|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:53 am Naslov sporočila: Denar in znanje |
|
|
Končno matematični dokaz, zakaj ni šans, da bi tehniki obogateli
Koda: |
Engineers and scientists will never make as much money as business executives.
Now a rigorous mathematical proof explains why this is true:
Postulate 1: Knowledge is Power.
Postulate 2: Time is Money.
As every engineer knows,
Work
--------- = Power
Time
Since Knowledge = Power, and Time = Money, we have:
Work
--------- = Knowledge
Money
Solving for Money, we get:
Work
--------- = Money
Knowledge
Thus, as Knowledge approaches zero, Money approaches infinity regardless of the Work done. Conclusion: The Less you Know, the More you Make.
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
elektronik84 je napisal/a: |
Ja sokrat zelo lepo ,nova metoda kako si nabirati poste. Super pohvalno. |
To ni tekmovanje v merjenju ticev, zato ni nic na boljsem tisti, ki ima vec sporocil - zakaj bi jih normalen clovek zelel "nabirati", mi je nerazumljivo (dokler presega mejo "aktivnosti", ki je relativno nizka), ti pa najbrz ves kaj vec o tem. Za razliko od tebe in osebka zgoraj moja sporocila (vecinoma, razen kadar se ukvarjam z vama) vsebujejo smiselno vprasanje ali odgovor, povezan s tematiko foruma - elektroniko in racunalnistvom. Odgovorov pac je, kolikor jih je; trudim se pomagati po najboljsih moceh. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Sokrat verjetno si narobe razumel moj odkovor oziroma komentar na smeškota.
S tem sem se strinjal s tvojim odgovorom in sem se hotel malo pohecat z smeškotom in uporabnikom, ki ga je dal, saj kot si napisal je od 10 njegovoh postov, kar nekaj postov, ki so smeškoti ali pa nekaki stavki, ki sploh ne spadajo v temo. Zato s svojom odgovorm nisem hotel nobenega užalit še najmanj tebe samo iz takih postov sklepan da si uporabnik samo nabira poste.
Jaz sem tukaj prijavljen ze kar nekaj časa in lahko rečem, da prebiram forum, ko imam čas, če je v kaki temi odgovor ki ga bi dal tudi jaz na to temo ne odgovarjam več, ker kaj bi v eni temi z dvema enakima odgovoroma. Imam zelo malo sporočil si jih pa nisem nabiral in si jih ne nabiram z neumnimi izjavami in raznimi smeškoti.
Lep pozdrav!
Ker ta odgovor ne spada v to temo naj ga administrator premakne v koš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni