|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6734 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 2:35 am Naslov sporočila: Nova domena in lokacija foruma |
|
|
Zgodila se je pričakovana selitev. Forum je dobil svojo domeno, ki nekoliko bolj pristaja obravnavani tematiki.
Skupaj z menjavo domene pa je bila opravljena tudi prestavitev na drug strežnik s hitrejšo pipo, ...
V naslednjih dneh se lahko pojavi še kakšna napaka, ki pa jo bomo poskusili čimhitreje odpraviti. Zaželjeno bi bilo, da na morebitne opažene nepravilnosti pri delovanju opozorite. Zanima pa me tudi, kako je z odzivnostjo in hitrostjo?
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70795.42
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Super!
Še zazanamke popravim.... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Eno vprašanje samo. Tole s hostanjem strani mi ni tuje in vem, da to ni zastonj... Kdo je za elektronik.si? Na elektronovem foromu so se reklame pojavile, tukaj pa nič, od kod torej denar in trud? Vse frenki naredi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že pred časom sem si "izboril" prostor na SiOL-ovi kolokaciji. Na strežniku sem imel le Radioamaterski forum. www.s5tech.net
Kolokacijo sponzorira SiOL, kar bo kasneje tudi označeno na obeh forumih. Pogoj je bil NEKOMERCIALNE TEHNIČNE VSEBINE. Ko je frenki zašel v težave s lokacijo foruma, sem mu pač ponudil strežnik. Tako sedaj na strežniku tečeta dva foruma.
Stroški seveda bodo. Potrebno bo vzdrževati strežnik. Glede na to, da je strežnik takorekoč profesionalna mašina (rek ohišje in vse kar sodi zraven) in da je v klimatiziranem okolju, predvidevam, da tega ne bo veliko. Kak disk na leto ali dve.
Strežnik torej častim jaz, domeno frenki, prispevke na forum in dobro voljo vsi po malo, kolokacijo pa SiOL. Nemogoče da bi kaj šlo po zlu
Predvidevam, da se bodo pogoji nekomercialnosti malo zaostrili. A kaj bistvenega se ne bo zgodilo.
Download nebi smel biti problem - povezava je 100Mbit.
Uživajte  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hitrost in odzivnost sta BP. Prav tako mi sedaj spet deluje tudi preko dlančnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Download nebi smel biti problem - povezava je 100Mbit. |
To se pa prav lepo pozna v temah, kjer so slike.
Super  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj predlog je (če prav vem da frenki ni zato), da eden iz med vaju odpre en račun za prostovoljno neobvezno "članarino". Na tak način bi vsaj zbrali za stroške za podaljšanje domene. Imena tistih, ki bi kaj prispevali se ne bi objavljalo na forumu. Prav tako ne bi imeli kakih ugodnosti pred tistimi brez prispevka. Šlo bi zgolj za PROSTOVOLJNE prispevke. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, hvala za predlog, a menim, da zaenkrat še ni nobene potrebe za tem. Ko nam bo hudo, bomo pa "jokali" in ne verjamem, da se situacija nebi rešila.
Zaenkrat pa menim, da je bolje, da se pobliže spoznamo - a več o tem v drugi temi.. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.67 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
vprašanje glede zapisa časa ob objavljene postu. Se mi zdi , da prehiteva za eno uro, pa sem preveril vse nastavitve v profilu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Jun 09, 2006 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravilno nastavi casovno cono, pa ne bo nic "prehiteval". Pri meni kaze pravilno kar se tice ur, je pa narobe za cca. 5 minut (na kar casovna cona ne vpliva). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.67 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
V mojem profilu imam nastavljeno GMT+2uri ( slovenija- poletni čas), kar mislim, da je pravilno. Ko nisem prijavljen so časi pravilni, ko pa se prijavim se spremenijo!
Do danes tega nisem opazil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi pri Live Bookmark (RSS) čas prehiteva za 1 uro, pa ni važno kako nastaviš čas v profilu, če pa hočeš imeti na forumu pravilen čas pa moraš nastaviti na zimski čas, kar mislim da ni pravilno.
Mogoče je na serverju nastavljen napačen čas? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
panasonic je napisal/a: |
V mojem profilu imam nastavljeno GMT+2uri ( slovenija- poletni čas), kar mislim, da je pravilno. Ko nisem prijavljen so časi pravilni, ko pa se prijavim se spremenijo!
Do danes tega nisem opazil. |
Je pravilno (jaz imam isto in je z uro tako, kot sem napisal - 5 minut zamika). Res nenavadno. Kako pa je nastavljena vasovna cona takrat, ko nisi prijavljen (to vidis na dnu strani) ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
panasonic je napisal/a: |
V mojem profilu imam nastavljeno GMT+2uri ( slovenija- poletni čas) |
Mislim, da je potrebno nastavit GMT+1, poletni čas se pa sam avtomatsko upošteva.
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni