|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
japina Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 8:43 pm Naslov sporočila: Yagi za 433 Mhz alarm joka otroka |
|
|
Doma se mi valja star alarm joka otroka. Glede na to, da so deca že večja in za alarm ni neke potrebe, sem se lotil igranja z njim.
Padla je ideja, da za sprejemni del naredim yagi anteno in poskusim kako daleč lahko spravim oddajnik in še vedno dobim sprejem.
Glede na to, da so ti alarmi narejeni z "navito" anteno (monopol?) sem priključka dipola na yagi anteni preko 50 ohmskega koaksialnega kabla priključil na sprejemnik (sredino na priključek za anteno in oklop na maso sprejemnika).
Hec pa je, da sprejema sploh ni. Razen če dipol položim na oddajno anteno.
Coax je na dipol dobro prispajkan. Na sprejemni strani imam konektor. Poskušal sem tudi s preprostim balunom (6 - 10 ovojev coaxa), pa nič.
Kakšna ideja kaj bi lahko bilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S55EI Član

Pridružen-a: Pet 21 Maj 2010 12:47 Prispevkov: 569 Aktiv.: 3.10 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
V serijo bo verjetno potrebno dodati kakšen keramični kondenzator reda par pF... _________________ Lep pozdrav, Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
japina Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2011 15:30 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.53 Kraj: Šentrupert na Dolenjskem
|
Objavljeno: Tor Jul 08, 2014 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. Poskusim jutri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni