|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 12:38 pm Naslov sporočila: cnc rezanje stekla |
|
|
Ker več glav več ve bom kar tukaj vprašal...
Zanima me, če kdo ve za kakšno firmo, ki ima znanje in orodje za izdelavo manjše steklene ploščice debeline 1.5-2mm. Torej razrez na cnc in kaljenje. Za lažjo predstavo. Gre za nekaj podobnega kot je recimo steklo s katerim je prekrit LCD na instrumentih, telefonih,...
Vsi steklarji pri katerih sem se pozanimal so samo zmajevali z glavo. Je to res tako komplicirano? Smo pa ja leta 2013!  _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bray Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53 Prispevkov: 327 Aktiv.: 1.38 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
me2d je napisal/a: |
http://www.steklarstvo-frlan.si/ponudba_obdelava.php |
S tem gospodom sem že govoril. In je bil eden redkih, ki je dajal občutek, da se res spozna na steklo. Vendar mi ni znal povedat kako je s kaljenje tako majhnega kosa oziroma kdo bi to znal narediti. _________________ I didn't know it was impossible when I did it! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smal Član

Pridružen-a: Pet 12 Mar 2010 23:19 Prispevkov: 227 Aktiv.: 1.22 Kraj: Effretikon
|
Objavljeno: Ned Nov 24, 2013 3:43 pm Naslov sporočila: Re: cnc rezanje stekla |
|
|
bray je napisal/a: |
Ker več glav več ve bom kar tukaj vprašal...
Zanima me, če kdo ve za kakšno firmo, ki ima znanje in orodje za izdelavo manjše steklene ploščice debeline 1.5-2mm. Torej razrez na cnc in kaljenje. Za lažjo predstavo. Gre za nekaj podobnega kot je recimo steklo s katerim je prekrit LCD na instrumentih, telefonih,...
Vsi steklarji pri katerih sem se pozanimal so samo zmajevali z glavo. Je to res tako komplicirano? Smo pa ja leta 2013!  |
Mogoče bo v pomoč:
Steklo se reže s 50W femtosekundnim 532nm zelenim laserjem. Lumera (danes Coherent) je naredila takšnega za Foxconn. S tem so (bila) obdelana stekla za iPhone.
smal _________________ Dr. Milan Vidmar: Transformation und Energieübertragung (1945, s.1)
Wir Techniker sind Kämpfer, technische Probleme sind Kampfprobleme! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni