|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 873 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri mojem clio-tu (14, 16V letnik 2000) pa je problem sledeč.
Če avto pustim na soncu, oz. če se armatura zelo segreje, potem na njej ni nobenega odziva. Ne obratomer, ne hitrost, ne kontrolne lučke, ne..... Popolnoma nič, kot da je avto brez elektrike. Avto sicer deluje normalno. Ko se avto - armatura ohladi, dela vse normalno. Iste težave ima sodelavec tudi pri renault Kangoo-ju l.2002.
Resda da sedaj prihajajo hladnejši meseci, a bi vseeno rad to popravil, samo sploh ne vem, kje bi se lotil, iskanja napake - če se jo bom sploh lotil sam.
Imate kakšen nasvet?
lp
uroš _________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
poule; senzor se nahaja na menjalniku... sam sem imel zelo podoben problem - nedelovanje in "skakanje" merilnika hitrosti in vklop tiste lučke - pomeni napako na računalniku. Kaže da je zadeva med seboj povezana. Jaz sem imel le kable na senzorju zanič, ki sem jih menjal in sta obe napaki izginili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Sre Sep 22, 2010 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskakovanje števca in utrip lučk sem imel nekoč na Hyundaiu, razlog je bil da sem rinil po snegu katerega je pnevmatika nekako nametala na kabel ki je šel na senzor hitrosti. Sneg se je stopil in v konektorju se je znajdla voda in je nagajala. Na servisu sem dobil brezplačno novi senzor hitrosti, serviser pa zastonj delojočega. Kriva je pa bila voda v konektorju. Poglej mogoče je kaj podobnega pri tebi.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jul 23, 2011 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
PO SKORAJ ENEM LETU
Lep pozdrav,
Imam podoben problem , pa me zanima kje iskati napako. Gre se za renault Thalia letnik 2001. Med vožnjo se prekine delovanje merilnika hitrosti. Čez čas spet začne delovati, pa spet preneha itd.. Enostavno preneha delovat. Vse ostalo na armaturni plošči deluje b.p.. Malo višje sem bral, da mi ga zna "sračkati" senzor. Je tudi pri thali-ji na menjalniku? Ali bi znalo bit še kaj drugega?
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.57 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Sob Jul 23, 2011 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
@sebastjan meni delal povsem enako moj clio l'99 1.4 RT pa sem napako odpravil z menjavo senzorja za hitrost, kajti ko si avto vžgal in se peljal do prvega daljšega postanka je vse delovalo normalno, nato ko si avto pustil 5 minut ugasnjen in nato ponovno krenil na pot je pričel kazalec hitrosti telovaditi iz 0 km/h na trenutno hitrost dokler se ni utrudil in končal pri ničli
tako da po mojem je le senzor hitrosti, kajti jaz sem pred menjavo tudi kable pregledal pa so bli čisto ok _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.09 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2011 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
PO SKORAJ ENEM LETU
Lep pozdrav,
Imam podoben problem , pa me zanima kje iskati napako. Gre se za renault Thalia letnik 2001. Med vožnjo se prekine delovanje merilnika hitrosti. Čez čas spet začne delovati, pa spet preneha itd.. Enostavno preneha delovat. Vse ostalo na armaturni plošči deluje b.p.. Malo višje sem bral, da mi ga zna "sračkati" senzor. Je tudi pri thali-ji na menjalniku? Ali bi znalo bit še kaj drugega?
l.p. |
Thalia je Clio z ritjo, tako da, ja, po vsej verjetnosti je enak in na istem mestu, in napaka je v 99% ista. _________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
watts Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 17:59 Prispevkov: 422 Aktiv.: 2.37 Kraj: Knežak
|
Objavljeno: Ned Jul 24, 2011 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Isti problemi so bili tudi na kangooju (po avtocesti 0km/h, ko pa je šel na pospešek pa 0-120km/h hitreje kot formula ) - senzor za hitrost, v večini primerov, če vam "cagar" ne kaže hitrosti !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.74 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
No jaz imam pa problem, da moram zamenjati ogledalo na sovoznikovi strani, ker razpada(zrcalo že odletelo). Letnik je 2000, dizel, v tuini spada v MK2 katere so izdelovali od 1998 do 2006. Zanima me kaj moram paziti pri nakupu ogledala? Ali se za celo MK2 serijo uporabljajo ista ogledala ali so kje kakšne izjeme?
Hvala za odgovore že v naprej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobijevec Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2012 20:15 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 5:02 pm Naslov sporočila: Clio 2004 zvočni signal za utripalke (žigavce) |
|
|
Živjo,
ali mogoče kdo ve kaj bi bilo lahko narobe z mojim Cliotom 2004 1,5dci. Večinoma zvočni signal za vklopljene žmigavce ne deluje, to pomeni da se ne sliši tistega "šklocanja" ko vključiš enega od žmigavcev. Signalna lučka na armaturi in sami žmigavci normalno delujejo. Se pa občasno ta zvok spet pojavi vendar ne za dolgo (včasih kakšen dan deluje). Ugotovil sem da tudi piskajoč zvok za nepripet varnostni pas ne deluje kadar ne deluje zvočni signal za žmigavce.
Ker sem že razdrl armaturko in ven vzel števec in tudi tiskano vezje, sem ugotovil da je tam en piskač (buzer), ampak menim da le-ta ni tisti, ki bi moral dajati zvočni signal za žmigavce (tale buzer je po mojem samo za nepripet varnostni pas).
A kdo ve kje se nahaja tisto, kar daje zvok ob vključenih žmigavcih.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
compaq1994 Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2011 19:38 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.23 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem imaš v števcu zvočniček, za utripalke, dvomim da je tam pri varovalkah v kabini  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mobijevec Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2012 20:15 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja na PCB-ju od števca je Muratin piezo brnač (piskač). Zanima me kje je ta "hudič" za škljocanje utripalk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni