|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2006 1:39 am Naslov sporočila: Pentium vs Pentium |
|
|
Kot zadnji izpit na faksu že cel mesec mečkam seminarsko nalogo iz elektromagnetike... Sedaj sem precej pri koncu, pa sem se odloči preizkusiti algoritem FDM na obeh mojih PCih.
In glej ga zlomka... Notebook Centrino 1.87Ghz, zadevo izračuna odtenek hitreje kot Desktop P4 3Ghz. Res je, da desktop trdi, da računa samo s 50procenti cpu usage-a saj Mathematica očitno ne zna uporabljati Hyperthreadinga, a dozdeva se mi, da je tale Hyperthreading ena mala nategavščina. Najbrž ni potrebno posebej povedati, da se z iklopljenim hyperthreadingom ne odreže prav nič bolje. Ima kdo kakšno idejo, kako uporabiti celoten procesor? _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2006 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Preprosto. 1 proces lahko porabi največ 1 del procesorja, torej 50%. Zaženi 2 procesa, ki vsak zase obremeni procesor do konca, pa boš imel 100% obremenitev. Hyper threading si moraš predstavljat kot 2 procesorja, in če aplikacija ni pisana, da bi tekla na dveh procesorjih ne bo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70784.59
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2006 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2006 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Hyperthreading deluje dobro šele takrat, ko je aplikacija pisana zanj.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2006 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Res je ... Do takrat pa je vseeno, če bi imel kakšen 1.6Ghz pocesorček. In ker je na mojem računalniku ... um ... recimo 5% aplikacij, ki vedo, kaj je to hyperthreading... bom še naprej računal na notebooku :S
Profit je edino odzivnost sistema pri požrešnih programih, ampak to tudi pri ostalih procesorjih ni problem, če požrešnemu procesu daš samo polovico procesorske moči.
Malo sem razočaran nad Mathematico 5.0, ki ne zna izkoristiti vsega. 5.2 Naj bi sicer podpirala tehnologijo, a samo za določene operacije. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni