|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektronik84 Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00
|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 9:59 pm Naslov sporočila: Hallova sonda |
|
|
Pozdrav!
No spet imam eno težavo dobil sem eno uničeno hallovo sondi, ki je brez kakršnih koli oznak vem samo, da je proizvajalec Simens. Sonda imam 4 kontakte.
Kje bi lahko v slovenji kupil hallove sonde ali obstaja več vrst hallovih sond z 4 priključki naj povem da je ta sonda namenjena za merjenje magnetne gostote.
Lep pozdrav in hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je mogoče kaj TAKŠNEGA ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav Iztok!
Ne ni takšna bom jutri razkopal ohišje v katerem je zelita in bom poslikal.
Pa vseeno hvala bom malo pregledal dokumentacijo mogoče bi tudi kaj takega lahko prišlo prav.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Okt 23, 2006 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Večina hallovih senzorjev ima samo tri priključke in vgrajen schmitt triger za digitalne izhode, ki se uporabljajo kot induktivni senzorji v avtomobilih in industrijski senzoriki.
Ker si omenil meritve - analogni izhod sem omenil tega, čeprav je digitalnih izvedb v ponudbi proizvajalcev precej več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Ta stvar je ze precej stara vem samo to, da je proizvajalec simens, sonda pa je bila naknadno zalita v plastiko z nekim zelo trdovratnim lepilom tako, da bom probal jutri stvar razstavit in poslikat. Večji del sonde pa je zlomljen in ga nimam uporablja se pa za meritva v zračni reži zvočnika zato mora biti sonta zelo tanka. ja moja je imela 4 priključke, merilec je pa analogni. no naj še povem, da je moja naloga nabiviti oziroma najti tako sondo.
lep pozdrav!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 12:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ti bo odgovarjala tista philipsova me kontaktiraj na zs.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Precejšno število predvsem starejših hallovih sond ima štiri priključke. Kateri je kaj se da ugotoviti tako, da se približno nariše vezje na katerega gredo pini sonde. Verjetno bi se jo dalo zamenjati z tripinsko. Zelo tanke hallove sonde so uporabljane v floppy diskih. Sonda je na tiskanini, takoj nad njo pa je rotor od motorja. Tudi te sonde so po navadi brez oznak.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 11:50 am Naslov sporočila: Nasvet |
|
|
elektronik84 je napisal/a: |
Pozdrav!
... zalita v plastiko z nekim zelo trdovratnim lepilom ....
lep pozdrav!!! |
Vrjetno je epoxi. Tega lahko poizkusiš odstraniti z gretjem na okoli 200°C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi imamo v firmi nekaj hall senzorjev, ampak so v dice izvedbi. Kar pomeni da moraš čip nalepit na podlago in zbondirat. So pa čipi narejeni v fabu na FE v Lj.
Če ti pridejo prav, bi ti lahko zrihtal kakšen senzor. Ampak to je samo surov hallov element brez vse elektronike. Ja, s 4-imi priključki.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik84 Član

|
Objavljeno: Tor Okt 24, 2006 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Iztok ta Philopsova sonda je mali prevelika, saj je ne bi mogel spraviti v zračni reži zvočnika.
Ja tukaj se pojavlja se ena težava jaz mimam pri sebi inštrumenta, dobil sem samo en del sonde, ki je se ostal.
Aly no saj bi rabil surovo sondo brez kakršne koli elektronike, a bi mi lahko poslal kake podatke o teh sondah predvsem me zanima velikost. Lahko pošlješ kako slikco.
Hvala za odgovore in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Okt 25, 2006 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal trenutno tukaj ni sodelavca, ki ima vzorce čez. Dimenzije so nekaj takega - 1,5 x 1,5 x 0,5 mm. Pa še enkrat ponavljam - zadeva nima priključkov (žic). Moraš nekje bondirat.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni