|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
eboc Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42 Prispevkov: 261 Aktiv.: 1.10
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 9:32 am Naslov sporočila: Enosmerna napetost (DC) iz elektronskega transformatorja |
|
|
Zamenjal bi halogen žarnice z LED, pri tem pa bi uporabil obstoječ elektronski transformator. Zanima me kako iz tega elektronskega transformatorja dobiti DC enosmerno napetost za LED.
A je dovolj geretz (z dovolj hitrimi diodami) in el. kondenzator (470uF) ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
payo3 Član

Pridružen-a: Tor 21 Maj 2013 12:39 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.12 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam isto situacijo in sem jo rešil z led žarnicami AC 10-30v.Ne rabiš nič predelovat obstoječega transformatorja.
Edino barva svetlobe je malenkost hladnejša od tople bele led traku z ledicami 5050.
e bay
upam da link dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:43 pm Naslov sporočila: Re: Enosmerna napetost (DC) iz elektronskega transformatorj |
|
|
eboc je napisal/a: |
A je dovolj geretz (z dovolj hitrimi diodami) |
Kako to misliš?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večina teh elektronskih transformatorjev je narejenih tako, da potrebujejo neko minimalno breme (ponavadi na njem tudi piše minimalna moč žarnice) in če tega ni, zadeva utripa, deluje slabo...jaz sem predeloval neko trojno halogenko (3x10W) in ko sem dal notri 3x po 1W ledico, zadeva ni delovala, sem moral zamenjati napajalnik, ker je na originalu tudi pisalo min.10W. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni