|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andi Član

Pridružen-a: Ned 30 Mar 2008 12:29 Prispevkov: 33 Aktiv.: 0.16 Kraj: trbovlje
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 2:12 pm Naslov sporočila: altenator |
|
|
imam eno vprašanje , na škodi feliciji mi je "kao" šel altenator , je polnil pa ni polnil naenkrat ni več polnil in tudi kontrolka ni gorela , akumulator je delal , ko sem zamenjal altenatopr , sedaj polni samo akumulator ne drži ,ga ne napolni , sem pa moral narediti malo predelave , ker je regler na prejšnem imel samo d- ta pa ima še d+ sem , d+ zvezal na stalni štrom altenatorja , polni pod niskimi obrati 15 v , na avtocesti do 17 v , mirjeno na bateriji in podalšanih kablih v avto.
vse kaze kot bi baterija bila fuč , samo , ni stara in prej je delala normalno , ne vem mislim da je nekaj z altenatorjam in povezavo na klučavnico
hvala vsem Andi _________________ dobra antena je boljsa od dobre postaje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič čudnega, da je fuč, če je polniš s 17V, nekaj si zamutil s temi predelavami. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri diode v alternatorju. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Joj Andi
15V je veliko preveč
17V skuhan akumulator.....uničen
ti si zvezal kot da ne rabiš regulatorja..
Daj oglasi se da vidiva kako in kaj bova rešila....
lp
lado _________________ In brake we trust... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Tor Sep 03, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: Re: altenator |
|
|
andi je napisal/a: |
imam eno vprašanje , na škodi feliciji mi je "kao" šel altenator , je polnil pa ni polnil naenkrat ni več polnil in tudi kontrolka ni gorela , akumulator je delal , ko sem zamenjal altenatopr , sedaj polni samo akumulator ne drži ,ga ne napolni , sem pa moral narediti malo predelave , ker je regler na prejšnem imel samo d- ta pa ima še d+ sem , d+ zvezal na stalni štrom altenatorja , polni pod niskimi obrati 15 v , na avtocesti do 17 v , mirjeno na bateriji in podalšanih kablih v avto.
vse kaze kot bi baterija bila fuč , samo , ni stara in prej je delala normalno , ne vem mislim da je nekaj z altenatorjam in povezavo na klučavnico
hvala vsem Andi |
Ne vem od kje ta ideja - ravno danes sem enemu traktorju zamenjal dinamo za alternator ...
Ohišje je masa (mora imeti tudi regler maso) B+ na Baterijo + D+ na kontrolno lučko drugi del kontrolne lučke na baterijo + preko kontakta....
Polnilna napetost je med 13.8V in 14,2V med D+ in B+ pa ne sme presegati 0,5V (Napisano po spominu) kar je več kaže na okvaro alternatorja) _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni