www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Hall senzor + atmega8 + Bascom
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam :

Compiler version :2.0.7.3
Compiler build :2.0.7.3.001

je pa res, da sem demo verzijo skrekal Wink

pri tvoji verziji, oz. tudi pri mojih mi vedno takoj v drugi polovici na začetku zamakne!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kakim letom sem se tudi jaz ubadal z isto težavo, ter obupal. Težava je zgolj pri tekstu. Grafika tipa box, line in circle so ok, tudi bitmap je v redu. V kolikor pa uporabiš tekst, se le ta na drugi polovici LCDja zamakne za 1 piksel po Y osi. Neke rešitve nisem našel, pisal sem tudi avtorju Bascoma, vendar še danes čakam na odgovor, skupaj s še nekaterimi.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vrzi dol cel program, namesti samo demo in probaj. Samo za izpis teksta bo demo dovolj, toliko da vidiš ali je to krivo, saj je omejitev 4kb kode.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar sem namestil demo:

Compiler version :2.0.7.1
Compiler build :2.0.7.1.002

ter nič ni razlike, še vedno mi zamika v drugi polovici na začetku za 1 pixl
Nazaj na vrh
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.38
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 01, 2012 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napaka ni v Bascom-u,
pravkar sem preizkusil dva različna LCD-ja z KS108 kontrolerjem in en 128X64 z T6963C kontrolerjem.
Vsi LCD-ji prikazujejo tekst tako kot je treba, brez zamikanj teksta ali grafike.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni