|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 12:18 pm Naslov sporočila: Opel astra 1998 |
|
|
Imam opel astro karavan (serija F) včeraj mi kar na lepem noče več vžgati. Ko dam kontakt se prižgejo vse lučke kot ponavadi, ne sliši pa se bencinske pumpe. tudi verglati noče. Kje naj iščem vzrok napake, mogoče ključavnica |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojanhor Član

Pridružen-a: Sob 07 Jul 2012 16:49 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Cerklje
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam astro (beri moje sožalje).. haha (1.6_ 1997)
pri meni se črpalka vklopi šele ob zaganjanju in ne v kontaktu.
lahko bi bila klučavnica, ampak ponavadi ne odpovedo kar čez noč.. moja mi greni življenje že par mesecev
Preveri rele zaganjača/štarterja.. ali dobi signal s ključavnice in če sklene kontakte
poizkusi (ne poznam izvedbe) bypass releja, če bo zavrtelo
nisem mehanik tako da se še malo posvetuj.
upam da uspe.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jul 08, 2012 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri rele črpalke za gorivo, če ga seveda najdeš. Če ne drugače, izvleči rele iz podnožja in poveži direkt kontakte napajanja črpalke za gorivo, ter poslušaj če črpalka za gorivo dela. Pa preveri stikalo, ki odklopi napajanje črpalke ob trku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Profesor Einstein Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13 Prispevkov: 1437 Aktiv.: 6.30 Kraj: Rogaška Sl.
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Preveri če niso kje oksidirali konakti ... kaka masa kje razpadla verjetno.
Lp.
Darko _________________ --
"Če bi volitve kaj pomagale, bi jih prepovedali." (Mark Twain) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jul 09, 2012 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Evo, avto je včeraj vžgal, tako da sumim ključavnico. Bom danes naročil in zamenjal. kako pa je z kodami, da slučajno kaj ne zmedem ko bom odkla0pljal ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni