|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
KernelPanic Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29 Prispevkov: 162 Aktiv.: 1.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 10:58 am Naslov sporočila: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
Spostovani!
Rad bi izdelal ohisje za predojacevalec, ki sem ga zrisal v Solidworsku. Poklical sem par firm in nobena mi noce izdelati 1-5 le-teh (mala serija) za prototip. Ima mogoce kdo na tem forumu kaksen nasvet ali link do podjetij, ki bi mi izdelalo malo serijo 1-5 ohisij po omenjenem nacrtu?
Lp,
Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 11:22 am Naslov sporočila: Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
Pripni fotografije ter povej kakšen material bi rad.
Če ti je ABS ok, lahko rečeš kateremu izmed lastnikov 3dp-ja, kateri ti ga bo natisnil za pivo+nekaj centov materiala.
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, močno dvomim, da ti ne bi hoteli tega narediti ... Verjetno pa je cena rahlo nehumana ...
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 12:52 pm Naslov sporočila: Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
Jakey je napisal/a: |
Če ti je ABS ok, lahko rečeš kateremu izmed lastnikov 3dp-ja, kateri ti ga bo natisnil za pivo+nekaj centov materiala. |
Kaj pa je to ABS (najbrz je to zelo neumno vprasanje)? No, na grabcadu (https://grabcad.com/library/noordung-mark-i-chassis-1) je komplet projekt, ready za download - program Solidworks. Problem je, ker me nekaj internet zaj.... in zato sem to uploadal. Rad bi imel ohisje in volume knofa v aluminiju, gumba v rdeci barvi, ohisje v crni.
Lp,
Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.13 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 2:35 pm Naslov sporočila: Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
KernelPanic je napisal/a: |
Če ti je ABS ok, lahko rečeš kateremu izmed lastnikov 3dp-ja, kateri ti ga bo natisnil za pivo+nekaj centov materiala. |
Kaj pa je to ABS (najbrz je to zelo neumno vprasanje)? No, na grabcadu (https://grabcad.com/library/noordung-mark-i-chassis-1) je komplet projekt, ready za download - program Solidworks. Problem je, ker me nekaj internet zaj.... in zato sem to uploadal. Rad bi imel ohisje in volume knofa v aluminiju, gumba v rdeci barvi, ohisje v crni.
Lp,
Marko |
@Mucek: Nič še nisi poklical
@Kernel: ABS je tista plastika, ki jo brizgajo z 3dp-ji.
Okoli aluminijastih gumbov in ohišja: Če pošlješ načrte, se morda lahko zmeniva kako, rdeče gumbe(ki jih imaš najverjetneje v mislih plastične) reči komu z 3dp-jem, ohišje...pa aluminij+peskan+črno barvan?
pripni fotografije, da se lažje razumemo
_________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 2:39 pm Naslov sporočila: Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
Lp,
Marko |
Okoli aluminijastih gumbov in ohišja: Če pošlješ načrte, se morda lahko zmeniva kako, rdeče gumbe(ki jih imaš najverjetneje v mislih plastične) reči komu z 3dp-jem, ohišje...pa aluminij+peskan+črno barvan?
pripni fotografije, da se lažje razumemo  |
Ohisje: aluminij crno obarvan+peskan.
gumba: aluminij rdece obarvana, tudi peskana.
Aja, pa je mozno pofarbati in speskati tudi vijake v identicno barvo kot gumba?
Fotografij ne morem poslati, ker se nimam ohisja fizicno, imam zrisano v Solidworsku, bom exportiral nacrte - v autocad formatu je ok? Pa prilagam rendering. V renderingu je ohisje sicer neCrno, rad bi ga pa mel v crni barvi. Link do renderinga:https://www.dropbox.com/s/m02gs1tx8fapbjz/grandprix001.tif
Lp,
Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:28 pm Naslov sporočila: Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a |
|
|
Lp,
Marko |
pripni fotografije, da se lažje razumemo  |
Ohisje: aluminij crno obarvan+peskan.
gumba: aluminij rdece obarvana, tudi peskana.
Aja, pa je mozno pofarbati in speskati tudi vijake v identicno barvo kot gumba?
Fotografij ne morem poslati, ker se nimam ohisja fizicno, imam zrisano v Solidworsku, bom exportiral nacrte - v autocad formatu je ok? Pa prilagam rendering. V renderingu je ohisje sicer neCrno, rad bi ga pa mel v crni barvi. Link do renderinga:https://www.dropbox.com/s/m02gs1tx8fapbjz/grandprix001.tif
Lp,
Marko |
ok, razumem zdaj.
aluminij se prvo speska, potem pa barva. Tako se barva prime. Lahko se pa tudi kromatira.
Barvanja vijakov ne priporočam, kvečjemu samo glave(če boš navoj barval, bo težko ga vijačiti..+ko bo enkrat privit do konca, ga bo muka odviti.)
pošlji .dxf ali .dwg, za predogled(ker nimam solidworksa naloženega) lahko pa narediš printscreen-e.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Hmm, močno dvomim, da ti ne bi hoteli tega narediti ... Verjetno pa je cena rahlo nehumana ...
LP, g
...lahko pa se tudi motim ... |
Nič se ne motiš !
@KernelPanic, pri Mali ti bodo to zagotovo naredili.
ps.: Planirane stoške pomnoži z 2 in preidi na višji rang pričakovanega, torej dodaj še vsaj eno 0. K temu prištej še nekaj drobiža - tam do 10€. To slednje je za Persen.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
mucek je napisal/a: |
LP, g
...lahko pa se tudi motim ... |
Nič se ne motiš !
@KernelPanic, pri Mali ti bodo to zagotovo naredili.
ps.: Planirane stoške pomnoži z 2 in preidi na višji rang pričakovanega, torej dodaj še vsaj eno 0. K temu prištej še nekaj drobiža - tam do 10€. To slednje je za Persen. |
Pa ja ne bo izdelava kostala cca. 6000 eur (racunal sem tam okoli 300, pomnozil z 2 in dodal 0). Ce je temu tako, potem bom rabil najmanj 200 eur za gajbe pira in persen. Drugace pa hvala za link do firme, jutri poklicem!
Lp,
Marko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti so meni pri Mali-ju že naredili ohišje iz Al - nekaj rezkanja je bilo tudi treba.
Niso pa preveč navdušeni. Sploh če imajo veliko dela.
Z izdelavo sem bil zelo zadovoljen, cena pa je bila tudi razred zase.
Žal pri nas manjka firm, ki bi se hotele ukvarjati z malimi posli. Že če hočeš kakšen poseben material se ga ne dobi, ker se ga ne splača nabavit v količinah, ki ga razni amaterji potrebujemo za naše projekte.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si pripravljen logistiko reševat sam je tudi varjanta da kupiš Al plošče v npr. alcu in natu zadeve neseš k graverju z CNC mašino, kjer ti jo povrta in porezka. Nato pa peskanje, barvanje,.. itd.
Ker Mali ima svoje cene, graverjev je pa veliko. Vendar malo takih ki vejo kaj delajo ;) ps. vzemi trši aluminij če ga imajo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter123 je napisal/a: |
Če si pripravljen logistiko reševat sam je tudi varjanta da kupiš Al plošče v npr. alcu in natu zadeve neseš k graverju z CNC mašino, kjer ti jo povrta in porezka. Nato pa peskanje, barvanje,.. itd.
Ker Mali ima svoje cene, graverjev je pa veliko. Vendar malo takih ki vejo kaj delajo ps. vzemi trši aluminij če ga imajo. |
Sem iskal na netu, Alco je iz Srbije, nato d.o.o. pa nima spletne strani. Govoriva o istih podjetjih?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi tule, ne bo pa poceni:
http://www.schaeffer-ag.de/
Snemi in naloži si program (zastonj) in okvirno zriši kar rabiš.
Na pozabi na kakšen pomemben parameter! (n.pr. debelina...)
Lansko leto sem jim dal izdelati veliko čelno ploščo za tube tester. 45x30cm x5mm.
Vse skupaj, gravirano, lepljeni vijaki na hrbtu... s poštnino iz Berlina sem plačal 200€.
EDIT: ...površen sem bil. Vidim da rabiš cela ohišja - to pa ne vem če delajo.
No, mogoče ti za čelne plošče pride vseeno prav.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.17 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
ac/dc je napisal/a: |
Poskusi tule, ne bo pa poceni:
http://www.schaeffer-ag.de/
Snemi in naloži si program (zastonj) in okvirno zriši kar rabiš.
Na pozabi na kakšen pomemben parameter! (n.pr. debelina...)
Lansko leto sem jim dal izdelati veliko čelno ploščo za tube tester. 45x30cm x5mm.
Vse skupaj, gravirano, lepljeni vijaki na hrbtu... s poštnino iz Berlina sem plačal 200€.
EDIT: ...površen sem bil. Vidim da rabiš cela ohišja - to pa ne vem če delajo.
No, mogoče ti za čelne plošče pride vseeno prav. |
Super stran, hvala, program je tudi ok, vendar (to je najbrz za novi topic) mi izvozene celne plosce iz Solidworks-a v dwgju noce odpret, mas mogoce nastavitve pri exportu?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ac/dc Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44 Prispevkov: 193 Aktiv.: 1.02 Kraj: Lj-okolica
|
Objavljeno: Čet Jan 02, 2014 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi dal narediti njim ti bodo zelo verjetno pomagali.
(Lahko jih vseeno vprašaš)
Meni so - uvoz logotipa iz Corel-a.
Se nisem sam ukvarjal s tem, pomagal mi je kolega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni