www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Wl-520g firmware

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 6:36 pm    Naslov sporočila:  Wl-520g firmware Odgovori s citatom

Evo da razložim obstoječo situacijo. Router sem dobil od uporabnika prijavljenega na tem forumu Mujoja.
NA ta router je bil nestrezno nameščen firmware pa sedaj ne deluje več. Sem probaj znova namestit preko asusovega namenskega programa pa tudi ne gre.
Nikakor ne morem dostopat do routerja! Pa tudi asusov program ga ne zazna!

Nazadnje urejal/a Misko Sre Jan 03, 2007 8:06 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi mi tvojega sporocila ne razumemo "ama bas nista".
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo "dekodiraj" svoj post. Napiši kaj si našel (tisto z "ama baš ništa"). Poizkusi s hard resetom (povrnitev tovarniškin nastavitev). Na mojem routerju (Linksys) se to naredi tako, da tipko reset držiš 5 sekund.
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem držal tipko pa ni nič pomagalo!
v navodil sem prebral da če lučka utripa počasi to pomeni - firmware upgrade failed

Nazadnje urejal/a Misko Sre Jan 03, 2007 7:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ni rečeno, da je pri tvojem routerju enako. Preberi navodila (dokumentacijo).
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja saj sem jo že firmware se ne nastavi na tovarniško verzijo.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 8:00 pm    Naslov sporočila:  Re: Wl-520g firmware Odgovori s citatom

Misko je napisal/a:
...Router sem dobil od uporabnika prijavljenega na tem forumu Musoja...

V uporabniškem imenu si zluftal eno črko. Kajti moje uporabniško ime je mujo in ne muso.

Problem je da je frimware upgrade bil neuspešen. Zaradi neznanega razloga. Priporočam ti da si pogledaš druge možnosti kako (hardwersko) prepisati frimware.
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 8:07 pm    Naslov sporočila:  Re: Wl-520g firmware Odgovori s citatom

mujo je napisal/a:
Misko je napisal/a:
...Router sem dobil od uporabnika prijavljenega na tem forumu Musoja...

V uporabniškem imenu si zluftal eno črko. Kajti moje uporabniško ime je mujo in ne muso.

Problem je da je frimware upgrade bil neuspešen. Zaradi neznanega razloga. Priporočam ti da si pogledaš druge možnosti kako (hardwersko) prepisati frimware.

Se opravičujem za napako in je že popravljeno Wink

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=11&model=WL-520g&id=20061221015639524&page=1&SLanguage=en-usčisto isti primer vendar pri meni rešitev ne deluje, ker mi pri iskanju routerja napiše wrong ip
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem kolebal med gumbkom Ignore in odgovorom ... se ena moznost, da bo posteno Rolling Eyes

Kaksen IP ima tvoj racunalnik, kam je prikljucer router (koliko omrezne infrastrukture je vmes in kako je nastavljena), kateri IP ima router izbran kot tovarniski default in kaksen je bil stari IP in netmask LAN dela routerja (preden ga je prejsnji lastnik onesposobil) ? Recept najbrz cisto vredu deluje, le da ti - enako kot v drugi temi - pocnes traparije na pamet, namesto da bi nekoliko premislil in sele potem ukrepal.

Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik ima dinamičen ip. Router je povezan na wan priklop na modem na lan 1 pa je priklopljen prvi računalnik na lan 2 pa drugi računalnik. Lučki za wan in lan1 ter lan2 normalno svetita. PWR lučka utripa počasi tako da to pomeni da je namestitev firmwera neuspešna.
default ip address je 192.168.1.1 Mask pa 255.255.255.0 Starih nastavitev nevem vendar so se po moje po resetiranju postavile na default!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako lepo da ima racunalnik dinamicno dodeljen IP in da ne poznas naslova routerja in se ga niti nisi potrudil poiskat ... Od vsega tega je odvisno ali opisani recept, na katerega kaze link, deluje iz prve in kaj konkretno je potrebno spremeniti, a ce se tebi ne zdi dovolj pomembno tega poiskati, se meni definitivno zdi se manj pomembno izgubljati cas s tem; dobrodosel v elitni druzbi dveh vrlih kolegov in veliko srece pri popravilu.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen "heker" bi verjetno znal priti do tvojega routerja. Obstajajo programčki za skeniranje mreže, ki izpljunejo vse IP-je in MACadresse v mrežo povezanih naprav.

Sicer pa je npr. pri Amisovem SpeedTouch 780iWL ADSLmodem/router-ju "tovarniški" reset programsko onemogočen. Ne pomaga NOBENA kombinacija reset tipke in puljenja/priklopa napajalnega vtiča. Niti tista iz proizvajalčeve strani.
Lahko pa do routerja dostopa tip iz 080 pomoči in tudi "šari" po njem.
Priklopi ga in pokliči 080 pomoč operaterja, na katerega je bil router prvotno registriran.
Dostop ne bo delal, če je tvoj operater Različen od prvotnega za router (vprašaj Mujo-ta).
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misko, če ima računalnik dinamičen IP, potem stvar ne bo delovala, saj ruter ni v stanju poiskati računalika preko DHCP funkcije, ker SW v njem ne deluje.

Upogaj navodila in ročno nastavi IP tvojega računalmika na 192.168.1.2. Potem poskusi znova, tako kot piše v navodilih.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misko je napisal/a:
... PWR lučka utripa počasi tako da to pomeni da je namestitev firmwera neuspešna....

Če utripa lučka za defekten upgrade firmwera, to verjetno pomeni, da je nekdo poizkušal narediti upgrade, pa se je stvar ponesrečila. Ali je bil upgrade prekinjen, ali je naložen napačen software... Kako se stvar reši je najbolje pogledati v navodila, na web stran proizvajalca, ali karkoli že.

RTFM! (Read the furking manual).

Naprava je mogoče še dosegljiva in konfigurabilna preko mreže. Če naprava vsaj delno deluje, občasno pošilja broadcaste. Ethernet od routerja priključiš na mrežo in z nekim sniffer programom poslušaš broadcaste, da ugotoviš IP naslov routerja. Če v snifanih paketih ne dobiš IP naslova, bo mogoče v paketih še vedno MAC naslov. Če je dobljeni MAC slučajno 00-aa-00-62-c6-09 in je IP tvojega PCja slučajno 157.55.85.10, potem v command (cmd) oknu odtipkaš:
arp -s 157.55.85.200 00-aa-00-62-c6-09. Na ta način poveš tvojemu PCju, da ima router IP naslov 157.55.85.200 . Na ta naslov se potem priključiš z webom, telnetom ali programom za upravljanje routerja, če ta podpira kakšno od teh možnosti. Glede na diagnostično blinkanje LED diode verjetno ne bo delovalo, se pa vseeno splača preizkusiti. Test narediš na vseh ethernetih.

Skrajna možnost je, da se prebere pomnilnik od drugega enakega modela routerja, potem se ga zapiše v pokvarjenega.

Jur
Misko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 04, 2007 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo danes sem model nesel prijatelju ki dela v računalniški trgovini kjer ga je malo pregledal in je povel da brez servisnega softwera nebo šlo ker se modem ne odziva in ni mogoče ugotoviti IP naslova routerja. Evil or Very Mad
Jutri grem vprašat če je ugotovil še kaj novega in za ceno popravila!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni