www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse skupaj je zelo čudno.
Glede na vse izrečeno, zakaj m.novak ne bi bil slučajno policaj, kriminalist, inšpektor,...? Vsi ti se ukvarjajo z "zbiranjem" informacij, pa še radi živijo v čudnih, neobstoječih krajih. Vedo vse o kriptiranju, razbijanju kod..?? Preveč slučajno? Še bolj slučajno je pa, da se spomni dolžine gesla, ne pa samega gesla.

Pa smo spet pri temi o prisluškovanju policajev Very Happy Very Happy

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak telefon se lahko odklene. Ni noben problem, je pa potrebno znanje in seveda čas. In oboje stane. Takole med brati kake 300€, izjemoma lahko tudi več.
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehehehe... Darko, daj ceno malenkost več... namreč potem se bolje splača kupiti novega kot pa odklepati "kao novega - starega"

P.S: post za nasmejat,.... Razz Ajga, a ma GPS??? Twisted Evil

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
Hehehehe... Darko, daj ceno malenkost več... namreč potem se bolje splača kupiti novega kot pa odklepati "kao novega - starega"

Ehhh, ni problema, mogoče lahko ceno celo malo spustim, saj mi bodo razliko itak na policiji dali,.... Brick wall Laughing Laughing

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
gre se za to da nisem nič naredil, vendar imam na telefonu stvari osebne narave, za
katere res nočem da jih kdo vidi (xxx fotografije in še kakšen posnetek bi se našel). sem
pa telefon kot je eden vprašal, kriptiral s programom, ki je bil v telefonu in ga imajo vsi
samsungi.

Sploh ne vem, če nujno potrebuješ tiste slike. Se mi zdi, da je bolj tako kot se pijanec plota drži na mojem računalniku s polno brezveznimi datotekami. Ko dobiš telefon ga povozi z svežim CyanogenMod firmwarom, pa je.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hribo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38
Aktiv.: 0.91
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 11:06 pm    Naslov sporočila:  Re: POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA Odgovori s citatom

m.novak je napisal/a:

ma kdo kak odgovor. no ja, mam pa še en problem, ker čakam da mi telefon vrnejo že kake tri mesece, se ne spomnil kako geslo sem dal v telefon in se bojim, da sem ga pozabil. kaj pa v takem primeru. Lahko pridem kakorkoli do podatkov.
lp

m.novak je napisal/a:
gre se za to da nisem nič naredil, vendar imam na telefonu stvari osebne narave, za katere res nočem da jih kdo vidi (xxx fotografije in še kakšen posnetek bi se našel). sem pa telefon kot je eden vprašal, kriptiral s programom, ki je bil v telefonu in ga imajo vsi samsungi.

zanima me ali ima kdo izkušnje s tem, kako priti mimo gesla na samsungu, kateri je bil kriptiran. če ima kdo izkušnje lahko tudi na zasebno.

lp

1. Program je, ki ga omenjaš je vezan na operacijski sistem, ne na proizvajalca. Vsi android telefoni uporabljajo isto enkripcijo. Oziroma, mogoče se razlikuje glede na verzijo, nisem čisto prepričan.

2. Če nimaš telefona, zakaj te zanima kako dobiti geslo? V prvem postu omenjaš da je na policiji, v drugem ponujaš denar za odklep. Tukaj nekaj ne štima. Pri hitrosti našega sodnega sistema, ga boš itak dobil šele čez nekaj let. Glede na to, da ti navaden miličnik telefona vzeti, sklepam da si v postopku in morajo imeti neke dokaze proti tebi.

3. Enkripcijo so razbili in ta postopek je znan policiji, tako da so podatke že pridobili oziroma jih še bodo. Pred pol leta sem bral članek na to temo.

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 1:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ste prečitali njegovo "slovenščino" ?
Pa dosti bi se strinjal s pajo-tom.
Tu nekaj smrdi samo ne vem na kateri strani.

Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 12:06 pm    Naslov sporočila:  Re: preiskava Odgovori s citatom

m.novak je napisal/a:
eden izmen "komentatorjev" je celo napisal da moram povedati geslo. Ni res, zakon o kazenskem postopku ščiti "osumljence" katerim ni potrebno povedati nič. To pa izhaja iz ustave. Kaj pa bi bilo da bi osumljenci morali povedati policiji vse kar jih zanima. potem bi policisti prišli do tajkunov in rekli kje mate denar ki ste ga pokradli. če ne poveste, greste za en mesec v zapor.. Smile malo smešno ane..
lp

Jaz sem tisti "komentator". Pa si prebral tista dva člena? Tam dovolj jasno piše "Imetnik oziroma uporabnik elektronske naprave mora omogočiti dostop do naprave, predložiti šifrirne ključe oziroma šifrirna gesla in pojasnila o uporabi naprave, ki so potrebna, da se doseže namen preiskave."
Seveda pa ima člen kar nekaj varovalk, kdaj ti smejo to narediti, tako da če niso šli po postopku, ki je tam opisan, jim očitno nisi zanimiv. Nisem ti pa s tem odgovoril na vprašanje, če lahko kriptozaščito razbijejo.

laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.80
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Energetik-m je napisal/a:
Če jim bo do tega, da izvejo tvoje geslo, jim ga boš ti povedal.

Sistem Stasi?
Energetik-m je napisal/a:
Preberi Zakon o kazenskem postopku, člen 219a in 220.

A ni zanimivo da je na tej strani največkrat zapisano:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o kazenskem postopku?
Kaj ti vedo kaj delajo Think

Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem ne sistem Stasi, za en mesec te lahko dajo v "čuzo", da si morda premisliš in poveš. Tole o spremenbah in dopolnitvah pa... tehnika se razvija, predpisi pa tudi.
Ampak malo smo zašli, možakar je hotel samo izvedeti, če se da razbiti kriptozaščita.

Ferrarist
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 17:44
Aktiv.: 0.20
Kraj: ok. Ajdovščine

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...spomnil sem se prispevka enega mojstra-računalničarja, ki se pa žal ne spomnim točno kje sem ga bral...vendar pa je med vrsticami pisalo tudi nekako tako:pred leti je sodeloval s policijo glede IT, in da je bil zelo presenečen kaj vse obvladajo okrog mobilnikov itd, da lahko vdrejo praktično kamorkoli...skratka, da jim ne moreš skriti nič...je pa bilo bistvo zgodbe sicer drugo-da so mu iz trgovine ukradli 3 iphone, ki bi jih policija lahko s pomočjo tega svojega znanja dobila v trenutku-takoj ko bi se prvič prižgali, pa jh nič ni brigalo, tako da jih je preko Bolhe kasneje izsledil sam, poklical policijo, ki je telefone zaplenila in ne more več pridet do njih...
Bora
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2007 22:10
Aktiv.: 0.73
Kraj: Maribor (Hotinja vas)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se še bolj poenostavi vsaka ključavnica se da odklenit.
Je pa to odvisno od časa denarja in orodja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitev za vse težave ima NSA. Kar pogumno jih kontaktirajte, lahko tudi anonimno, saj itak vedo, kdo ste.
Nazaj na vrh
m.novak
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 24 Jan 2014 14:35
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 7:40 pm    Naslov sporočila:  Re: POLICIJSKA PREISKAVA TELEFONA Odgovori s citatom

papagaj93 je napisal/a:
Lojz je napisal/a:
m.novak je napisal/a:
zaradi nekih neosnovanih laži so mi na policiji vzeli mobitel samsung s duos. telefon sem imel zakljenjenega z 13mestno kodo, ki je stavljena iz črk, številk in ločil. ali je kakšna varianta da ga odklenejo. kolege ki jih poznam in so računalničarji, pravijo da ni šans..

ma kdo kak odgovor. no ja, mam pa še en problem, ker čakam da mi telefon vrnejo že kake tri mesece, se ne spomnil kako geslo sem dal v telefon in se bojim, da sem ga pozabil. kaj pa v takem primeru. Lahko pridem kakorkoli do podatkov.

hvala vsem za odgovore.

lp

Res čudno, da v drugem odstavku sprašuješ kako mimo gesla, če pa ti v prvem odstavku računalničarji pravijo da ni šans ... Brick wall

Pa saj ni težko ugotoviti..možak bi rad odklenil ukraden telefon Smile

LP Rok

ni ukraden. imam račun. kupljen v mobitelovi prodajalni..
Nazaj na vrh
m.novak
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 24 Jan 2014 14:35
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 25, 2014 7:51 pm    Naslov sporočila:  preiskava Odgovori s citatom

sem pa bil tudi obveščen, da mi bodo v začetku naslednjega meseca vrnili telefon, takoj ko bodo prekopirali podatke iz njega.. takrat bom tudi povabljen, da sem prisoten pri kopiranju. zaenkrat pa je telefon še vedno v zapečateni kuverti in čaka na pregled.

No, da ne bom preveč o tem bom raje zaključil debato. Kolikor vidim, so na tej strani kvazi poznavalci in nekaj prepotentnih najstnikov....

Če bi kdo vedel kako razbiti kriptirano zaščito bi ali konkretno navedel, kateri program se uporabi oz. me kontaktiral na ZS..

ko bi se z njim dobil, bi lahko slednji pogledal papirje in ugotovil, da sem jaz lastnik telefona..

pač, edini razlog da gesla ne dam policiji je ta, da je gor nekaj takšnih fotografij, za katere moja žena ne ve in ni dobro da jih vidi. In če dam geslo policiji, potem lahko vidijo tudi te fotografije in nikakor ni garancije, da se čez nekaj let ne bodo pojavile kje na internetu..

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni