|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
vitez93 je napisal/a: |
Jaz sigurno. Mogoče ne 10 komadov, ene 3 do 5, odvisno od €€€. Za začetek bi jaz naredil en preprost AFR meter, potem pa pač naprej. USB povezava na računalnik, datalogger, merjenje obratov ... Eno tako uporabno orodje.
Pokaži slike, seveda me zanima.  |
Ce se hoces zacet takoj igrat ti lahk tud zlotano plato prodam
Poslikam zvecer pa prilepim kako sliko.
Sem razmisljal, da bi naredil se spletno stran v stilu DIY z odprto kodo za uC. Kdor bi pa hotel lahko se pa vedno komplet dobi izdelan
_________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.99 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, mogoče bi tudi za začetek kupil, da imam eno delujočo referenco. Pokaži kaj imaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
vitez93 je napisal/a: |
Ne vem, mogoče bi tudi za začetek kupil, da imam eno delujočo referenco. Pokaži kaj imaš.  |
To ce je zadeva delujoca moram se pa preizkusit. Poleg tega se tudi nimam sonde nabavljene, da se lahko igram s tem.
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo sliki
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
705.32 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
639.05 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.73 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni je zadeva zanimiva, ker imam v planu do naslednje kurilne sezone narediti peč na pelete (Ne samo gorilec ampak celotno peč). in ena od želj je tudi da bi se sekundarni zrak dovajal na osnovi WB lambde. Na pečeh visokega cenovnega razreda se prav tako uporabljajo LSU 4.X WBL tako da je to idealno.
Analogni izhodi so 0-10V?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
analogni so misljeni do max 5V.
Naceloma pa bi lahko spremenil napetost na tranzistorjih in bi ti dali visjo izhodno napetost. Ker se cip z 3.3V napaja je bila zadeva resena tako da PWM izhodi krmilijo tranzistor ki potem da pravo napetost na izhodu (med 0.5 in 4.5V).
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni