www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Telemach D3GO

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 22, 2015 9:57 pm    Naslov sporočila:  Telemach D3GO Odgovori s citatom

A komu dela Telemachov D3GO na Windows XP ?
Poskusil na dveh prenosnikih in enem namiznem, žično in brezžično - vedno kakšna napaka, pa naj bo za radio ali TV. Trenutno je Prišlo je do napake, koda=54 (Unable to create drawing surface for rendering).

v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je delalo nekje do začetka aprila, potem ne več. Sedaj sem v delavnici že več kot 1 mesec brez televizije, ki sem jo spremljal prek d3go.

Moja pridružena vprašanja v tej temi so:

- ali kdo od vas gleda telemachov d3go preko računalnika, pod pogojem, da mu sploh deluje?

- na katerem operacijskem sistemu in s katerim brskalnikom gleda d3go

- ali obstaja kdo, ki mu d3go na win XP deluje?

- ali obstaja kdo, ki mu d3go deluje na win 7 in katerem (katerih) brskalniku?

Jaz sem poskusil vse mogoče, preizkusil na več različnih računalnikih, tako na XP kot na win 7, v brskalniku IE8 se d3go spletna stran s prijavo in sporedom sploh ne odpre, očitno gre za preveč novo kodo in jo brskalnik ne prebavi več.

S firefoxom mi na XP sicer pokaže spored, s klikom na oddajo se odpre okno za gledanje, javi da vtičnik verimatrix ni inštaliran... ampak je in tudi omogočen.

Na tehnični pomoči nimajo pametnega odgovora, seveda pri njih vse dela, vendar meni ne znajo pomagati, še več, na maile so prenehali odgovarjati, pod nos sem dobil tudi info, da je d3go zastonj... aha, potem ni treba da deluje, po njihovem Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... meni solidno dela na Win7(Chrome, Firefox), pa tudi na vseh Android napravah
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako ti lahko dela na chrome, glede na to da brskalnik nima več npapi podpore. Zdi se mi, da bo chrome kmalu na črni listi, saj bo vedno več aplikacij, ki ne bodo delovale in tudi sicer se chrome obnaša preveč po svoje, osebno mi je zaradi tega vedno manj všeč.

Trenutno nimam računalnika z win 7 in bi rad ponovno vzpostavil delovanje na win XP, na spletnih straneh d3go, tako slovenski kot srbski, piše, da naj bi delalo tudi z IE8, ja, nekoč je, pa že dolgo ne več. Pri firefoxu pa mi vedno znova javlja, da vtičnik ni inštaliran in ponuja DL. Nekje sem prebral, da bi moral nekje dodati izjemo za d3go popup, kdo kaj ve o tem?
Ugotovil sem tudi, da verimatrix izklopi, če poleg d3go zaženem film z VLC, no, to sem opazil še v časih, ko mi je d3go deloval.

Ali obstaja kdo, ki mu d3go deluje na win XP?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... no za Chrome sem napisal po spominu, ker ga trenutno nimam na mašini, firefox sem pa pravkar preizkusil in mi dela ok.

Za XPje pa ne morem pomagat, jih nimam nikjer...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trenutna ideja: da nesem prenosnik v najbližjo Telemachovo pisarno, kjer "njim vse dela", pa da skupaj pogledamo zakaj meni ne.
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 22, 2015 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tak odgovor sem dobil jaz, naj ga prinesem v LJ, pa bodo oni porihtali. Rolling Eyes

Telemachovci so vedeli povedati, da lahko da ne dela zaradi morebitnih nelegalnih windowsov, so hitro dobili kontro, da preizkušeno to ni res in da bodo dobili prenosnik z legalnimi windowsi in originalno nalepko, saj je bil tak kupljen.

Po eni strani trdijo, da na XP deluje, enako piše tudi na srbskih spletnih straneh, po drugi strani pa se izogibajo rešitvi, češ da je za XP ukinjena podpora s strani mikrosofta Brick wall

Karkoli sem našel na internetu, nikjer nisem prebral odgovora uporabnikov, da so zadovoljni, večinoma jim ne deluje, če pa deluje, so morali vložiti kar precej truda, da jim nekako deluje pa še to s prekinitvami.
Saj je tudi meni delovalo, večinoma brez težav, ampak sedaj ne več.

OK, razumem, da chrome ne bo več deloval, je pač njihova politika taka, da ne bo podprto nekaj vtičnikov in protokolov. Da mi ne dela v IE8 je zadeva jasna, njihova spletna stran je v "preveč moderni kodi", na firefoxu ne dela, čeprav naj bi menda na XP in firefoxu delovalo. Ostane torej win 7 in IE9, menda deluje brez težav, s poudarkom na menda.

Lahko zahtevam dodatni setup-box, za premostitev težav, vendar zame to ni rešitev, ker potem rabim dodaten zaslon z zvočniki, računalnik pa je že prižgan, zato je še ena naprava popolnoma odveč, tako energetsko kot prostorsko, sicer pa ne rabim kvalitetne slike na full screen, pač pa toliko da poslušam kakšen dnevnik, vreme, kakšno oddajo, ...

Saj me ima, da bi menjal ponudnika, samo problem je, da ni primerne alternative trenutno, sploh ne za TV.
Nazaj na vrh
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 7:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za spremljanje TVja prek spleta je alternativa tvin od telekoma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tvin menda deluje v vseh omrežjih in ni omejeno tako kot d3go, ki deluje le v telemachovem omrežju.

Za alternativo telemachu sem mislil mojo lokacijo in alternativo za moj primer, saj pri telemachu uživam zelo stabilen internet z visoko hitrostjo na kablu, do omarice čez cesto pa imajo tudi optiko. Telemachovo omrežje pri nas je hibridno. Alternative so potem drugi ponudniki na telefonski parici... in to sploh ni nobena alternativa, žal Evil or Very Mad na optiko torej lahko še dolgo čakam in le sanjam Pray

Torej, ponovno sprašujem, ali kdo uporablja storitev d3go Question

Nobeden Question

Potem ni čudno, da telemachovci trdijo, da jih nihče ne kliče in jim tečnari da ne dela, seveda, če smo pa uporabniki d3go izjemno redki.
Nazaj na vrh
vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.33
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2015 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v.j. je napisal/a:
Torej, ponovno sprašujem, ali kdo uporablja storitev d3go
Ravnokar preveril ali še deluje. In deluje (v ne-telemach omrežju), Windows 7 64-bit, Firefox 36.0.1.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 21, 2015 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz preveril , če še deluje , še vedno deluje na win 8.1 in IE,
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni deluje. Sedaj deluje celo na rootanem telefonu, kar prej ni. Applause
v.j.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela sedaj tudi na win XP, vendar je treba posodobit .NET framework, potem pa dela, sicer stalno javlja napako, oziroma javlja da vtičnik ni inštaliran. No, in tega vrli telesmehovci ne vedo, lahko bi vedeli in povedali, to sem slučajno ugotovil v pogovoru z nekom, ki je omenil, da v redkih primerih to povzroča napako in res.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni