|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R35c470r Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 16:40 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Maj 03, 2013 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R35c470r Član

|
Objavljeno: Pet Maj 03, 2013 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Profi 550WQV: kon ima nekoliko več hoda, avtomatski vzolžni & prečni pomik.
Je pa res, da ima Optimum večjo moč motorja in je posledično tudi cena višja. Če bi Optimum imel avtomatski tudi prečni pomik potem bi bilo to supr. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 03, 2013 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ti povem kaj od Holzmann 750 FDQ, ki je sestra od Profi 550. Prečni pomik je super opcija in če ne misliš stružnice CNCizirati za moj okus kar obvezna reč. Podstavek je delno uporaben, ker je iz zelo tanke pločevine.
Izdelava stroja je kitajska - potrebno je obdelati par reči. Luknje v zobnikih so malenkost premajhne, vodila so potrebna malce pozornosti. Opreme priložijo kar precej -tri, štiri čeljustna glava, plan plošča, fiksna in premična lineta...
Drugače pa stružnica lepo dela. Uporabljam jo večinoma za jeklo/inox in plastiko. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R35c470r Član

|
Objavljeno: Sob Maj 04, 2013 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm... predelava na CNC, že res da obladam CNC struženje ampak za tok kot bom doma potreboval sem prepričan, da vsaj trenutno ne potrebujem CNC predelave.
Podstavek že na sliki ne zgleda ok in ga imam narest sam.
Kako se obnese brezstopenska regulacija vrtljajev? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čez regulacijo hitrosti nimam kaj za robantit. Dela vredu, morda ima na minimumu (100rpm) malce premalo momenta. Tisti obseg hitrosti (od 100 do 2000 rpm) je tudi treba vzeti z rezervo, ker je v resnici 100 do 1000 in če premakneš jermen (kar se ti seveda ne ljubi) 200 do 2000.
Razlike med temi stružnicami so tudi v menjalniku. Ene (na primer Optimum, PX) tools imajo en gumb za menjalno razmerje (3 stopnje) in drugega za obračanje smeri sani. Druge (npr. Holzmann) imajo oba gumba za menjalnik (9 stopenj) in posebej ročico za smer. Še ena reč, ki je pomembna je luknja skozi vreteno, ki je pri Holzmannu za moj okus močno premajhna (21mm), pri Optumim malo večja, pri PX pa se mi zdi, da je 40 mm. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

|
Objavljeno: Ned Maj 05, 2013 2:01 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R35c470r Član

|
Objavljeno: Sre Maj 08, 2013 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pomeni pri podatkih o moči motorja S6 40% 1kW?
Ali mogoče kdo ve, če je možno na PROFI 550 WQV ali podobne namontirat Multifix vpenjalni sistem za 16x16 nože? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.00 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Čet Maj 09, 2013 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kaj pomeni pri podatkih o moči motorja S6 40% 1kW? |
"S" (S1-S10) opisuje obratovalni režim. S6 pomeni trajno obratovanje z občasno obremenitvijo; časa obremenjenega delovanja in delovanja v prostem teku sta enaka.
S6 40% bi lahko pomenil tudi trajno obratovanje z občasno obremenitvijo; čas obremenjenega delovanja znaša 40%, delovanja v prostem teku 60%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Čet Maj 09, 2013 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je bilo ravno omenjeno kako lahko s CNC stružnico delaš kot s klasično... LinuxCNC (EMC2) ima to lepo rešeno - klik. Enastavno in poljubno nadgradljivo... _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R35c470r Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
george74 Neznanec

Pridružen-a: Sob 29 Jun 2013 9:26 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2013 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem.
Z zanimanjem sem prebral vaše dosedanje komentarje, pa sem se odločil, da vas oporosim za nasvet oz. pomoč.
Ukvarjam se z izdelavo malih lesenih izdelkov, med drugim tudi nalivnih peres. Zanekrat še vse delam ročno, bi pa rad zadevo tudi malo avtomatiziral.
Še vedno bi šlo za unikatno, maloserijsko izdelavo, zato ne bi kupil nekih dragih CNC strojev. Najprej sem razmišljal o CNC stružnici, ampak bi potem za dodelavo rabil še CNC nadmizni rezkar. No, in potem sem našel spodnje posnetke - prosil bi vas za mnenja, še posebej ker že poznate BF optimum rezkarje.
1. rad bi obdelovale ravne, konusne, vbočene in izbočene kose lesa za nalivnike (kot npr. http://www.samysalem.de/pages/Phoenix-Intarsia.htm )
Za samo struženje bi seveda zadostovala kakšna CNC Optiumum stružnica, ampak kot rečeno - za dodelavo rabim potem še npr. BF 20 Optimum rezkar
Na tehle posnetkih pa vse naredijo na rezkarju
- grobo struženje http://www.youtube.com/watch?v=PnVqxuWlw64
- dodelava http://www.youtube.com/watch?v=lUIo2rlm4JA
A bi se po vaše dalo to delati z Optimum BF 20 CNC, če bi imel še vpenjalno glavo kot na tem posnetku http://www.youtube.com/watch?v=zouMLHFkB78
Tule je opis stroja BF 20 CNC, ki ga prodaja tudi BTS iz Ljubljane
http://www.optimum-machines.com/products/cnc-pc-controls-complete-and-adapter-kit/complete-and-add-on-kit-for-mi/index.html
Ker nimam pojma o CNCjih, bi najraje kupil zadevo v Sloveniji, kjer je potem tudi podpora.
Za vsak nasvet že vnaprej hvala. LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2013 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
george74 Neznanec

Pridružen-a: Sob 29 Jun 2013 9:26 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2013 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, Kroko. Ja, nekaj takega sem imel v mislih ... Verjetno bi lahko s tem do neke mere dobil tudi stružno obliko komadov, ne?
Mi lahko morda priporočiš približno v katero smer naj iščem primeren stroj?
Stružnica z dodatnim agregatom za rezkanje)? Kaj takega kot uporabljaš ti?
Zaenkrat sem sicer čisto zadovoljen z ročno izdelavo, ampak bi vseeno rad malo razširil končni videz peres z kakšnimi drugimi oblikami kot je klasična ravna ali izbočena (npr. spirala, porezkabne ravnine ipd).
Dimeznija lesa je cca 20 mm, tako, da stroj ne rabi biti ne vem kako močan, pa tudi blazno hiter ne.
Za vsak nasvet vnaprej hvala - Grega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

|
Objavljeno: Sob Jun 29, 2013 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni