www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako pišemo ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Volk si ravno omenil "Slovenščina je zame španska vas". Zanima me v kakšnem primeru to napiše. Meni se tovrstno nadomestilo teksta še ni zgodilo, me pa vseeno zanima Wink

Tu imaš en par takih ! [slovenščina je zame švedska vas] [slovenščina je zame španska vas] dal za pogledat.

Poeditiraj pa boš videl. VolkD

Hvala. Zdaj mi je jasno Wink

Nazadnje urejal/a bungee Ned Okt 15, 2006 12:38 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko, kot bi rekel moj pokojni oče. "Žabe kašljajo, pa nimajo kaj pljunit!"

Brozzy, hudo zelen si še. Darkotu po ničemer ne sežeš niti do gležnjev!

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Brozzy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09
Aktiv.: 0.92
Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem no, jaz nisem nikjer govoril čez Darkota. Vsaj nisem imel namena. Sem pa povedal da je zelo težko za sabo popravljati tekst, ker je nekaj rekel v tem smislu naj si sami popravljamo tekst. Mene naprimer nič ne moti, da se ob tekstu pojavi opomin moderatorja in ga grem potlej še enkrat prebrat. Me je pa res zanimalo njegovo mnenje glede mojega dojemanja napak (slovničnih in pravopisnih). To mnenje mi je tudi lepo podal. Tako da jaz Darkota vsekakor spoštujem in upam da bo še dolgo let tako zagnan moderator.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 10:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brozzy, že v redu. Saj ni zamere.. le nekaj bi te opozoril...

Preden druge kritiziraš moraš biti vase precej bolj prepričan. Poste, kot je tale tvoj zadnji ne popravljam, ker ne vpijo ravno v nebo. Tokrat bom ilustracije radi, naredil izjemo.
Citiram:
Nevem no, jaz nisem nikjer govoril čez Darkota. Vsaj nisem imel namena. Sem pa povedal da je zelo težko za sabo popravljati tekst, ker je nekaj rekel(kdo? Darko ali tekst?) v tem smislu naj si sami popravljamo tekst. Mene naprimer nič ne moti, da se ob tekstu pojavi opomin moderatorja in ga grem potlej še enkrat prebrat (Opomin moderatorja ni zato, da bi si razmigal noge, in tudi ne zato, da bi prebral - mislil si verjetno popraviti). Me je pa res zanimalo njegovo mnenje glede mojega dojemanja napak (slovničnih in pravopisnih). To mnenje mi je tudi lepo podal. Tako da jaz Darkota vsekakor spoštujem in upam da bo še dolgo let tako zagnan moderator.

Rdeče - hudo narobe.
podčrtno - napačen vrstni red besed v stavčni zvezi.
povdarjeno - nepravilna raba časa.

Bolje bi bilo (dopuščam, da bo tudi tu še nekaj mojih napak)
Citiram:
Ne vem no, čez Darka nisem nikjer govoril. Vsaj namena nisem imel. Sem pa povedal, da je zelo težko popravljati svoj tekst, ker je Darko nekaj rekel v tem smislu, naj si sami popravljamo tekste. Mene naprimer nič ne moti, da se ob tekstu pojavi opomin moderatorja, ki ga upoštevam in tekst popravim. Res me je zanimalo njegovo mnenje glede mojega dojemanja napak (slovničnih in pravopisnih). To mnenje mi je tudi lepo podal. Darka jaz vsekakor spoštujem in upam, da bo še dolgo let tako zagnan moderator.

Hvala na želji, res upam, da se ti ureniči. Tudi sam sem še kako zainteresiran za to.

Moram ti povedati, da razen naštetega delaš napako, ker v stavku menjavaš ednino in množino. Primer je "v tem smislu naj si sami popravljamo tekst". Če uporabiš "naj si sam popravim tekst" je nedvoumno jasno za kateri tekst se gre. Če pa je stavek začet v množini, kot pri tebi, beseda "tekst" pa v ednini, je možno tudi drugačno razumevanje. Kontekst ostalih stavkov napako popravi, a stavek je še vedno napačen.
Odvečna raba besedice "pa" (tudi sam delam to napako), primer "Me je pa res zanimalo" izdaja da imaš precej stikov z Kraško - Notranjsko - Primorskim področjem. Tu se zaradi nekaterih besednih značilnosti ta napaka pojavlja pogosteje.
Se mogoče varam ?
Nič narobe, a prepogosto povdarjanje sebe v tekstu ("Nevem no, jaz nisem","Mene naprimer nič ne moti","Me je pa res zanimalo", "Tako da jaz Darka vsekakor") deluje na čitatelja nadvladujoče. Občutki, ki jih ima ob tem niso prijetni in tekst na ta način postane odbijajoč.
Lastno avtoriteto in mesto v družbi se da poiskati tudi drugače.
Vzemi to kot pozitivno kritiko, brez zamere, ker je bil moj namen zgolj samo to.
Preden sem oddal tole sem dobil na zs: ( avtorja ne povem).
Citiram:
Pozdravljen Darko!
Če bi bil jaz na tvojem mestu bi zaklenil to temo. Mladeniču tako ali tako ni pomoči in je boljše ga pustiti pri miru. Mislim da ga bo življenje izučilo pameti.

Moj odgovor bom tudi skopiral sem, zato, da bo moj namen bolj jasen.
Citiram:
Nickname, nimaš prav. Premalo nas je Slovencev, da bi lahko mladeniče preprosto zanemarili in prepustili slučaju.

lp Darko.

V želji pozitivnega razmišljanje te/vas pozdravljam, Darko Volk.

Brozzy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 8:09
Aktiv.: 0.92
Kraj: Zagorica -> Dobrepolje -> Grosuplje -> Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za označitev napak. Res je da sem iz področja Dobrepoljsko - Dolenjskega narečja. Zaradi tega imam velike težave pri govorjenih besedilih. Pri spisih pa sem navadno slovnično med boljšimi. Res je da me na podobne napake ni še noben opozoril.

Upam da moje pisanje ni uzburilo preveč vroče krvi pri obiskovalcih foruma.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 14, 2006 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brozzy je napisal/a:
Upam da moje pisanje ni uzburilo preveč vroče krvi pri obiskovalcih foruma.
Vroče krvi ni povzročilo tvoje pisanje, pač pa način kako si reagiral na dobronamerne kritike.
Sicer pa ne škodi da se vsake toliko načne ta tema, saj bi drugače bi padla v pozabo.
73

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni