|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
thaking Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 21:51 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sre Avg 16, 2006 11:07 pm Naslov sporočila: WELLER |
|
|
Prodam malo rabljen spajkalnik WELLER WTCP-S(50W)
Cena cca. 22.000 SIT
Info na 051 238 242
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
4.37 KB |
Pogledana: |
3600 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
thaking Član

Pridružen-a: Sre 16 Avg 2006 21:51 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Spajkalnik je bil kupljen pri Avtotehni oddelek Weller v Ljubljani in stane 133 € + DDV.
Končno ceno si lahko vsak izračuna takoj! Žal cene na e-bay ne poznam, ker kopujem samo kakovostno robo z garancijo in ne ponaredke.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 17, 2006 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Ima tvoje spajkalo garancijo ?
Tudi na e-bay so kvalitetni izdelki in ne ponaredki, proizvajalec je na dotičnem linku označen. Povratne informacije o razliki med pričakovanim in dobljenim pa so prav tako lepo vidne.
Cena, ki si jo plačal, nima nič skupnega s tem kaj današnji globalni trg še prenese.
Brez zamere, a izgleda, da spadaš med odrasle in si stvar pač preplačal. ( glej podpis) Ne smatram, da bi bilo kaj hudega narobe z tvojim oglasom, ker bi ga v nasprotnem že zbrisal.
Poskušam narediti nekaj novega, kar ni nikjer drugje prakticirano. Poskušam komentirati male oglase. Tudi ostale uporabnike vabim k temu početju.
rezime: Na e-bay se stvar da dobiti za 1/3 cene. Je pa potrebno biti registriran član. V zvezi s tem je tudi nekaj dela. Potrebno je neko zaupanje do "velike razdalje". Mnogi tega ne zmorejo in bodo tvoje cene prav veseli.
Glede kvalitete pa tole: težko bi našli boljše spajkalo tega kvalitativnega razreda. Le konice, ki se dobe, so zadnje čase malo uboge.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japek Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50 Prispevkov: 781 Aktiv.: 3.30 Kraj: Radenci
|
Objavljeno: Pon Avg 21, 2006 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko, le moje skromno mnenje. Osebno se mi ne zdi fer, zbijat cene nekemu prodajalcu, razen v primeru, da gre za goljufijo. Drugače se pa mora vsakdo sam odločiti, kaj se mu izplača in kaj ne.
Na Ebayu dokaj aktivno sodelujem, pod enakim imenom kot tu in imam trenutno 84 pozitivnih ocen. Doživel sem že marsikaj, le brez denarja ali robe še nisem ostal, hvala bogu. Najbolj se smejim, ko vidim da nekdo za rabljeno stvar plača več, kot stane nov izdelek. Tega ni malo, verjetno jih zavede licitacija v zadnjem trenutku, ko več nimaš časa realno premišljevati, ali se nekaj še splača, ali pa ne. Sploh pri malih nakupih je poštnina in stroški nakazila kar velik dejavnik. Če si pa vzameš čas in ne hitiš z nakupom, se pa da stvari kupiti za res smešno nizko ceno. Kot da bi na kakšno stvar pozabili. Zgodilo se mi je že, da sem kje po bedariji vpisal noter 1 euro in na koncu kot edini ponudnik zadevo kupil. Seveda ostali stroški pozneje so bili preko 10 euro.
Glede ponudbe pa večinoma ni problema, ni se treba bati, da bo neka zadeva gori samo enkrat, le nekaj časa si je treba vzeti. Ravno zadnjič sem gledal dva dušilna člena 100W, 50E, 30dB, do 2GHz. Prodajala sta se istočasno. Eden je bil prodan za 45 euro, drug pa za 113 euro. To je to.
Moraš pa zelo paziti kaj kupuješ, dostikrat je na sliki neka naprava, v drobnem tisku pa piše, da tip prodaja en sklop naprave. V takem primeru se nimaš komu pritožiti, ker pač nisi dobro prebral. Jaz sem enkrat kupil nek doma posnet CD, misleč da gre za TV računalniško kartico, v bistvu je bil software za njo. Dva sva prebirala sporočilo in nisva pogruntala da gre za nateg. Šele ko sem presenečen odprl paket in še enkrat prebral oglas, sem videl, da vseeno nisem bil dovolj pazliv.
Mogoče sem malo zašel, ali pa tudi ne. Mogoče pa komu prav pride.
Glede oblikovanja cen pa pač, ponudba in povpraševanje. Jaz sem kar nekaj zadev dobil podarjenih, tudi tebi Darko hvala, včasih pa kaj tudi preplačal. To je pač cena mojega hobija. Če me nekdo vpraša, kako korist imam od njega, imam vedno težave. Vedno mi prvo na misel pridejo stroški in odrekanje družini. Po drugi strani pa sem imel v službi kar nekaj primerov, ko me je sodelavec vprašal, kako ti je sploh to prišlo na misel, da si tako enostavno in hitro rešil neko stvar. (Delam v vzdrževanju strojev) To je pa delovna doba, bolj tista v domači delavnici, kot pa službena.
LP, Janko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni