|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Morda res.
Ampak hotel sem računalnik, ko ga noben idiot ne bo odpiral. Zagotovili so, da ga ne bo. Tip, ki je sistem odpiral dejansko ni imel pojma. Če bi bi imel vsaj malo pameti, bi računalnik vsaj preizkusil, če dela.
Mimogrede: Tudi CDrom pri gericomu občasno ne bere nobenih, tudi originalnih (srebrnih) CDjev. En drug gericom v službi pa je izgubil MAC (ethernet) adreso (postala je 00:00:00:00:00:00).
Support za malo starejše gericome na njihovem webu (www,gericom,de) tudi ni kaj dosti vreden. Določenih driverjev ni več.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Sej tudi jaz ne pravim, da se lahko zgodi, da dobiš dobrega Gericoma. Samo v splošnem pa stran od njih... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Po opisih sodeč je to en sam šot. Pa sem ga videl že v dokaj zahtevnih uporabah na gradbišču v prahu in vlagi in je prav lepo delal.
Tako kot vsaka stvar pač dela ceni primerno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Acer-ja (Aspire 5024WLMI) in moram reči, da sem zelo zadovoljen z njim, edino kar je problem je mogoče 3D grafika, zaradi katere včasih kakšna igra zamrzne. Imajo pa dobro narejeno kar se tiče softwera, dobiš ga z Windowsi, programom za snemanje CD/DVD in predvajanje DVD, kar pa je najbolj pomembno, ko ga prvič zaženeš greš skozi setup, da si nastaviš nekatere stvari, na koncu ti pa ponudi izdelavo kompletnega backupa na CD/DVD katerega potem samo naložiš nazaj v primeru, da se ti sesuje sistem.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam Gericoma in mi dela OK (izjema potrjuje pravilo ) imam pa naloženo na njem to kar potrebujem in nič več. Za šaro imam namiznega. Je pa res da imam na obeh napravljen image cele particije od sistema - za vsak slučaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jackal Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.62 Kraj: Ravne na Koroškem
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri ACERju se mi zdi precej moteč zaslon. Kotna vidljivost ni najboljša, pa tudi na močnejši svetlobi imaš ogledalo.
Mogoče se ti splača pogledat za kakšnim Fujitsu-Siemensom. Sicer so pri nas bolj slabo zastopani, so pa zato v tujini toliko cenejši. Moj je priromal iz Nemčije, pa bo že skoraj eno leto kar ga imam - nobenih problemov z njim, zaslon ima odlično kotno vidljivost in dober kontrast - ni pa namenjen za delo, kjer ti svetloba sije na zaslon.
Konfiguracija je tudi dokaj "namizno" usmerjena.
AMD Turion 64 1.8Ghz, 1GB ram, 80GB disk, Radeon x700 mobile, CDRW, 15,4 widescreen display, wlan...
Cena s poštnino me je iz Nemčije stala približno 100kSIT manj kot enak prenosnik takrat v Sloveniji. S tem, da sem dobil zraven še 17"wide gimp-a (neopren torbico).
http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_a_1667g.html |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi lahko razložiš kako je lahko bil takrat 100kSIT, zdaj pa je 1kEUR (na tej spletni strani, ki si jo navedel)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pise: toliko manj, ne toliko absolutno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
Pise: toliko manj, ne toliko absolutno. |
Kaj hočeš, površno branje (mogoče posledica zaspanosti)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Sep 11, 2006 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se zgodi (sploh meni)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Gericom trenutno 36. dan na servisu, doma pa nadomestni, ki so mi ga dali pri ANNI. Serviserji se mi kar smilijo, saj ne morejo narediti nič (bios od gericoma je spisan zanič. Firewire zvočna kartica z nekaterimi dela, druge stvari ne in obratno). Sicer pa je bil poceni in dobra konfiguacija. Kar pa se spletne strani ANNI tiče, pa mislim, da imajo le en tip gericoma naprodaj, tako da mogoče tudi oni počasi bežijo od njih
Sicer pa so med populacijo močno prisotni tudi solonote in prestigio prenosniki... _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Sep 12, 2006 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
zcetrt je napisal/a: |
Sicer pa so med populacijo močno prisotni tudi solonote in prestigio prenosniki... |
In nekateri smo celo zadovoljni z njimi.. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 28, 2006 9:31 pm Naslov sporočila: Japajade |
|
|
Djurodrljaca je napisal/a: |
Lahko da so odpirali računalnik, da so lahko zamenjali nekatere tipke, ki so ponavadi "angleške" in so potem dodali "slovenske". Lahko pa da so zamenjali kompletno tipkovnico za slovensko, to bi tudi pojasnilo zakaj je bil kabel odklopljen. |
Za to raboto pri večini prenosnikov le teh ni potrebno odpirati , ali drugače, nisem ga še srečal takega, pa jih je šlo že kar nekaj skozi moje roke, pri katerem se ne bi dalo pokrovčka tipke sneti na način brez vijačenja.
Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 28, 2006 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če so pa menjali kompletno tipkovnico, pa je bilo potrebno odkopiti tipkovnoco.
Se pa same tipke ponavadi samo potegnejo iz tipkovnice (s pomočjo pinceti podobnim orodjem). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
giantstormer Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 22:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2006 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se pridružujem tistim ,ki odsvetujejo Gericome. Ima ga namreč moj sosed in polovica firme. Sosed ima pol leta starega, ki ima slab sprejemnik za WLAN, slabo proizvajalčevo podporo, zadnjič ga ni ubogal touchad, zato mu sploh ne zaupa.
Na firmi imajo starejše, ki so imeli probleme z ohišji in diski. Druga polovica firme ima Solonote, ki so ravno tako šrot. Na nekaterih so se sčasoma začeli pojavljati odtisi tipkovnice na zaslonih, spet na drugih poka ohišje.
Svetujem, da preveriš tečaje in kvaliteto plastike (bolj kot je trdna, bolj je dovzetna za poke), predvsem pa je pomembna avtonomija baterije.
Sam bi se odločil za Fujitsu-Siemensa ali pa HP (kar se tiče cene), ali pa za Dell-a (zanesljivost, čeprav jih zadnje čase hecajo vžigi baterij), samo še nimam potrebe po prenosniku.
Upam da sem v pomoč.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni