www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako odkodirate Alcatel One touch 282
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mirko_77
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Feb 2014 16:39
Aktiv.: 0.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SamoR je napisal/a:
Proizvajalec ne, uvoznik in distributer pa prav zagotovo.

Sej to sem mislil. Mogoče proizvajalec po dogovoru z uvoznikom oziroma distributerjem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje je kupiti tovarniško odklenjen (apple) telefon. Pri nakupu pazite na to, pa ne boste imeli nobenih težav. Ja, simobil pri njih kupljen iphone odklene zastonj po 3 mesecih, če so poravnani vsi računi. Morajo se prepričati, da si resen, da ne skleneš aneksa in nato ne plačuješ položnic ter telefon prodaš in zaslužiš.

Sicer pa na namenskem forumu je nekdo, ki odklepa telefone, se mi zdi da od 50-200€ stane odklep, če je možen. Če ni možen, imaš samo drag okrasek za nabiranje prahu.

Nekatere telefone in modeme zaklepajo tudi na Tušu (za odklep hočejo 20€ se mi zdi), ter na Simobilu. Te telefoni oz. modemi so predvsem iz predplačniške ponudbe in pa iphone.

Mobitel oz. Telekom že dolgo ne zaklepa, ker ima prevladajoč tržni delež in ne sme. Ostali imajo proste roke.
Nazaj na vrh
mirko_77
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Najbolje je kupiti tovarniško odklenjen (apple) telefon. Pri nakupu pazite na to, pa ne boste imeli nobenih težav. Ja, simobil pri njih kupljen iphone odklene zastonj po 3 mesecih, če so poravnani vsi računi. Morajo se prepričati, da si resen, da ne skleneš aneksa in nato ne plačuješ položnic ter telefon prodaš in zaslužiš.

Sicer pa na namenskem forumu je nekdo, ki odklepa telefone, se mi zdi da od 50-200€ stane odklep, če je možen. Če ni možen, imaš samo drag okrasek za nabiranje prahu.

Nekatere telefone in modeme zaklepajo tudi na Tušu (za odklep hočejo 20€ se mi zdi), ter na Simobilu. Te telefoni oz. modemi so predvsem iz predplačniške ponudbe in pa iphone.

Mobitel oz. Telekom že dolgo ne zaklepa, ker ima prevladajoč tržni delež in ne sme. Ostali imajo proste roke.

Pri kom pa lahko recimo odkleneš iphona, ki je kupljen v tujini?

Tukaj mislim predvsem zaklenjene na hrvaškega operaterja, ker je na strani njuškalo (hrvaška bolha), velika ponudba le teh aparatov in obenem tudi nekoliko nižja kot pri nas. Pa še kako je z garancijo potem.

Simobil pri nas odklepa le tiste iphone kupljene pri njih (sem pisal na simobil).
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na namenskem sadnem slovenskem forumu.

Sicer pa hrvaški operaterji zastonj odklepajo tiste telefone, ki jim je potekla vezava, vse to najdeš na jabuku, uporabi iskanje.

Jaz bi ti vseeno predlagal nakup odklenjega telefona, najbolje takega, ki ga lahko odneseš na garancijsko popravilo v slovenske servise. Ima višjo nakupno ceno, vendar po višji tudi lahko prodaš telefon. Pa nimaš nobenih sitnosti.

Boš v primeru okvare nesel telefon v tujino? Jaz nimam volje in časa, pa tudi denarja, da bi počel take stvari.
Nazaj na vrh
mirko_77
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Poglej na namenskem sadnem slovenskem forumu.

Sicer pa hrvaški operaterji zastonj odklepajo tiste telefone, ki jim je potekla vezava, vse to najdeš na jabuku, uporabi iskanje.

Jaz bi ti vseeno predlagal nakup odklenjega telefona, najbolje takega, ki ga lahko odneseš na garancijsko popravilo v slovenske servise. Ima višjo nakupno ceno, vendar po višji tudi lahko prodaš telefon. Pa nimaš nobenih sitnosti.

Boš v primeru okvare nesel telefon v tujino? Jaz nimam volje in časa, pa tudi denarja, da bi počel take stvari.

A ne obstaja nobena mednarodna garancija ali kaj podobnega?
Nazaj na vrh
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ne obstaja nobena mednarodna garancija ali kaj podobnega?[/quote]

Mislim, da ne bo nič z mednarodno garancijo. Jaz sem kupil telefon Samsung v Avstriji v prosti prodaji. Ker se mi je pokvaril sem ga hotel, da mi ga popravijo na pooblaščenem servisu v Sloveniji. Niso hoteli slišat o tem čeprav sem priložil mednarodni garancijski list na katerem je pisalo za garancijo v Slovenskem in Nemškem jeziku. Odgovor je bil, da moram oddat telefon v popravilo v državo kjer je bil kupljen.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 04, 2014 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z garnacijo je tako čudno vse skupaj. Simobil ima svoj servis, če ga kupiš v prosti prosti prodaji v jabuk storu pri nas, spada pod uradne servise za jabuk... Skratka ni mogoče dati enega odgovora, odvisno je od kraja nakupa itd. Za simobilove ne velja mednarodna garancija, za ostale velja. Za podrobnejšo razlago se obrnite na servis.

Za ostale firme ne kako je.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni