|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:16 am Naslov sporočila: črpalka za vodo za hlajenje pri brušenju/poliranju. |
|
|
Rad bi si naredil čiščenje polirnege/brusilnega diska pri malem brusilnem strojčku
Brusim in poliram v glavnem Cu, W, pa tudi Pt elektrode sem na njej že popravljal .
Problem je da mi zaradi mehkega materiala packa površino diska in kar je najslabše - mi ga pregreva. Na metalurški polirki s vodo popravim elektrode BP .
, tako da bi si rad hlajenje prenesel še na svojo.
Na novo moram naredit lovilec za vodo in diske ki bodo tokrat iz Al in bom nanje lepil samolepljive brusilne papirje .
Malo se mi zatakne pri vodni pumpi s filtrom ( zaprti sistem) ... ve kdo za kaj majhnega in luštnega da ne bi zelo fini opilki prehitro požrli tecnil in lopatic
Pretok majhen tanek curek de sproti moči sredino diska , centrifuga pa bo že raznesla in očistila cel disk ( premer bo 20cm , moč motorja brusilke je cca150W)
V mislih sem imel tudi kaj takega
http://www.mimovrste.com/artikel/1560025827/rpalka-za-sobni-vodomet-gardena-rp-300
moral pa bi naredit separator in dodatni filter ... kakšna druga ideja ?
LPS _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kolikšno višino imaš v mislih. Če je majhna in pretok majhen, lahko razmisliš o "airlift" črpalki. Tako odpadejo filter, separator, prežrta tesnila in vse ostalo. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Plastična akvarijska črpalka, lahko tudi tista iz mimovrste za katero si dal link.
Filtriranje narediš z večprekatno posodo in dodatnim filtrom pred črpalko, ki jo lahko enostavno zaviješ v filc, cunjo, ... _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.80 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi!kaj pa črpalka za odtok v pralnem stroju? _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
strojček je tale
tako da bo višina posode v višini stroja ( za njim ) ali kvečjemu pod njim. _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa od pomivalnega stroja namesto od pralnega stroja.Je manjša črpalka pa delci ne bi oviralo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni