www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Win XP in download

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2004 10:43 pm    Naslov sporočila:  Win XP in download Odgovori s citatom

Hardware:
MB QDI Advance10, CPU PIII 733MHz, 512MB RAM, GF FX5200, Audio 6.1, Mrežna 3COM (ISA), Trendnet Wireless 54Mb, TV AverMedia, Diska WD 60Gb+80Gb, DVD, CDRW.....
Poganjam WIN XP PRO+SP1 in ostalo kramo.
Problem pa je sledeč:
Ko začnem z download-om (recimo nvidia driverjev) se odpre okno, kjer kaže podatke o download-u. Če tega ne pomanjšam v orodno vrstico, ostane monitor brez signala Shocked (napiše : no signal), računalnik pa zmrzne. Evil or Very Mad To se zgodi po kakih par 100Kb download-a. Pomaga samo reset s tipko. Če okno pomanjšam, pa download-a normalno. Shocked
Napaka se pojavi skoraj vednopri malo daljših datotekah.
Uporabljam IE 6.0 SLO in SP1 za IE 6.0.
Še to. Zaenkrat ista stvar z Netscape-om 7.1 dela normalno. Question
Ali je že kdo imel podobne težave?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 13, 2004 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si mogoče poskusil parametre mrežne prestaviti? Problem bi lahko bil IRQ ali pa mem frame. Podobno situacijo sem imel sam v tem smislu, da se mi je pc čudno obnašal ob večji aktivnosti na omrežju istočasno z delom na zaslonu. Omenjena prestavitev je problem odpravila - je pa res, da je tole malo megleno, ker je od tega že nekaj časa, pa mislim da so bili W98.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2004 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nastavitve mrežne kartice mi ne pusti spremeniti. Je pa sama na IRQ-ju.
Za mem frame pa ne vem, kje naj najdem to nastavitev.
Pa še nekaj sem opazil v log-u.

error.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  error.txt
 Velikost datoteke:  1.16 KB
 Downloadano:  11 krat

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2004 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri 3Com je običajno potrebno izključit PnP, če hočeš kaj šarit po nastavitvah. Po pripetem sodeč bi sam zagotovo iskal v tej smeri ali pa v bios nastavitvah. Če imaš možnost, vrzi ven to kartico in postavi noter nekaj drugega. Skoraj prepričan sem, da bi se morala stvar stabilizirat.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Lojz
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2004 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je v tem, da imam samo ISA slot prost Crying or Very sad , nimam pa nobene druge ISA mrežne kartice. Poizkusil bom še upgrade BIOS-a. Sem našel malo novejšo verzijo. Razz
Zanimivo je to, da z Netscapom ni problemov pri downloadu.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni