|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
asulc Neznanec

Pridružen-a: Pet 12 Okt 2012 11:36 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 2:05 pm Naslov sporočila: Okvara daljinskega odklepa in keyless go, Megane CC |
|
|
Pozdrav, v soboto sem svojega Renault Megana CC 2004 peljal na polnjenje klime. Ko sem se pripeljal iz servisa, avta več ni šlo daljinsko zaklenit. Ugotovil sem tud da je hkrati odpovedal keyless go. Baterije so zamenjane. Če ključ/kartico vstavim v režo, avto normalno vžge in se izklopi.
Danes sem bil na Renault servisu in so mi avto priključli na računalnik, ki je sicer pokazal napakico na električnem omrežju, vendar po pol ure in novem nastavljanju obeh kartic/ključev, niso ugotovili kaj bi šlo narobe.
Moram se naročit na večji pregled na Renault servisu, kjer naj bi pregledali računalnik avta. Če je okvara na njem, je nov cca 350€ (sprašujem se če je to za zgolj daljinski odklep in keyless go tako nujen strošek).
Zanima me kaj bi lahko sploh šlo tukaj narobe, da je daljinsko in keyless go kr naenkrat po servisu klime (ki vrjetno nima nobene povezave) odpovedalo. Vsa ostala elektrika, centralno in ostalo deluje brez problema.
Upam, da se komu kaj sanja. Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
asulc Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ugotovil sem še novo težavo. Zgoraj je blo govora zgolj o daljinskem zaklepanju in keyless go, danes pa sem opazo da centralno na gumb (v avtu) sicer zaklene obojna vrata in deluje tako kot mora, medtem ko obnem ključ se zaklenejo zgolj vrata na voznikovi strani, sovoznikovih pa ne, tako da je avto na sovoznikovi strani odklenjen.
Na sovoznikovih vratih ni ključavnice, tak da ostajajo vrata odklenjena in jih nikakor ni možno zapret (ali se motim?). Razen če spim v avtu in si jih centralno znotraj zaklenem, to je opcija
Jasno komu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče se je računalniku delno strgalo. Jaz bi poizkusil z odklopom akumulatorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
asulc Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom probal takoj ko pridem domov, čeprav dvomim da bo pomagalo.
Resnično me čudi da tester na renaultu ni pokazal nič konkretnega, hkrati pa avto ko vstavim ključ/kartico povsem normalno vžge. Ker če bi se UCH dekodiral, al kaj pa jaz vem kaj, tud avto pri vstavitvi kartice nebi vžgal, ali se motim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
asulc Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jun 21, 2013 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Akumulator odklopo za pol ure. Resetiralo se je komplet vse, od daljinskega in keyless go pa še vedno ne duha ne sluha. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni