|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
m.novak Neznanec

Pridružen-a: Pet 24 Jan 2014 14:35 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 2:44 pm Naslov sporočila: POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA |
|
|
zaradi nekih neosnovanih laži so mi na policiji vzeli mobitel samsung s duos. telefon sem imel zakljenjenega z 13mestno kodo, ki je stavljena iz črk, številk in ločil. ali je kakšna varianta da ga odklenejo. kolege ki jih poznam in so računalničarji, pravijo da ni šans..
ma kdo kak odgovor. no ja, mam pa še en problem, ker čakam da mi telefon vrnejo že kake tri mesece, se ne spomnil kako geslo sem dal v telefon in se bojim, da sem ga pozabil. kaj pa v takem primeru. Lahko pridem kakorkoli do podatkov.
hvala vsem za odgovore.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.57 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Verjetno boš prej dobil odgovore, če se preseliš iz Butal, ter upoštevaš pravila. Vidim, da ti že prvo pravilo dela preglavice.
Lp _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:01 pm Naslov sporočila: Re: POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA |
|
|
m.novak je napisal/a: |
zaradi nekih neosnovanih laži so mi na policiji vzeli mobitel samsung s duos. telefon sem imel zakljenjenega z 13mestno kodo, ki je stavljena iz črk, številk in ločil. ali je kakšna varianta da ga odklenejo. kolege ki jih poznam in so računalničarji, pravijo da ni šans..
ma kdo kak odgovor. no ja, mam pa še en problem, ker čakam da mi telefon vrnejo že kake tri mesece, se ne spomnil kako geslo sem dal v telefon in se bojim, da sem ga pozabil. kaj pa v takem primeru. Lahko pridem kakorkoli do podatkov.
hvala vsem za odgovore.
lp |
Res čudno, da v drugem odstavku sprašuješ kako mimo gesla, če pa ti v prvem odstavku računalničarji pravijo da ni šans ...  _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Počakaj še malo, ti bodo že na policiji vse pokazali in povedali!  _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se priti do dokumentov, fotografij,... brez večjih težav na androidu. Če le nisi kriptiral podatkov. _________________ If you're in control, you aren't going fast enough
Nazadnje urejal/a xsyt Pet Jan 24, 2014 3:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Policaji verjetno že nekaj časa veselo pregledujejo kar jih zanima v tvojem telefonu. Nazaj ga boš verjetno dobil, ko bo preiskava zaključena, v telefonu pa nič takega, kar bi služilo kot dokazno gradivo.
Če si kot sam praviš "čist kot solza", bi ga verjetno lahko že imel, če bi jim takoj dal kodo za odklep, ter jim s tem omogočil pregled. Če v telefonu ni nič takega, bi ti ga najverjetneje kmalu vrnili.
Torej odgovor na tvoje drugo vprašanje je zelo pogojen s tem, kakšne sorte "ptiček" si. _________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če jim bo do tega, da izvejo tvoje geslo, jim ga boš ti povedal. Sicer greš lahko za en mesec v luknjo. Preberi Zakon o kazenskem postopku, člen 219a in 220. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko pa rečeš, da si ga pozabil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
V telefon ti lahko posežejo mimo vseh gesel. Razen, če imaš svojo programsko opremo na njem in še takrat ti posežejo v vsak pomnilnik, ki je vgrajen. Podatki, ki jih iščejo pa so verjetno tam. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvo in najpomembnejše:zakaj hudiča se bojiš, če so laži neosnovane? Če bi bilo to res, bi policajem sam povedal geslo, saj nimajo kaj najti v telefonu...ali pač? Dlje kot boš molčal, bolj boš sumljiv... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.novak Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 8:59 pm Naslov sporočila: preiskava |
|
|
gre se za to da nisem nič naredil, vendar imam na telefonu stvari osebne narave, za katere res nočem da jih kdo vidi (xxx fotografije in še kakšen posnetek bi se našel). sem pa telefon kot je eden vprašal, kriptiral s programom, ki je bil v telefonu in ga imajo vsi samsungi.
zahvaljujem se za vsak odgovor, vendar ne razumem nekaterih, ki ne odgovarjajo na vprašanje ampak moralizirajo.
eden izmen "komentatorjev" je celo napisal da moram povedati geslo. Ni res, zakon o kazenskem postopku ščiti "osumljence" katerim ni potrebno povedati nič. To pa izhaja iz ustave. Kaj pa bi bilo da bi osumljenci morali povedati policiji vse kar jih zanima. potem bi policisti prišli do tajkunov in rekli kje mate denar ki ste ga pokradli. če ne poveste, greste za en mesec v zapor.. malo smešno ane..
skratka še enkrat.
zanima me ali ima kdo izkušnje s tem, kako priti mimo gesla na samsungu, kateri je bil kriptiran. če ima kdo izkušnje lahko tudi na zasebno.
v kolikor se izkaže, da je to možno in da komu uspe, ponudim tudi denarno nagrado, ki pa ni majhna.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.novak Neznanec

|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:02 pm Naslov sporočila: preiskava |
|
|
namreč samsungi imajo v nastavitvah /varnost prav en program za kriptiranje oz. šifriranje podatkov. ka vključiš in naprava kriptira čisto cel telefon. zahteva najmanj 6 mestno kodo ki mora biti iz črk in številk, lahko pa seveda geslo (bitno zaščito) povečaš, če uporabiš npr. 13 mestno geslo ki je sestavljeno iz črk, številk in ločil.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
papagaj93 Član

Pridružen-a: Pon 06 Jun 2011 22:50 Prispevkov: 708 Aktiv.: 4.14 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: Re: POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA |
|
|
Lojz je napisal/a: |
m.novak je napisal/a: |
hvala vsem za odgovore.
lp |
Res čudno, da v drugem odstavku sprašuješ kako mimo gesla, če pa ti v prvem odstavku računalničarji pravijo da ni šans ...  |
Pa saj ni težko ugotoviti..možak bi rad odklenil ukraden telefon
LP Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.28 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj (samo) meni vedno na misel pride, da je telefon "najden" ,"poceni kupljen", in bi nekdo, tipa Janez Novak rad nekaj v tem telefonu videl, pa ne more kar tako.
PS: no ja, nisem edini.
Nazadnje urejal/a Bizgec65 Pet Jan 24, 2014 9:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
eden izmen "komentatorjev" je celo napisal da moram povedati geslo. Ni res, zakon o kazenskem postopku ščiti "osumljence" katerim ni potrebno povedati nič. To pa izhaja iz ustave. Kaj pa bi bilo da bi osumljenci morali povedati policiji vse kar jih zanima. potem bi policisti prišli do tajkunov in rekli kje mate denar ki ste ga pokradli. če ne poveste, greste za en mesec v zapor.. malo smešno ane.. |
Ne, ni malo smešno. Če bi MORALI vse povedati, bi bilo dosti manj goljufov na svetu. Tako pa zakon ščiti barabe in hodi po pravičnih...v tem je bil socializem boljši: tam je morala baraba dokazati, da je nedolžna ne nedolžni dokazat, da je nekdo baraba...
Pa pustimo to. Ni nujno, da si res kaj naredil. Jaz sem hotel povedati samo to da če nočeš povedati gesla, je sicer to tvoja pravica, obenem pa avtomatsko vrže sum nate... namreč, kot si že sam rekel: barabe niso dolžne nič povedati, in logično da bodo rekli da so nedolžni. Tako tudi policaji ne morejo vedeti razlike med barabo in teboj - noben izmed njih recimo noče povedati gesla inoba trdita, da sta nedolžna...eden je kriv, drug nedolžen...kdo je kdo? Zaradi tega sem rekel da bi bilo bolje če bi jim geslo povedal. XXX slike itak (teoretično) ne smejo dati nikamor... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni