www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

skrčevanje termokrčljivih cevk (božirk)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matejl
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12
Aktiv.: 0.64
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 7:58 pm    Naslov sporočila:  skrčevanje termokrčljivih cevk (božirk) Odgovori s citatom

zanima me, kaj uporabljate za skrčevanje teh cevk. Sam največkrat vžigalnik, industrijski fen pa velikokrat ne pride v poštev, saj ni povsod elektrike.
Se mogoče dobi tak industrijski fen na plin, uporablja kdo ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.dealextreme.com/p/pen-style-butane-jet-torch-and-lighter-with-easy-adjust-switch-7745?item=81
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam tole . Bužirko se lepo segreje od daleč. Je pa tale zadevica uporabna tudi za kaj večjega na hitro zalotat, namreč plamen je v primerjavi s klasičnimi plamenskimi spajkali na kartuše veliko bolj "čist".
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isto uporabljam jaz. Le da je moja iz DX za par €, ampak deluje super.
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam plinski spajkalnik od erse. Na sami konici je pri strani luknjica kjer piha ven vroč zrak. Izredno lepo se da obdelat termo skrčke.
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Jaz uporabljam tole . Bužirko se lepo segreje od daleč. Je pa tale zadevica uporabna tudi za kaj večjega na hitro zalotat, namreč plamen je v primerjavi s klasičnimi plamenskimi spajkali na kartuše veliko bolj "čist".

Res je, navaden vzigalnik v glavnem zaleze,
ce pa je tega vec, ali hoces celo kako vezje pregreti,
je tale Conrad super stvar za tak $
Nazaj na vrh
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, saj bi bilo res cudno, da tega nebi skopiral:

http://www.dealextreme.com/p/jet-1300-c-butane-lighter-with-clear-tank-1455
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takole bom rekel - tista zadeva s conrada je eno veliko s*ranje. Če greješ malo dlje časa, postane mehko, se stopi.... Imel sem ene dva ali tri. Bom skušal zvečer najti ter fotografirat. (sedaj grem v službo)
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj daljšemu gretju verjetno niti ni namenjen. Za to kar ga rabim jaz je čisto dobro. In za tak denar je pač to to. Pri gretju s temi in podobnimi je glede na moje izkušnje tako, da če hočeš neko stvar segreti in je recimo ne segreješ v nekem času ne je pač ne boš pa če še tako greješ, ker je zadeva prešvoh, odvajanje temperature pa preveliko. Grel sem pa tudi že pol minute do minuto pa se ni nič stopilo. Več pa ne rabim.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za manjše cevke je tisti iz conrada. Ga imamo vsi v službi, med orodjem.
Doma imam iz dx-a
http://www.dealextreme.com/p/honest-extra-large-butane-jet-workshop-torch-6824
in pa tega
http://www.dealextreme.com/p/jet-1300-c-butane-lighter-1320

Za večje stvari oz za več cevk skrčit, je pa pištola na vroči zrak.
Predvsem na skrčkah z lepilom, je pištola skoraj obvezna.

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
http://www.dealextreme.com/p/pen-style-butane-jet-torch-and-lighter-with-easy-adjust-switch-7745?item=81

Takega imam tudi jaz. Vrhunska zadeva lahko menjaš med modrim in rumenim plamenom kar je pa najbolje pa tudi nekaj vmes in s tem vmesnim plamenom jaz grejem božirke.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.90
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dolžan sem fotografijo conradovega klumpa. Imel sem jih ene par. Vzel sem jih nekoč, ko so bili v akciji. (mislim, da sta bila po dva pakirana skupaj) Bila jih je ena velika košara. Naflancal me je znanec, ki je bi zraven. (češ to je odlična stvar, pa poceni je ... Sad ) Kaseje sem ugotovil, da ga uporablja namesto vžigalnika za prižiganje cigaret. Brick wall

Takole se je stopil, ko sem ko sem delal anteno "osmico" ter sem pomagal spajkalniku dogrevati bakreno cevko. (nisem grel niti pet minut pa je postala plastika mehka)

Še nasvet glede termoskrčlivih cevi. Dobro je prebrati navodila proizvajalca. Večina cevi se začne krčiti pri temperaturi 100°C. Odprt plamen ni primeren za gretje, ker ustvarja saje. Saje pa so dober prevodnik toka. Še manj priporočljva je uporaba zgoraj omenjenega gorilca, ki v konici ustvari temperaturo tudi do 1000°C. To povzroča deformacijo površine. (poglejte tako segreto bužirko pod mikroskopom) Kot je napisal Vajdo - najbolje je uporabit vroč zrak. Pri ceveh z lepilom je nuja, če želite doseči dober rezultat. (vodotesen spoj)

P5310372.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  211.25 KB
 Pogledana:  11 krat

P5310372.JPG

RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa se uporabi plinski spajkalnik, ki ima v ta namen zraven nastavek za vroči zrak. V navadnem tulcu je še kovinska mrežica, ki preprečuje direkten plamen in s tem preveliko temperaturo. Tako imam jaz na svojem Portasolu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni