www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

katalizator megane

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 6:31 pm    Naslov sporočila:  katalizator megane Odgovori s citatom

Še malo avtomobilizma. Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko na Meganu starem 4 leta. Jasno nato so imeli kup rešitev. Sam se s tem problemom še nisem nikoli ukvarjal, pa me zanima če ima kdo kaj več izkušem. Avto dela normalno. Res se pa bolj malo vozim. V 4 letih samo 40 tisoč km.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katalizato se ne polni ali prazni, ampak dela ali ne dela.
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.26

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela na tehničnem je bilo vse ok. Govorili so o lamda sondi, da je umazana. Zato pravim, da so imeli strašne ideje. Težko je na servisih, saj je zahtevnost današnjih avtomobilov prehuda za mojstre. Zato iščem service manual za moj avto, da se malo naučim kako in kaj.

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lambda je umazana, katalizator poln?
Kaj je še narobe?
Vozi in ne kompliciraj.
Ko ne bo več delalo, boš pa popravljal.

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal je res, da te na servisu olupijo, če vidijo, da lahko. Ne se jim pustiti.

Jaz bi moral menjati sklopko na mojem pred 5 leti, ker je bila v tako hudem stanju, da bi lahko ves diferencial šel po gobe. Sklopka še danes dela in včasih extremno.

Mogoče pa imam samo srečo.

bostjan 2
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Dec 2011 19:35
Aktiv.: 0.73
Kraj: Vače

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda pa ne veš da skoraj več ne dela.. Isto moje bremze. Ploščice kao samo še za jurja-dva. Nisem menjal ker se mi je tip na servisu zdel malce frajer. Sedaj je 10 jurjev + pa še kar nobenih problemov..
vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Žal je res, da te na servisu olupijo, če vidijo, da lahko. Ne se jim pustiti.

Jaz bi moral menjati sklopko na mojem pred 5 leti, ker je bila v tako hudem stanju, da bi lahko ves diferencial šel po gobe. Sklopka še danes dela in včasih extremno.

Mogoče pa imam samo srečo.

Tale je pa lepa. Ker ni mi najbolj jasno, kako bi lahko lahko šel diferencial zaradi sklopke. Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo pozabil na 4WD pogon? Pa Haldex sklopko?
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2013 10:42 pm    Naslov sporočila:  Re: katalizator megane Odgovori s citatom

matjay je napisal/a:
Še malo avtomobilizma. Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko na Meganu starem 4 leta. Jasno nato so imeli kup rešitev. Sam se s tem problemom še nisem nikoli ukvarjal, pa me zanima če ima kdo kaj več izkušem. Avto dela normalno. Res se pa bolj malo vozim. V 4 letih samo 40 tisoč km.

LP
Matjaz

Daj "fanta" enkrat pelji na avtocesto. Privošči si 2 prestavo do blokade 3. prestavo do blokade (pazi hitrost ). Po domače motor imaš zamorjen. Seveda uradni servis bi ti naredil ravno to. Samo ti boš šele ogret motor "pritisnil" mehanik pa bo kar mrzlega. Saj ni njegov, je pa tvoj!

vitez93
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 20:00
Aktiv.: 4.99
Kraj: Celje- Dobrna

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 31, 2013 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
A je kdo pozabil na 4WD pogon? Pa Haldex sklopko?

Ker ni posebej poudarjeno, sem sklepal, da je govora o sklopki med motorjem in menjalnikom, pa naj bo to FWD, RWD, 4WD, AUDI, HONDA, VW, kuatro, ali formoušn.

In če kdo ve, kako lahko defekt te sklopke uniči diferencial, kar z besedo na dan. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 31, 2013 9:15 pm    Naslov sporočila:  Re: katalizator megane Odgovori s citatom

matjay je napisal/a:
Na servisu so ugotovili, da je katalizator bolj poln kot bi bil lahko
Pri prici menjaj servis.

Razen ce imas dCi-ja, in si namesto katalizatorja mislil DPF filter, kot lambdo si mislil diesel lambdo, kot kup resitev pa si mislil prisilno sprozeno regeneracijo?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni