www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault laguna kljuc
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
freeenk
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Mar 2013 21:00
Aktiv.: 0.05
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

danes sem bolj podrobno elektroniko samih kartic gledu. dober ena je povsem polomljena, manjkajo kar povezave v samem vezju (vezje bil ze prelomljen), da imam probleme z zaznavanjem druge, je pa pomoje problem, ker je sam cip z kodo videt kot da je ena stran odlotana. Nogice so cele, vendar je vidno postrani postavljen, posledicno tudi niso nogice na dolocenih kontaktih.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freeenk
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, sem boljse ohranjeno kartico poslikav... zakaj nevidim veliko opcij, o samem popravilu dolocene kartice. Na drugi slikici, se malce tudi vidi zgornjo stran cipa, da je malce v levo zamaknjen.

2013-03-20 18.43.19.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.76 MB
 Pogledana:  58 krat

2013-03-20 18.43.19.jpg

2013-03-20 18.43.53.jpg
 Opis:
Spodaj
 Velikost datoteke:  1.59 MB
 Pogledana:  21 krat

2013-03-20 18.43.53.jpg

Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej malo teorije:

Renault je kot prvi (verjetno edini) uvedel sistem kartic. In to ravno zaradi "keyless go".
Osnovnim modelom megane-ov in lagun moraš ključ potisnit v režo v armaturki, da sploh vozilo "vžge". Vsi "pravi" modeli pa imajo "keyless go". Zato je tudi kartica v formatu kreditne kartice in namenjena v npr. denarnico, "pe**r-torbico", žensko torbico... Definitivno pa ne v zadnji žep "đins"-a.

freeenk je napisal/a:
danes sem bolj podrobno elektroniko samih kartic gledu. dober ena je povsem polomljena, manjkajo kar povezave v samem vezju (vezje bil ze prelomljen), da imam probleme z zaznavanjem druge, je pa pomoje problem, ker je sam cip z kodo videt kot da je ena stran odlotana. Nogice so cele, vendar je vidno postrani postavljen, posledicno tudi niso nogice na dolocenih kontaktih.

Najprej ti priporočam, da pišeš slovensko. Si na strokovnem forumu. Brez zamere.
Da nogice elementov niso na optimalnem mestu, je kriv slab (beri "kitajski") pick'n place. Še vedno je francoz in za ta denar ne dobiš kaj ekstra dobrega. Navsezadnje deluje. Meni že 8 let (keyless). Edino, baterijo menjam 1x letno, ker sem konstantno v avtu.

Spodaj sem prilepil sliko, ki vsaj približno opisuje težave. Ne glede na to, kako poškodovano kartico imaš ti vseeno občasno deluje. Vsekakor ti priporočam, da nabaviš "zdravo" kartico, premestiš vitalne (beri "čipe") elemente in mora stvar delovat. Tuljavo uporabiš od novega ključa (tvoja je polomljena).

Mogoče je kaj pomagalo.

Cena kartice: Pred pol ure sem se pogovarjal z prijateljem, ki dela na renoju in mi je dejal, da kartica stane cca. 120€. Je pa v MB akcija, da dobiš 2 kartici za 150€. Zakaj le? Brick wall.

PS: Tako zdelane kartice še nisem videl!

pa LP

EDIT: malo slovnice...

reno_pic1.jpeg
 Opis:
opis morebitnih težav
 Velikost datoteke:  512.91 KB
 Pogledana:  104 krat

reno_pic1.jpeg

freeenk
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 23, 2013 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot prvo se opravicujem za slovnico.

Keyless sistem mi ze samem zacetku, ko se postal lastnik avta ni deloval. Morda tudi kaksen senzor za zaznavo kartice ne deluje pravilno. Zato sem ves cas uporabljal kartico.

So mi pa vai nasveti zelo pomagali. Se bom podal v lov za drugimi karticami, od kaksnih zbitih lagun. In ko bom imel 2 nadomestni kartici v roki, bom poiskal kaksnega strokovnjaka iz foruma, da mi bo prelotal cipe (oziroma se kaksen drug element, ce je to potrebno).
Nazaj na vrh
zrno
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2005 13:15
Aktiv.: 0.41
Kraj: Jesenice, Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 23, 2013 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

iščem nekoga ki bi mi prispajkal mikro stikalo na tole kartico od lagune. Imam dve in sedaj mi ne niobena ne dela. Avta sploh ne morem več zakleniti. Ohišja in stikala bi pa sam nabavil. Vse ostalo pa na Z.S.
L.P
Nazaj na vrh
Speed King
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49
Aktiv.: 0.48
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vse ''ponosne'' lastnike Lagun, in ostalih dci-jev se na bolhi dobijo kopije ohišij kartic. Kvaliteta ni ravno najboljša, vendar če je problem samo v ohišju se splača.

!!! Naslednji odstavek je namenjen vsem lastnikom dci motorjev razen Zoku!!!
Toplo priporočam pregled in preventivno zamenjavo ojničnih ležajev za vozila nad 150 000 km. Sami ležaji stanejo cca 60eur in prihranijo veliko denarja in živcev. Renault je prepolovil ceno glavnih gredi kot rezervni del-zakaj le?

Nazadnje urejal/a Speed King Tor Mar 26, 2013 11:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bravo, @speed king! ne samo da si odkril toplo vodo, se tematiko si cisto zadel! Very Happy Very Happy ojnicni lezaji pri eurotonu stanejo 16 eur.

@freeenk, sem preiskal celo stanovanje - tiste tipke o katerih sva se pogovarjala, sem verjetno komu "senkal" - izgleda da jih nimam vec. Confused
Nazaj na vrh
matejcek81
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32
Aktiv.: 7.70
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomasni vstrajnik...1500€
Kartice......................150€
Ojnični ležaji................16€

Pogovor z lastniki renojev zjutraj na serisvu o novih vlečnih službah......Neprecenljivo
*VISA*

Smile

LP

matjazselisek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 05 Maj 2013 22:14
Aktiv.: 0.01
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:24 pm    Naslov sporočila:  Kartica oz. ključ za renault laguno Odgovori s citatom

Lep pozdrav!

Imam problem pri kartici od renault lagune letnik 2004 in sem jo danes spravil narazen, da bi ugotovil če so gumbki pa mislim da niso. Namreč je kartica s tremi gumbi je, ko pritisneš lučka zasveti mi pa ne odklene in zaklene avtomobila. Rad bi izvedel, če kdo mogoče ve kaj bi zafrkavalo in če mi lahko kako pomaga.

Hvala.
Nazaj na vrh
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 16, 2013 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam enak problem na eni izmed kartic. Potrebno bi jo bilo "ozeniti" z avtom, kar pa "na roke" (brez OBD vmesnika) ne gre. Ko sem avto kupil, je zaklepanje delovalo na obeh karticah. Le vzig motorja ni deloval na nobeno. Laughing

Je pac renault, in to je del produkta. Ali pa surovca, kakor komu ljubse. It's a feature, not a bug. Mr. Green

P.s.: ima pa Bosch EDC15C2 ECU, in izredno enostavno narejen softver. Dancing In po enem tednu studiranja WinOLS-a in testiranja razlicnih setupov stari 101-konjski dCi "potegne" priblizno tako kot chipi-chipsan golf 5 2.0 TDI. Applause
Nazaj na vrh
19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 21, 2013 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zrno, a ti je uspelo prispajkati tipke?
Nazaj na vrh
zrno
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Nov 2005 13:15
Aktiv.: 0.41
Kraj: Jesenice, Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 24, 2013 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na eni, ja. Imam pa še eno za popraviti. Na njej bo treba verjetno ohišje in tipke zamenjati.
l.p
Nazaj na vrh
19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 24, 2013 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zrno, če rabiš koga, da ti to prispajka sem ti pripravljen narediti.

Lp, Boris
Nazaj na vrh
freeenk
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 12, 2013 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spet se jaz malce javljam. Bi pa najel strokovnjaka z elektroniko. Potrebujem nekoga ki bi znal oz. bi bil pripravljen mi prelotati cip iz ene kartice na drugo. Cip je cca. 5x2mm z 12 nogicam.
Nazaj na vrh
frke
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Sep 2005 14:41
Aktiv.: 0.89
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 25, 2013 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da si izposodim temo.

Danes je žena oprala kartico ključa od Lagune II. Program na 60 stopinj Smile Kartica je čista, amapk ne vem če še dela.

Takoj sem odstranil baterijo in jo malo segrel s fenom, na okoli 50 stopinj. Notri je izgledala suha, čeprav je bila več kot uro v pralnem stroju.

Kaj storiti?
Kako naj jo odprem, se mi zdi da je zlepljena skupaj

Na baterjii je poznati, da bila izpostavljena vodi, venda litijeva baterija CR1620 kaže napetost 2,91 V.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni