novo steklokeramično Sad

dati vsaj kaksen napotek kako stvar popraviti
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni