www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

clio problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri mojem clio-tu (14, 16V letnik 2000) pa je problem sledeč.

Če avto pustim na soncu, oz. če se armatura zelo segreje, potem na njej ni nobenega odziva. Ne obratomer, ne hitrost, ne kontrolne lučke, ne..... Popolnoma nič, kot da je avto brez elektrike. Avto sicer deluje normalno. Ko se avto - armatura ohladi, dela vse normalno. Iste težave ima sodelavec tudi pri renault Kangoo-ju l.2002.

Resda da sedaj prihajajo hladnejši meseci, a bi vseeno rad to popravil, samo sploh ne vem, kje bi se lotil, iskanja napake - če se jo bom sploh lotil sam.

Imate kakšen nasvet?

lp
uroš

xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule; senzor se nahaja na menjalniku... sam sem imel zelo podoben problem - nedelovanje in "skakanje" merilnika hitrosti in vklop tiste lučke - pomeni napako na računalniku. Kaže da je zadeva med seboj povezana. Jaz sem imel le kable na senzorju zanič, ki sem jih menjal in sta obe napaki izginili.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskakovanje števca in utrip lučk sem imel nekoč na Hyundaiu, razlog je bil da sem rinil po snegu katerega je pnevmatika nekako nametala na kabel ki je šel na senzor hitrosti. Sneg se je stopil in v konektorju se je znajdla voda in je nagajala. Na servisu sem dobil brezplačno novi senzor hitrosti, serviser pa zastonj delojočega. Kriva je pa bila voda v konektorju. Poglej mogoče je kaj podobnega pri tebi.
LP
Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 23, 2011 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PO SKORAJ ENEM LETU

Lep pozdrav,

Imam podoben problem , pa me zanima kje iskati napako. Gre se za renault Thalia letnik 2001. Med vožnjo se prekine delovanje merilnika hitrosti. Čez čas spet začne delovati, pa spet preneha itd.. Enostavno preneha delovat. Vse ostalo na armaturni plošči deluje b.p.. Malo višje sem bral, da mi ga zna "sračkati" senzor. Je tudi pri thali-ji na menjalniku? Ali bi znalo bit še kaj drugega?

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
folc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25
Aktiv.: 3.57
Kraj: Nekje med NG in Tolminom

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 23, 2011 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@sebastjan meni delal povsem enako moj clio l'99 1.4 RT pa sem napako odpravil z menjavo senzorja za hitrost, kajti ko si avto vžgal in se peljal do prvega daljšega postanka je vse delovalo normalno, nato ko si avto pustil 5 minut ugasnjen in nato ponovno krenil na pot je pričel kazalec hitrosti telovaditi iz 0 km/h na trenutno hitrost dokler se ni utrudil in končal pri ničli

tako da po mojem je le senzor hitrosti, kajti jaz sem pred menjavo tudi kable pregledal pa so bli čisto ok

Folc
Nazaj na vrh
SamoR
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58
Aktiv.: 2.09
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2011 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastjan.kamensek je napisal/a:
PO SKORAJ ENEM LETU

Lep pozdrav,

Imam podoben problem , pa me zanima kje iskati napako. Gre se za renault Thalia letnik 2001. Med vožnjo se prekine delovanje merilnika hitrosti. Čez čas spet začne delovati, pa spet preneha itd.. Enostavno preneha delovat. Vse ostalo na armaturni plošči deluje b.p.. Malo višje sem bral, da mi ga zna "sračkati" senzor. Je tudi pri thali-ji na menjalniku? Ali bi znalo bit še kaj drugega?

l.p.

Thalia je Clio z ritjo, tako da, ja, po vsej verjetnosti je enak in na istem mestu, in napaka je v 99% ista.

Boljše je sovražnik dobrega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
watts
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59
Aktiv.: 2.37
Kraj: Knežak

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 24, 2011 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Isti problemi so bili tudi na kangooju (po avtocesti 0km/h, ko pa je šel na pospešek pa 0-120km/h hitreje kot formula Razz Mr. Green ) - senzor za hitrost, v večini primerov, če vam "cagar" ne kaže hitrosti ! Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.74
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

No jaz imam pa problem, da moram zamenjati ogledalo na sovoznikovi strani, ker razpada(zrcalo že odletelo). Letnik je 2000, dizel, v tuini spada v MK2 katere so izdelovali od 1998 do 2006. Zanima me kaj moram paziti pri nakupu ogledala? Ali se za celo MK2 serijo uporabljajo ista ogledala ali so kje kakšne izjeme?

Hvala za odgovore že v naprej
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mobijevec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2012 20:15
Aktiv.: 0.01
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 22, 2014 5:02 pm    Naslov sporočila:  Clio 2004 zvočni signal za utripalke (žigavce) Odgovori s citatom

Živjo,

ali mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe z mojim Cliotom 2004 1,5dci. Večinoma zvočni signal za vklopljene žmigavce ne deluje, to pomeni da se ne sliši tistega "šklocanja" ko vključiš enega od žmigavcev. Signalna lučka na armaturi in sami žmigavci normalno delujejo. Se pa občasno ta zvok spet pojavi vendar ne za dolgo (včasih kakšen dan deluje). Ugotovil sem da tudi piskajoč zvok za nepripet varnostni pas ne deluje kadar ne deluje zvočni signal za žmigavce.

Ker sem že razdrl armaturko in ven vzel števec in tudi tiskano vezje, sem ugotovil da je tam en piskač (buzer), ampak menim da le-ta ni tisti, ki bi moral dajati zvočni signal za žmigavce (tale buzer je po mojem samo za nepripet varnostni pas).

A kdo ve kje se nahaja tisto, kar daje zvok ob vključenih žmigavcih.

Hvala
Nazaj na vrh
compaq1994
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38
Aktiv.: 0.23
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor vem imaš v števcu zvočniček, za utripalke, dvomim da je tam pri varovalkah v kabini Whistle
Nazaj na vrh
Mobijevec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2012 20:15
Aktiv.: 0.01
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja na PCB-ju od števca je Muratin piezo brnač (piskač). Zanima me kje je ta "hudič" za škljocanje utripalk.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni