www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje kupujete računalnike in kako?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1556? To se mi zdi zelo podobno Solonote-u 1556... (enaa.com)
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
RastaMan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06
Aktiv.: 0.24
Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ni to ta prenosnik. Sigurno je od Fujitsu siemens LINK

LP, Matevž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kupuješ računalnik, ki ga težko najdeš, boš lahko imel problem z servisom in rezervnimi deli. Bolje je vzeti kakšen bolj poznan in razširjen model.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej, danes sem šel malo po trgovinah. Imajo prenosnike s kupom "navlake" a prenosnika s serijskim portom ne dobiš več , prava redkost je tak z paralelnim. Shocked. Zato sem se odločil za enega iz med comtronove ponudbe. Sicer brez serijskega porta -zadeva ki me je mučila Siemens logo preverjeno dela tudi z adapterjem USB -> RS232.
Sedaj pa vprašanje tistim, ki so kupovali preko spleta pri Comtronu. Izvedel sem naročilo, (gotovinsko plačilo ob prejemu) ter dobil potrjen prejem le tega na email. Kako dalje? Rad bi še doplačal za 24mesečno garancijo. Na spletnem formularju ni bilo te možnosti. Me bodo preden pošljejo še kontaktirali?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
daredevil
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 22:28
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se držim pravila, da nekako na tri, štiri leta zamenjam celotno kišto! Vmesno menjavanje kosov se mi zdi navadna potrata denarja (razen če si zagrizen igričar)!

Sicer pa lahko tu res pohvalim VolkD-ja, vse kar je napisal prej o svojem delu z računalniki resnično opravi tako, da smo zadovoljni vsi.. Jaz kot stranka, on (ker mu pustim za dva kofetka Wink ) in dobavitelji, ki ga imajo vseskozi na grbi - biznis "laaufa!" Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 19, 2006 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD, eno vprašanje: počasi bo treba računalnik malo posodobit, pa me zanima, kateri procesor bi mi lahko kaj svetoval? Se AMD Athlon 64 X2 3800+ splača? Tukaj mislim predvsem za naslednjih nekaj let (4-5). Intelovi se mi zdijo malo dragi za domačo uporabo, ali se motim?
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 19, 2006 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izgleda, da je to kar dobra izbira, sploh, če nisi vajen pogosto menjavati opreme.

Je pa pri takem svetovanju vedno problem ! Vedeti bi namreč moral čemu ti računalnik bo. Kaj lahko se zgodi, da zapraviš preveč denarja, zgolj zato, ker kupiš svojim potrebam neprimeren računalnik.
Torej, če nisi ravno razpoložen za igranje kakih hudih špilov, ti zagotavljam, da ob tipkanju na forum ne boš opazil razlike med omenjenim ali pa A64 3500.

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 19, 2006 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik je drugače namenjen bolj multimediji in internetu, ko pa sem doma in imam čas (ter nobene volje za kaj drugega), pa poženem tudi kakšno igro, pri katerih pa rad vidim stvari, za katere so se programerji trudili. Špilanje iger na low nastavitvah mi ne diši.
Torej želim sodoben sistem, ki ni ravno v špici, a je vseeno dovolj sposoben za večino novejših programov in iger.

Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.49
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 20, 2006 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Načeloma se strinjam z Milanom, le XP jev ne bi dajal gor. Po lastnih izkušnjah le ti dostikrat delajo težave, sploh če se poganjajo kaki starejši programi, ter le ti posegajo direkt po serijskem ali paralelnem portu. Osebno uporabljam W98 in W2000 na računalnikih katere uporabljam za priklop raznih programatorjev.

Po mojih izkušnjah še nisem našel Win ali DOS programa, ki ne bi delal pod XPji (razen starega Tangota, pa še za tega se najdejo "arcnije" Very Happy ). Sicer pa sem preizkusil XPje že na marsikateri stari platformi (PII, PIII) z do 256MB RAMa in so vedno delovali bolje od Win95/98...

RastaMan
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06
Aktiv.: 0.24
Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 20, 2006 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno se najbolj splača Intel Core 2 Duo E6300, ki stane okoli 50k SIT. Je malo dražji od procesorja, ki ga trenutno gledaš. Po rezultatih testov, pa je zmogljiv pribljižno toliko kot AMD Athlon 64 X2 4800+, ki stane veliko več.

LP, Matevž
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 20, 2006 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pa kaj s segrevanjem? Računalnik imam namreč v sobi, kjer spim, in je večkrat prižgan tudi čez noč. Pogoj za to je, da je zelo tih. Vodno hlajenje ne pride v vpoštev.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 20, 2006 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AMD Athlon 64 X2 3800+ je kar se segrevanja tiče procesor, ki se lahko pohvali, da se minimalno segreva. Pravzaprav je celotna Athlon A64 serija taka.
Drugače pa se bojim, da tema zaide na "AMD vs INTEL" . No zaenkrat je stanje v slovenski prodaji 4:1 za AMD. Ne vem pa če bo še dolgo tako, spremembe se pač dogajajo. Je pa res, da je do sedaj bilo v ceni INTLA precej več imena kot pa pri AMD in odziv trga kaže natančno to.
Drugače pa ( dvojne morale ni) sam imam athlon64 3500+ in še dolgo dolgo bo tako ostalo.
Razlog je preprost. Vsakršna izboljšava v smeri hitrejšega procesorja je tehnično gledano neupravičena. Procesor je v mojem mlinčku ( in še v marsikaterem tudi) že tako in tako najhitrejša stvar. Izboljšave bom čekiral torej pri disku. Ta je v tem trenutku najpočasnejši. SATA II, a klub temu je to najšibkejši člen celotne verige. Povečevanje spomina na 1GBy sicer nekoliko ublaži ta problem, a nadaljne dvigovanje spomina na 2 GBy je že zgolj kaplja v morje.
Raid polje pri diskih (2 diska) je nedvomno tisto v kar se bolj splača vložiti denar, kot pa v dvojno moč procesorja.
Kak raptor na 15 K obratih, bi bil zanimiv, a žal s svojim hrupom precej preveč boleč za ušesa in s svojo ceno preboleč za žep.

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 21, 2006 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako je pa s tistim Pentiumom? Imam Pentium M s SpeedStep v notebooku in ga ne morem prehvaliti, Core 2 Duo pa naj bi ga tudi imeli!? Kako se obnese tam? Ga je že kdo od vas testiral? Drugače se pa sam tudi nagibam k Athlonom, ker je razmerje med ceno, zmogljivostjo in požrešnostjo po moji logiki bolj ugodno.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 21, 2006 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodec po testih drugih (Tomshardware, Anandtech, itd. - vse najdes na Googlu) je Core 2 precej bolj energijsko ucinkovit za isto zmogljivost, ergo potrebuje manj glasno hlajenje in manj glasno hlajenje napajanja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni