|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 4:31 am Naslov sporočila: |
|
|
A je že kdo našel ženski konektor kamor se vključi Micromot 50/E? Malo mi je brez veze kupovat namenski napajalnik, me pa moti, če ne morem vrtalnika direktno vključiti v DIY napajalnik. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Na konektor privijačiš lestenčni sponki, na njih kabel, na koncu kabla pa banana vtiča.
Tako se jaz naredil. Pa še z garancijo tako ni problemov. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
yacksy, jaz sem uporabil kar razdrt ženski molex konektor in ga potem zalimal v les. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 12:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam nakup MICROMOT 50 brez regulacije, to ne rabiš, oziroma je bolje, da jo narediš sam in sicer PWM, se obnese bolje kot tiristorska.
Če kabel prekinja, je to seveda posledica velikega števila različnih in pogosto malomarnih uporabnikov. Popravilo je seveda možno, to pa res ni nič takega.
Konektor, ki je original na kablu ni tak strahec, ženski del si lahko naredimo sami ali pa ga preprosto odrežeš in montiraš svojega. Če kupiš vrtalnik brez regulacije, garancije sploh ne boš nikoli uveljavljal, ker resnično nima kaj crknit. Nekaj dni vrtaš tako, da s krokodili pripneš napajanje, da malo utečeš motorček in če je vse v redu, režeš konektor stran. Jaz sem na vseh porezal stran že prvi dan po nakupu. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Micromot 50, odlična zadeva, če ga imaš samo za vrtanje. Nikakor ni primeren za poliranje, brušenje z malimi bruski, sem že pokvaril en ležaj, tako, da ima sedaj glava"luft". Mogoče sem imel samo smolo, vendar ne priporočam stranske obremenitve ležaja! Sedaj imam enega samo za vrtanje na stojalu. _________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem primer, ko je bila za zračnost kriva premalo zatisnjena matica pri glavi. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebastiant je napisal/a: |
...Mogoče sem imel samo smolo ... |
Verjetno si res imel smolo. Kolega ga že nekaj let (mislim da več kot 10) uporablja 95% za brušenje - pritisk na ležaj. Res da za bolj mehke materiale, vendar se vmes najdejo tudi jeklene stvari. Kakšne "obrabe" se ne opazi. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah, za brušenje bo pa bolj masiven Dremel dober, za grda dela pa no-name strojček, da ga ni škoda.
Iz varnostnih in praktičnih razlogov sem mnenja, da za vsak slučaj malega proxxona uporabljamo le za vrtanje, tako bo njegova življenska doba zelo dolga. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vitez93 Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.99 Kraj: Celje- Dobrna
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje bi lahko pri nas kupil majhne brusilne nastavke za dremla? Ne iščem kompleta, ampak rad bi ene 2, 3 komade pa malo boljše, ne pa te ebay variante, ko sem pri obdelavi kanalov na enem cilindru sem uničil 2 brusilna nastavka.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Ah, za brušenje bo pa bolj masiven Dremel dober, za grda dela pa no-name strojček, da ga ni škoda.
Iz varnostnih in praktičnih razlogov sem mnenja, da za vsak slučaj malega proxxona uporabljamo le za vrtanje, tako bo njegova življenska doba zelo dolga. |
Ja za ostala dela razen vtranja in rezana je ta najcenejša (ala interdiskontova) povsem vredu.
Zanima pa me kako je z Proxxonovo upogljivo gredjo, je dobro uležajena in ne opeta? Namreč, ker je moči včasih zmeraj premalo, sem zadevo planiral nabaviti in spojiti z 1,2 kW interdiskontovim nadrezkarjem. Če bi mi uspelo bi zadevo krmilil z PWM nožnim pedalom. V tuini imajo neke poceni tovrstne komplete z večjim močnejšim motorjem, nožnim pedalom, upogljivo gredjo vendar, ko gledan specifikacije je narejena za 120V in 60Hz kar pa pri nas ne pride v poštev.
Zato razmišljam o prej omenjeni upogljivi gredi in nožni PWM stopalki. Nekaj podobnega se uporablja pri šivalnih strojih.
@vitez93, najbolje da kupiš originalne nastavke, saj jih prodajajo posebej. Merkur, Conrad, baumax-haus itd. Samo logotipa ne spregledat. Te ceneni so vredni piškovega oreha. Takoj se pregreje in lepilo ali pa brus popusti in mi kar frčijo po luftu. Jih pa imam zaenkrat precej tako, da se ne sekiram za njimi.
Nazadnje urejal/a kobranka Ned Mar 10, 2013 4:09 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Phantom Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 13:23 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
vitez93 je napisal/a: |
Kje bi lahko pri nas kupil majhne brusilne nastavke za dremla? Ne iščem kompleta, ampak rad bi ene 2, 3 komade pa malo boljše, ne pa te ebay variante, ko sem pri obdelavi kanalov na enem cilindru sem uničil 2 brusilna nastavka.  |
Jaz sem v Bauhausu kupil Proxxona, takoj zraven pa je seveda tudi Dremel. Za oba imajo kar veliko izbiro nastavkov tako da se splača pogledat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upogljiva gred ponavadi ni uležajena pač pa pletenica namazana z mastjo drsi znotraj po plastiki. Za namizni rezkalnik je to definitivno prešibko. Ker se pletenica ob večjih silah torzijsko zvija. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri uležajenju sem imel v mislih konec kjer se vpenja orodje ali je le ta dobro uležajen. Pletenica vem, da se prosto giba, saj imam en neuporaben klump od gibljive gredi doma. Sveder tako opleta, da je skoraj nevarno da ti ga zabriše v čelo. Moram ugotovit kako popravit zadevo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Mar 10, 2013 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri cenem, ki ga imem doma, pri nastavku za na vrtalnik ni nič uležajeno na drugi strani pri glavi pa verjetno nekaj je, samo se ne vidi. Bolje je problem, ker se že pri manjšem zvijanju pojavijo težave s padcem obratov. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Na konektor privijačiš lestenčni sponki, na njih kabel, na koncu kabla pa banana vtiča.
Tako se jaz naredil. Pa še z garancijo tako ni problemov. |
Tega si pa ravno ne predstavljam. A imaš kako sliko?
Trenutno si pomagam z Molex konektorji, ampak to ni to. Glede na to, da je že zdavnaj iz garancije, se bo treba znajti malo drugače. Moram najti en dvopolni konektor, katerega ženski del se lahko lepo fiksira v ohišje. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni