|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
saso tomazic Neznanec

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 19:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Nov 01, 2006 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne se razburjat, nima nobenega smisla. Če bo kdo kdaj rabil kakšne informacije ali pomoč na tem področju me lahko kontaktira na mail, v nesmiselne debate o celi stvari pa se ne bom spuščal ker ima u bistvu vedno vsak po svoje prav in se tako ne pride nikamor.
Lp, Sašo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petra Neznanec

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 19:38 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem!
Mene pa nekaj zanima. Že dalj časa mi nekdo prisluškuje po telefonu, medtem ko se s fantom pogovarjava nama po telefonu tipka oz. se sliši zvok tipk, vmes tudi prekine, nekako nadzoruje najina telefona in mi nikakor ni jasno kako. Ko na primer jaz kličem fanta ali pa on mene, ta ki prisluškuje naredi tako, da sva nedosegljiva drug za drugega oz. če jaz kličem fanta mi zvoni, on pa tega ne vidi, ali pa se mi oglasi oseba ki prisluškuje. Kako je to mogoče? Prosim naj mi nekdo odgovori, ker sem že obupana nad tem.
Hvala, lepo se imejte |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najdi drugega fanta, pa bodo tezave takoj izginile ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petra Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja ha ha ha
resno sprašujem, prosim če kdo ve, pa če kdo ve o tem kaj nardit v takem primeru naj mi pove.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cisto resno: nihce ti ne prisluskuje. Poklici nekoga drugega (staro mamo naprimer), pa tezave s "prisluskovanjem" ne bo vec.
Se boljse: jaz sem pripravljen placati 20 tolarskih tisocakov, da bi videl to tvoje "prisluskovanje" v praksi. Ce se izkaze, da ni nobenega prisluskovanja potem, ko odstraniva vse potencialno motece dejavnike (tvojega fanta, morebitne dodatne storitve in/ali zanic telefona), pa placas ti tistih 20 tisocakov meni. Posteno ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petra Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, ok. naslednji teden grem na kriminalistični oddelek v celju, pa pridi, pa mi daj tistih 20 tisočakov. ko se pa v praksi nekaj naredi, pa niste več tok pametni očitno. pa to se mi dogaja in to že leto in pol. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
petra Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
pa še nekaj. mam priče ki so bli prisotni temu dogajanju, edino kar je nimam dokazov kdo in kako mi to počne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja ... draga deklica, tako preprosto pa to ne gre - prinesi oba telefona k meni, ven bova vzela SIM kartici in ju prestavila v dva normalno delujoca telefona, preverila bova ali ni morebiti vkljucena kaksna nepotrebna storitev (preusmerjanje, konferencni klic, ...), nato pa poklicala z enega telefona na drugega. Ce bo kdo navduseno klepetal, piskal s tipkami in pocel kajjazvemkajse, medtem ko sta oba telefona pri meni v roki, potem bova to menda takoj opazila in se Cankarja selita k tebi. Posteno ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Nov 16, 2006 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
petra je napisal/a: |
ja, ok. naslednji teden grem na kriminalistični oddelek v celju, pa pridi, pa mi daj tistih 20 tisočakov. ko se pa v praksi nekaj naredi, pa niste več tok pametni očitno. pa to se mi dogaja in to že leto in pol. |
Zakaj pa drugi teden? Če bi se jaz čutil ogroženega bi takoj šel na policijo. Torej sklepam da le ni tako črno kot opisuješ. Če si tako dolgo tepela trpi in molči še naprej. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokratov predlog je čist v redu (dobr, malo je [cenzurirano], ampak...);
- prestavi obe SIM kartici v dva DRUGA telefona in testiraj
- vkolikor težava izgine, vzemi enega od starih telefonov in testiraj s starim in novim (da izločiš telefon, ki teoretično dela težave)
- vkolikor se zadeva ISTO pojavlja na dveh drugih, sicer normalno delujočih, telefonih, potem je problem v nastavitvah zveze;
- preveri (kot je že napisano), da imaš izklopljene vse preusmeritve, konferenčne zveze itd.
- vkolikor se ti bi zadeva še vedno pojavljala (na novih telefonih in s preverjenim izklopom omenjenih storitev), bi sumil, da je problem nekje na SIMu
- obišči center mobilnega operaterja in jim opiši simptome, pa naj še oni preverijo vse tvoje nastavitve in seveda naj ti dajo spisek vseh tvojih odhodnih in dohodnih klicev, s katerih boš videla, če te kdo kliče tako, da ti tega ne opaziš.
LP, Grega
p.s. Sorry Sokrat, če ti uničujem biznis...
p.p.s. Če bi RES nekdo prisluškoval (no, vsaj nekdo, ki ve kaj in kako), ti tega zagotovo ne bi opazila... Mi pa opisani simptomi malo smrdijo po predelanem telefonu ( poglej npr. http://www.gsmunlock.com/equipment/spyphone.html ali http://www.gsmunlock.com/equipment/spyphone6100.html ali http://www.gsmunlock.com/equipment/spy_sl65.html ) Mi pa ni jasno, kako hudiča v tem času še nisi poskusila zamenjati telefona... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Petra, Napisala si: "ali pa se mi oglasi oseba ki prisluškuje".
Eno kratko vprašanje:
Kaj pa reče ta oseba, ki ti prisluškuje? Da ne ponavlja za teboj, kot papiga? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Logične razlage so:
nama po telefonu tipka oz. se sliši zvok tipk, vmes tudi prekine, |
Zanič telefon.
nekako nadzoruje najina telefona |
A sama kličeta okrog?!?
ta ki prisluškuje naredi tako, da sva nedosegljiva drug za drugega oz. če jaz kličem fanta mi zvoni, on pa tega ne vidi, |
Zanič telefon ali kopirana SIM kartica.
ali pa se mi oglasi oseba ki prisluškuje. |
Kopirana SIM kartica.
Zamenjaj telefona in pri operaterju naroči nove SIM kartice (in naj preverijo, da ni v omrežju več kot ena SIM kartica - kopija).
LP. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
p.s. Sorry Sokrat, če ti uničujem biznis...
|
Mah, gre za to, da ocitno kar nekaj ljudi misli, da jim nekdo "prisluskuje", to pa zatrjujejo po opisu necesa kar zveni kot scenarij za novo nadaljevanje "A je to!" Ce bi dejansko nekdo prisluskoval, ne bi mogel biti tako neverjetno butast, da bi pocel zraven toliko napak, za katere se je potrebno prav mocno (in namerno) potruditi.
Vsemu zatrjevanju navkljub ocitno v enem letu in pol ( ) Petra in njen fant nista uspela narediti nic od tega, s cemer bi lahko (s preprosto eliminacijo) ugotovila kje dejansko lezi tezava - ocitno ni dovolj motece, da bi se splacalo potruditi ... niti za denar Ni pa boljsega zdravila da se nekdo odvadi verjeti v naivne vohunske pravljice, kot da ga nekaj posteno udari (po zepu recimo)  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej vem - in se strinjam !
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
night8 Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Nov 2006 16:20 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj
Operater takoj vidi če ima v omrežju dve klonirani SIM kartici. Težava je v tem, da ne more storiti kaj dosti, saj po zakonu nima ravno pristojnosti nadzorovati uporabnikov. Navidezna bazna postaja ne preztreza pogovorov ampak podatke o telefonih, ki se nahajajo v njenem območju. Podatkov namreč ne more pošiljati nikamor naprej, ker ni vključena v omrežje operaterja (sicer bi operater to jasno opazil). Večinoma se uporabljajo zato, da policija oz. obveščevalne službe lahko sproti sledijo menjavam telefonov in sim kartic oseb ki jih nadzorujejo. Taka oprema je bila tudi v kombiju, ki je bil pred leti zasežen pri Zavrču.
V sloveniji so najbolj ranljive točke (sicer ne vem kako da ni nihče omenil tega) nekdanje razdelilne postaje telekoma slovenije, ki jih je uporabljala SDV, prav tako se ne ve kam je del opreme izginil ob osamosvojitvi.
Bolj kot prisluškovanje posameznim telefonom, je trenutno aktualno prestrezanje mikrovalovnih povezav, ki so vzpostavljene med BS in BSC-ji. Običajno so take povezave v mestih, med BS, ki so nameščene v objektih podjetij. Večino se tako izvaja industrijsko vohunjenje, možen je nadzor vseh zvez, ki se opravljajo rpeko nadzorovane BS.
S stališča operaterja so programi, ki so nameščeni na telefonih, nezanimivi. S tem se ukvarja kriminalistična služba, seveda operater nudi tehnično podporo in vire. Za operaterja so bolj zanimivi poskusi vdora v omrežje in zaobida billing sistemov (kjer pa gre večinoma za sodelavce znotraj operaterja).
V sloveniji kljub veliko preiskavam še ni bilo odkritih direktnih prisluhov osebam. so pa bili odkriti zaobidi billinga in navidezne BS. Še kot zanimivost (in snov za ljubitelje teorij zarote) - Večina glavnih povezav še vedno poteka preko delilnikov bivše SDV, ki pa jih, kot že omenjeno, nihče ne nadzorju (vsaj uradno ne).
Mobitel, dobi na dan cca. 5 klicev oseb, ki javijo da jim prisluškujejo. Večinoma so v to prepričani na podlagi pokljanja in odmevov. Največkrat so to osebe, ki jim je propadla kakšna stvar v življenju (od propadlih podjetnikov do bivših partnerjev) in so prepričani, da je za to kriv nekdo tretji.
Ko prisluškuje Policija (uradno) nihče ne ve, da se to dogaja, razen nekaj zaposlenih pri operaterju in delavcev policije, ki prisluh izvajajo. Še kot zanimivost: Policija dobi več informacij s spremljanjem prometa in analizo vzpostavljenih zvez in lokacij, kot pa s samim prisluškovanjem. Veliko je tudi lociranja posameznih telefonov. V ta namen imajo fantje v črnem iz podutika tudi dva zelena PUCH-a.
lp
P.S.: Vesel bom če bo gospodična objavila izsledke preiskave na policiji =) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni