www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo rotorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 15, 2006 11:29 am    Naslov sporočila:  Popravilo rotorja Odgovori s citatom

V škarjah za striženje žive meje mi je crknil rotor. Kolektor je na eni strani pošteno posmodilo tako da so ploščice kakšen mm dvignjene. Nastala je bula, kar se zelo dobro vidi ob prehodu čez krtačke. Zakaj in kako se je to zgodilo, se mi niti slučajno ne sanja. Škarje imajo sklopko, pa še nič takega nismo počeli z njimi. Ker to niso ravno žkarje za 5000SIT razmišljam o popravilu. Nov rotor pride 15000SIT, kar se mi zdi malo preveč.
Zanima me, ali bi mojstri, ki navijajo rotorje znali popravit tudi kolektor? Kam bi lahko to odnesel?

Hvala in lp, M@ic

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 15, 2006 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vem, da motorje previjajo med drugim v Rakeku. Ne vem pa kako je z rotorji ipd. Po mojem se splača poklicati in povprašati, so zelo prijazni. Sem bil že trikrat ali štirikrat njihova stranka, previli pa so mi tudi majhen transformator.
ELEKTROMEHANIKA BREZEC D.O.O.
(01) 705 11 06
Za druge ne vem, menda pa je tudi eden v Uncu (pri Rakeku).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 15, 2006 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za domačo uporabo se lahko poškodovano rotorsko ploščico odtrga stran in luknjo zapolni z termostabilnim dvokomponentnim lepilom.
Kolektor se lahko tudi prilepi nazaj v luknjo, kar gleda ven se previdno odbrusi in vse skupaj postruži na lep krog. Je pa možno, da bo lepilo popustilo...
Najbolj zanesljiva pa je menjava rotorja.
Verjetno so poškodovane tudi krtačke.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 15, 2006 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se popravit marsikaj, vprašanje pa je, če ne bo popravilo celo dražje od novega rotorja. Popravljen je le popravljen, nov je pa nov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni