www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj Zanusi - z polnjenjem od zgoraj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 25, 2012 11:13 pm    Naslov sporočila:  Pralni stroj Zanusi - z polnjenjem od zgoraj Odgovori s citatom

Evo prazniki in naš 16let star pralni stroj Candy počasi umira.
Kot vedno in ponavadi pred prazniki Smile

In si sposodim sestrinega (katerega že 2 leti ne uporablja), ki je manjši a za par dni bo zdržal.
Gre za Zanusi pralni stroj, ki se polni in prazni od zgoraj. Torej tak bolj ameriški način Smile

In operemo 3-4x potem pa danes še enkrat a ko stroj konča pranje odpremo zgoraj pokrov in boben se noče obrniti tako, da bi se dalo doseči vratca in pobrati iz njega oprane cunje (brisače).
Poizkušam vse živo in potem vzamem v roke križni izvijač ter začem odpirati.
Ko odprem desno stran vidim, da je jermen uničen tam kjer pride na os motorja. Kot kaže se je boben zablokiral in motor je kar poizkušal obrniti a ker ni šlo je uničil jermen.

In potem poizkušam vse živo a sam notranji boben se z vsem živim ne obrne več kot za kakih 15 stopinj.
Potem odstranim na obeh straneh plastične čepe z ležaji, da na ta način sprostim boben iz ležišča, da bo imel več "zraka" za obračanje. Kljub temu notranjega bobna ne morem zavrteti več kot prej.
Sam zunanji boben pa je kot kaže ves iz plastike in zavarjen skupaj. Torej se ga brez uničenja ne da odpreti.

Žena pravi, da je normalno dala v sam stroj enih 5 tavelikih brisač in vratca normalno zaprla.

Ima kdo kakšno idejo kako ta boben zavrteti toliko, da se bo lahko zadeva izpraznila in nekako popravila?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 7:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvij še zgornji pokrov in potem probaj vseskupaj potegnit ven.

LP Nace
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 8:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.

Včasih sem popravljal tudi takne stroje. Sicer ne zanussi ampak neko drugo znamko, ki je imela prav tako toploader-je. In imel sem kar nekaj teh težav, da so se vratca med delovanjem odprla (meni neznan vzrok) in zablokirala stroj. Jaz sem to reševal tako, da sem ven potegnil grelec za vodo (z nekaj truda Smile ), tako sem lahko pogledal v notranjost kako stojijo reči. Potem pa z nekaj truda poizkusil zapreti loputce. Sem se pa zmeraj jezil ker je to res težaven postopek. Nikoli nisem zaradi tega podiral celotnega stroja. Upam da ti bo v pomoč.

LP D
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Merlin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se pravi, je slaba stran teh strojev z zgornjim polnjenjem odpiranje vrat med pranjem? A se to pojavi pri vseh znamkah?
Nazaj na vrh
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Merlin je napisal/a:
To se pravi, je slaba stran teh strojev z zgornjim polnjenjem odpiranje vrat med pranjem? A se to pojavi pri vseh znamkah?

Nebi jaz ravno to rekel, da je slaba stran se pa dogaja in ni pogosto. Jaz sem vedno gospodinjam svetoval, da naj dvakrat preverijo če je res dobro zaprto, da se kaj takega nebi ponovilo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 26, 2012 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
Jaz sem to reševal tako, da sem ven potegnil grelec za vodo (z nekaj truda Smile ), tako sem lahko pogledal v notranjost kako stojijo reči. Potem pa z nekaj truda poizkusil zapreti loputce. Sem se pa zmeraj jezil ker je to res težaven postopek. Nikoli nisem zaradi tega podiral celotnega stroja. Upam da ti bo v pomoč.

LP D

Ja danes sem na servisu izvedel, da se baje da odstranit grelec iz ležišča in se potem poizkuša nekako zapreti vratca. Čeprav to vedno ne deluje.
Tako bom danes popoldne preživel na dvorišču z glavo v pralnem stroju Smile
In upam, da bo ratalo.
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 27, 2012 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

clownfish je napisal/a:

Ja danes sem na servisu izvedel, da se baje da odstranit grelec iz ležišča in se potem poizkuša nekako zapreti vratca. Čeprav to vedno ne deluje.
Tako bom danes popoldne preživel na dvorišču z glavo v pralnem stroju Smile
In upam, da bo ratalo.

Odstranil grelec in prišel ravno v predel kjer so vratca. Ena vratca so bila pravilno zaprta, druga pa zvita nazaj. Cunje sem z kovinsko palica zatlačil nazaj v boben, vratca še malo zvil in zavtel boben. (brez da bi odstanil grelec nebi šlo saj so se narobe obrnjena vrtca zadevala v grelec in ga malo zvila)

Po odstrnitvi perila sem še poravnal zvita vratca in zadevo sestavil nazaj.

Jutri nabavim še nov jermen in stroj bo spet delujoč. Smile

Hvala za uporabne nasvete!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni