www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

STR7 (ARM) - STR750F

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 11:09 am    Naslov sporočila:  STR7 (ARM) - STR750F Odgovori s citatom

Kaj menite o STR750F mikrokontrolerih?
Na prvi pogled zgledajo zelo obetavno!
Enojno napajanje (tudi 5V)+CAN+AD+SPI+I2C+USB+...
LP
Borut
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70802.40

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz... vsaka stvar je za kaj dobra. Mogoce ima STR7 druzina dolocene atribute, ki pometejo z LPC. Ampak prav vedel sem, da bo 1. reply prav v tem stilu kot je. Nisem pa bil preprican, kdo bo junak.

Res je pa dejstvo, da je (zaenkrat) LPC precej bolj priljubljen in dobavljiv. Kar pa se vedno ne spremeni, da se nekdo odloci zanj samo zaradi tega. Odvisno od potreb in zelja.

P.S.
Sem malce pogledal datasheet... Moj 2. stavek v tem postu kr zelo drzi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2006 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V programu Silice imamo kar nekaj ARM7 kontrolerjev (Analog Device,
Freescale, Texas Instruments, OKI, Philips in ST). Vsak od njih imas svoje
dobre strani, vecino pa se vec slabosti in bugov. Do sedaj se je dosti najbolj
prijel v Sloveniji Philipsov LPC2000 (prodanih letos cca 400K kosov).
Predvsem je to zaradi najnizje cene za nabor najbolj iskane periferije in
spomina (FLash, RAM). STjevemu ARMu je potrebno priznati samo eno prednost
in to je 5V napajanje, ki pa se prakticno uporablja samo v beli tehniki, pa se
tam vedno manj. Vse funkcije in se kaj vec (Ethernet) dobis v najnovejsi
druzini LPC23xx, kjer je najcenejsi clan LPC2364 dobavljiv ze za nekaj vec
kot 3 EUR (1Kkos). Vec o LPC2364 je na voljo na http://www.standardics.nxp.com/products/lpc2000/lpc23xx/~LPC2364/
Vec informacij in vzorci so na voljo na moj mail.

LP Tomaz

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silica je napisal/a:
V programu Silice imamo kar nekaj ARM7 kontrolerjev (Analog Device,
Freescale, Texas Instruments, OKI, Philips in ST). Vsak od njih imas svoje
dobre strani, vecino pa se vec slabosti in bugov. Do sedaj se je dosti najbolj
prijel v Sloveniji Philipsov LPC2000 (prodanih letos cca 400K kosov).
Predvsem je to zaradi najnizje cene za nabor najbolj iskane periferije in
spomina (FLash, RAM). STjevemu ARMu je potrebno priznati samo eno prednost
LP Tomaz

Evo, za vsakega nekaj.
Kakor za koga ima samo eno prednost... je kar nekaj zanimivih stvari, ki jih LPC nima.

Samo se en off-topic vprasanje (glede na to, da tudi ostali to pocnete): kdo ima Sharpa?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sharpa imamo tudi mi, vendar se vsi zaradi slabega suporta izogibajo
Japoncev (Sharp, OKI, Samsung, NEC...). To so kontrolerji za hard diske .. Very Happy

LP Tomaz

BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 9:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam Philipsovi no ja NXP-jevi LPCji so res kar dobri, sam jih uporabljam že kar nekaj časa. Pri meni cena niti ni bistvena postavka (imamo dokaj majhne serije 1000 do 2000 letno). Vendar v mojem primeru potrebujem CAN controler, kar pomeni pri LPCju, da potrebujem 1,8V in 3,3V regulator (cena+prostor na tiv), ker je sicer ostalo vezje 5V (lahko bi vzel LPC2364 vendar je 100pinski čip).
Zanima pa me kakšne so izkušnje z zanesljivostjo in bug-i pri ST. Ali ST-jevi čipi veliko crkujejo, ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Že kar nekaj časa spremljam philipsove ARM-je (forumi, seminarji...) in se vedno govori o tem kdaj bodo imeli ethernet vmesnik in kdaj bodo imeli usb vmesnik (sedaj imajo oboje). Ob tem se mi pojavlja vprašanje kdo uporablja usb vmesnik in ethernet vmesnik. Imam občutek da je takih aplikacij relativno malo - mogoče se motim?!? Problem je ko je potrebno napisat programe TCP/IP stack usb driver na pc-ju... Kako se lotevate tega problema? Res je, da se da za hobi uporabo dobiti na internetu ARP protokol in TCP/IP stack primernih dimenzij, vendar so kar precej omejeni glede funkcionalnosti. Cena komercialnega RTOS sistema s solidno podporo pa je tako visoka, da mora biti za tem kar precej resen projekt, da se splača investirat vanj. Koliko je pri nas (v Sloveniji) takih projektov?
Če se ne motim 95% philipsovih arm-jev (od 400k) pokupita 2 firme.
LP
Borut
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 11, 2006 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Philipsovi armi imajo sicer res vgrajeno vso mogočo periferijo, vendar je podpora tej periferiji, kolikor imam jaz izkušnje s tem, slaba. Absurdno je, da mi DAQ kartico poganja LPC2148 (z vgrajenim USB), za prenos podatkov, pa sem moral dodati FT245, saj potrebujem vsaj 800kB/s prenosa, kar pa virtual com (poleg tega, da se stalno sesuva PC driver) ne prenese, mass storage pa za tak prenos podatkov ni primeren. Communication device driver je obljubljen že pol leta, a o tem ne duha ne sluha. Kaj ti torej pomaga vgrajen USB, če ga lahko uporabiš samo za igračkanje Sad
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni