www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Internet Explorer problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2004 10:35 am    Naslov sporočila:  Internet Explorer problem Odgovori s citatom

Med brskanjem po netu se mi je že večkrat zgodilo, da mi je v nastavitvah IE samodejno zamenjal privzeto stran, ki jo pokaže ob zagovu Explorerja. Če pod Internet options zadevo popravim in resertiram računalnik pa mi spet odpre tisto stran. Kaj mi je storiti, Prosim za pomoč. Uporabljam Win2k.

LP, Andrej

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2004 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je kakšen adware, ki ti to popravlja, ponavadi na kakšne xxx strani.
Ali se nastavi vedno na isto stran in katero ?

Bom še jaz postavil eno vprašanje, problem ima sestrična, ki ga nisem znal rešiti. Če ima odprto neko stran, katerokoli in klikne link, se linkana stran odpre normalno, če je link tako, da se odpre v istem oknu. Če pa je link narejen tako, da naj bi se odprl v novem oknu, se novo okno sicer odpre, vendar ostane prazno. Kaj je to, ali je problem v nastavitvah ali v računalniku? konfiguracije sicer ne vem točne, ni neki novejši, najbrš okoli 500MHz procesor ima 64M ram kablski internet, win98 angleške, prav tako IE 6.0 angleški. Najbrž bo na novo za naložiti, saj se pritožujejo ker ni slovensko, če pa se da tole rešit, pa tudi v redu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2004 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno se igram z registrom, ker mi zadeva nikakor ne da miru. Ko bo kaj novega, se oglasim.

LP

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2004 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Castro poskusi z Ad-aware ter novo bazo.

Moj današnji problem je hujši. Na enem računalniku so se izgleda gledale XXX strani. Instaliran je IE 5 (WIN98se) V njem mi je s passwordom zaklenilo možnost Vsebina->Svetovalec o vsebini. Sedaj sploh ne morem na net. Ob zagonu dobim sporočilo naj nastavim svetovalca Sad Naredil sem upgrade IE toda računalnik mi je čisto zablokiral. V varnem zagonu sem moral novejšo verzijo deinstalirat. Mogoče ve kdo kako IE sploh odstranit ter ga ponovno namestit.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2004 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za začetek: ura je 14:39 in zadeva je uspela.

Do pred petih minut sem se igral z registrom, potem pa sem naložil Ad-Aware - Silvo, drugič te bom vedno poslušal Smile . Ad-Ware je zadevo rešil v trenutku.

LP, Andrej

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 09, 2004 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole si je dobro zapomniti, ali pribeležiti. V primeru, da vam "nekdo" postavi geslo na IE ter je le ta "mrzel", ne morete priti do nastavitev v "Vsebina" -> "Svetovalec o vsebini" V tem primeru tudi nadgradnja ni možna. Postopek za oživitev ter odstranitev gesla je naslednji...

-poženite REGEDIT
-izberite:
-> H_KEY_LOCAL_MACHINE
-> Software
-> Microsoft
-> Windows
-> Current Version
-> Policies
Kliknite na mapo "Ratings" ter obrišite v njej ključ " Key"

Zaprite regedit ter reštartajte računalnik

LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusite si inštalirati mozillo. Jaz jo že kar nekaj časa imam in sem zadovoljen. Nimam več propblemov s pop up stranmi, ker ima mozilla že vgrajen pop up blocker.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mozilla kaj v "sorodu" z Netscapom ? Sam namreč skozi uporabljam Netscape. Le ta pri instalaciji ustvari v "Application Data" direktory "Mozila" Pa še to me zanima, če se s "prepira" z netscapom ali IE -jem
G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glede alternative IE. Na začetku sem kar nekaj časa iskal alternativo IE. Sprobal sem netscape, Mozillo (se ne spomnik katero verzijo) in Opero 6.0. Od kar sem posnel opero je še nisem odstanil. Od vseh 4 sem z opero res zadovoljen.

Netscape: nekako mi ni bil všeč premalo internetnih strani je prikazal pravilno.
Mozilla: preveč požrešna 20MB Rama. Sicer pa je v redu če odštejem da se mi je včasih sesula. Testiral sem s sedaj že zastarelo verzijo. Pri novejših lahko da so že kaj popravili.
Opera: Pri operi mi je izredno všeč možnost da si lahko ob izhodu iz programa shrani odprte internetne strani, ko pa ponovno prižgeš Opero pa takoj odpre tiste strani kjer si bil. Kot da sploh nisi vmes recimo resetiral računalnik. Ima tudi pop-up stopper vgrajen.
Aha še nekaj sem pozabil. Pri operi mi je tudi všeč možnost da imaš odprto 1 okno (v taskbaru zgleda kot da imaš odprt samo 1 program) znotraj Opere pa imaš potem posamezne odprte strani kjer trenutno brskaš.

V veliki meri uporabljam za iskanje po straneh Opero. Za kakšne strani, ki v operi ne odpre v redu (takih strani je hmm cca. 5%) pa odprem IE aha glede Digitalnih potrdil tudi uporabljam IE ker ima opera neke problemčke (Isto kodo moraš vpisati približno 9x kar se mi pa ne ljubi).
Bo pa treba pogledat že so z opero 7.0 kaj problemov popravili.
LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam s "sedmico" Netscapa ne pomnim, da bi naletel na stran katere ni šlo odpret. Tudi Netscape omogoča odprtje več "tab-ov" na enkrat.

netscape.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  107.69 KB
 Pogledana:  21 krat

netscape.jpg

G-Lab
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jul 2003 9:44
Aktiv.: 0.76
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2004 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm Priznam da se s 7 nisem igral. Probal sem mislim da 4.
LP
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2004 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cool Silvo , kako to , da je Elektro-n , pred Maxijem Very Happy Wink
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2004 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, he ... moj sistem je sledeč kliknem najprej na sredino potem levo... nato desno potem tretjo izbiro levo - tole je standard ... ko tole pregledam sledi "Bokmarks" Wink
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2004 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mozilla je izpeljanka netscape-a. Jaz uporabljam mozillo 1.5 in sem zadovoljen, uporabljam tudi poštni odjemalec mozille.
Bom pa poskusil tudi opero, ker sem več kje že slišal, da je manj požrešna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni