|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 10, 2006 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
glamoks je napisal/a: |
...vrnjeno dobiš 22% PDV (davek) ker pripelješ v SLO... |
Če pripelješ nekaj iz Hrvaške, moraš plačati slovensko carino. Ali si to upošteval?
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glamoks Neznanec

Pridružen-a: Čet 10 Avg 2006 13:11 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Avg 10, 2006 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
carino ?
sigurno je določen znesek katerega lahko na osebno ali potni list (uvoziš) brez plačila carine... na meji potrdiš fakturo pa ti v trgovini vrnejo davek
se je treba pozanimat kakšna je max vrednost
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Avg 10, 2006 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
glamoks je napisal/a: |
carino ? |
Aha. Pa nas DDV tudi (20%).
Citiram: |
sigurno je določen znesek katerega lahko na osebno ali potni list (uvoziš) brez plačila carine... na meji potrdiš fakturo pa ti v trgovini vrnejo davek
|
Je, ja. Mislim, da je dalec pod 50 tisocaki (pri postnih posiljkah je ~5000 SIT za DDV in ~9000 SIT za carino), a ker ze dolgo nisem nicesar uvazal iz drzav izven EU preko mejnih prehodov (samo po posti), nimam pojma koliko tocno znasa zdaj. Leta nazaj (se v dobi nemskih mark, torej ~5-7 let nazaj) pa je bila meja cca. 100 takratnih mark, ce se ne motim.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glamoks Neznanec

|
Objavljeno: Sre Avg 16, 2006 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
evo sem preveru pr sosedih
max znesek za uvoz brez plačila carine in ddv naj bi bil 15.000SIT
dobiš pa vrnjen PDV v Hrvaški.
malo sem se prenaglil ker je bilo ob meji z Italijo na prepustnico 250 ali 300€ sem mislil da je podobna vrednost iz hrvaške pa ni
no pa nič
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
herbi10 Neznanec

Pridružen-a: Čet 14 Sep 2006 7:43 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Čet Sep 14, 2006 10:02 am Naslov sporočila: relevantni podatki za uvoz iz Hrvaške, Glamox |
|
|
V začetku meseca septembra sem kupil v Puli tri Glamox-e.
Cena je za malenkost nižja kot pri nas, vendar pride do razlike v davku(22%) ,ki
se ga dobi nazaj v trgovini, kjer so bili kupljeni.
Carine se pa do vrednosti 1000 Eur ne obračunava!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
glamoks Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 27, 2006 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
evo
sem kupu merkurjeve Atlantic ki imajo elektronski termostat pa še stikalo za nočno temperaturo, tako 5 radiatorjev za 75. 000SIT
sprobal v kopalnici pa se mi zdi da super dela . bomo vidli ko stisne zima kako bo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kr73 Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Nov 2006 21:28 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2006 9:34 pm Naslov sporočila: Atlantic |
|
|
Kupil 3 Atlantice, ven vrgel 3 oljne radiatorje. Atlantic so dosti boljši, Glamox ni vreden svoje cene. Oda delujeta po istem sistemu!!!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serviser Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 16:46 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: Renče
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ne bom trdil, da so te kamnite plošče z elektrogrelci slaba stvar. Trenutno se zdijo ekonomična rešitev vendar pa, ko pride poračun za elektriko le ni več vse tako lepo, kot najprej izgleda.
Najekonomičnejša rešitev je vgradnja toplotne črpalke inverterske izvedbe z izkoristki med 4 in 5. To pomeni, da za 4kw toplotne energije porabiš samo 1kw oziroma še nekaj manj elektrike. Paziti pa moramo na tip in kvaliteto. Ne sme nas preslepiti cena. So sistemi, ki ogrevajo tudi pri -21oC zunanje temperature in še vedno delujejo z izkoristkom 2,5. Strošek ogrevanja za 60m2 znaša povprečno med 2000 in 4500 sit na mesec med sezono odvisno od izolacije.
Pamet v glavo pred nakupi, da o ekologiji, globalnem segrevanju in ostalih temah sploh ne govorimo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serviser Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 16:46 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: Renče
|
Objavljeno: Ned Dec 17, 2006 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
še link za ogled energetskih učinkovitost različnih proizvajalcev LINK 1
LINK 2
LINK 3
LINK 4
Pa primerjajte še z ostalimi proizvajalci. Sam sem izbral te tri proizvajalce in jih redno montiram in servisiram, ker so se izkazali za najučinkovitejše.
skrajšani linki.
aly.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 04, 2007 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Po dolgotrajnem mučenju googla sem našel cenik glamoxov v Nemčiji (poglej pdf).
Če kdo ve za trgovino z Glamoxi v Avstriji ali pa kakšno internetno, ki pošilja preko dhl-a, bi bil zelo hvaležen.
25% od 80.000 x 4 se pa že pozna!
Imam pa občutek da je glamox.si in .hr zelo povezan.
Sam nakupe vedno preverim v tujih internetnih trgovinah (idealo.de/at, geizhals.at).
Kakšna stvar zna biti tudi 33% cenejša skupaj z dostavo (npr namesto 540€ pri nas samo 360€ z DHL dostavo).
Lp,
Peter
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
glamox.de.pdf |
Velikost datoteke: |
1.84 MB |
Downloadano: |
19 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rumek Neznanec

Pridružen-a: Čet 04 Jan 2007 10:09 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jan 04, 2007 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da sem za ogravanej vikenda na morju iskal najprimernejšo varianto električnih radiatorjev, sem na podlagi cene, garacijskih rokov in priporočil nabavil kovencijske radiatroje, in sicer znamke Beha, za katere zastopnik je v Sloveniji podejtje Tersus iz LJ.
Ker se pod to temo obravnavajo skoraj izključno Glamox-ovi radiatorji, ki so od Beha precej dražji, se morda ne bi bilo narobe vsem, ki nabavljate radiatorje pozanimati še o Beha.
Glede na to, da sem jih zmontiral šele prejšnji teden, še podrobnejšega mnenja ne morem dati.
Po informacijah bi naj bili Beha radiatorji na Norveškem, kjer jih proizvajajo (mislim da tudi Glamoxove), samo 5% dražji, garancijski rok pa je pri obeh 5 let.
Pri nas je cena Galmoxovih drastično višja!
V mojem primeru: (4 radiatorji: 1*2kW, 2*600W, 1*400W)
Beha radiatorji: 125k SIT,
Glamox radiatorji: 210k SIT!
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni