Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vladac Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Okt 2010 22:47 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 1:48 pm Naslov sporočila: Komplet za spajkanje ? |
|
|
Zanima me priporočeni komplet za spajkanje/razspajkanje (pribor) kaj priporočate oz. uporabljate pri vsakdanjem delu.
- spajkalna postaja
- spajka brez svinca
- pletenica
- spajka
- ...
lp,
Vladac
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
..spajkalnik
Malo heca..
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 2:03 pm Naslov sporočila: Re: Komplet za spajkanje ? |
|
|
vladac je napisal/a: |
Zanima me priporočeni komplet za spajkanje/razspajkanje (pribor) kaj priporočate oz. uporabljate pri vsakdanjem delu.
lp,
Vladac |
1. spajkalna postaja
2. spajka brez svinca
3. pletenica
4. spajka
5. ...
Če greva po vrsti:
1. Da
2. Ne
3. Da
4. Da
5. Občasno
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
- spajkalna postaja (po domače: letkolbn)
- spajka s svincem (po domače: cin)
+ volja!
+ vedeti kaj bi delal
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anatom Član

Pridružen-a: Čet 22 Jun 2006 19:16 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.50 Kraj: PO
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2013 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
(priporočljivo) spajkalnik na vroč zrak, če dosti spajkaš SMD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2013 6:15 pm Naslov sporočila: Re: Komplet za spajkanje ? |
|
|
vladac je napisal/a: |
- spajkalna postaja
- spajka brez svinca
- pletenica
- spajka
- ...
lp,
Vladac |
Za začetek zadostuje spajkalna postaja (nekaj osnovnega, ne ravno kitajskega), spajka z svincem, pumpica ter pletenica. Potem si zmagal .
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
worm37 Neznanec

Pridružen-a: Tor 05 Nov 2013 21:46 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam spajkalnik TOOLCRAFT in moram povedat da je za začetnike in malo bolj veste v elektroniki zelo uporaben, priročen, kvaliteten ...
Vreden je tega denarja.
SLIKA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petričou fante Neznanec

Pridružen-a: Tor 10 Dec 2013 9:07 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 7:12 pm Naslov sporočila: komplet za spajkanje |
|
|
A imete mogoče kakšne izkušnje tudi s spajkalniki znamke Weller in Ersa (razmerje med kakovostjo in ceno) ali pa kaj drugega?
Jaz bi zelo rad kupil kakšen spajkalnik ki služi svojemu namenu in se ne pokvari po treh mesecih kot tisti kitajski ki jih uporabljamo v šoli
Pa še nekaj... kaj bi se splačalo še kupiti poleg spajkalnika (konice za spajkalnik, pincete,...?)
že v naprej hvala za odgovore
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.63 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi malo pobrskal, bi videl, da na to temo obstaja že ena super tema.
Na kratko je pa tako kot pri vsaki stvari - vse je odvisno od tega koliko si pripravljen plačat. Kakšen cenovni rang naprave gledaš?
_________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetnika vsekakor ne rabiš Wellerja ali Erse, to so top-of-the-top spajkalniki za profi rabo. Predragi zate, v kolikor ne dobiš kje ugodno rabljenega.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na http://www.aoyue.si/
(so cene sicer malo višje kot na ebayu, ampak dobava takoj, pa še rezervne dele imaš hitro na zalogi, če je sila).
S tako kombinirano postajico (spajkalnik z odsesavanjem plinov (to je bilo res super!), vroč zrak) sem prelotal nebroj vezij ...
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crto Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
anatom je napisal/a: |
(priporočljivo) spajkalnik na vroč zrak, če dosti spajkaš SMD |
Jaz SMD spajkam z običajnim spajkalnikom, kljub temu da imam tudi vroči zrak.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petričou fante Neznanec

Pridružen-a: Tor 10 Dec 2013 9:07 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
yacksy je napisal/a: |
Če bi malo pobrskal, bi videl, da na to temo obstaja že ena super tema.
Na kratko je pa tako kot pri vsaki stvari - vse je odvisno od tega koliko si pripravljen plačat. Kakšen cenovni rang naprave gledaš? |
jaz sem pripravljen plačati tja do 100€ saj v tem še nisem profesionalec (hodim na srednjo šolo Vegova v Ljubljani, 2. letnik) in mislim da je zadnji čas da si omislim nek spajkalnik
yacksy hvala za tvoj odgovor in hvala za povezavo o nakupu spajkalnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marcc Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08 Prispevkov: 201 Aktiv.: 1.02 Kraj: Polzela
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
za začetek lahko vzameš postajo ki jo prodajajo v HTE, takšno imam tudi jaz. Lahko nastavljaš temperaturo. Nujno zraven vzami še tanko konico za fine stvari. V konpletu je samo tevelika. Rabiš še "cin", vrvico ker "pujsa" še ne rabiš in kakšen fluks flomaster bi ti prav prišel. Seveda še gobico za čiščenje konic (sam uporabljam okoli 8 različnih konic in jih že imam kakšne 3 leta. Spajkam vsaki dan, seveda na delu.). Priporočam ti še kakšen aktivator za konice. Vse skupaj pride okoli 100 evrov.
Ko končaš z spajkanjem pocini konico, da ni "suha". Ko čistiš konico v gobici jo ne namakaj, samo nahitro potegneš po gobici da se znebiš svinjarije. Gobica mora biti mokra, samo ne tako da teče iz nje. Drugače boš z prakso videl kako in kaj. Priporočam da gobico namakaš v postano vodo. Da voda stoji par dni.
Z spajkalnikom se da skoraj vse zaspajkati, 0402,....... Tako da "vročega zraka še ne rabiš". Tudi niso poceni. Je pa zelo priročen.
Kasneje, če se boš ukvarjal resno ali imel takšno delo boš vrjetno uporabljal tole postajo ki je v prilogi. Jaz jo na šihtu že kakšnih 4 leta. Ocena 10.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
47.23 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
crto Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2005 14:48 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.58 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Jan 17, 2014 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
marcc je napisal/a: |
Ko čistiš konico v gobici jo ne namakaj, samo nahitro potegneš po gobici da se znebiš svinjarije. Gobica mora biti mokra, samo ne tako da teče iz nje. |
Že kar nekaj let več ne uporabljam običajne mokre gobice ampak "kovinsko" gobico podobno tisti za čiščenje posode je pa od wellerja (mislim da bi bila tista za posodo tudi dobra, ampak nisem testiral).
lp
Crto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|