|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 7:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred mesecem sem nabavil nov prenosnik. Če normalno delam na njem, mi baterija zderži dobri 2 uri. Na starem, pa mi je zadnje čase delala le še slabo uro. Imel sem ga 3 leta. Na njem sem delal vseživo, s tem da je baterija bila vedno priklopljena na adapter. Mislim da ji je potekel čas, zato se je tudi kapaciteta zmanjšala. Namreč uporabljal sem še prvo . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene muči vprašanje glede polnjenja baterije prenosnika.
Pred dobrim mesecem sem nabavil rabljen starejši prenosnik (HP Omnibook XE3), v katerem pa je bila baterija čisto zanič. Preko ebay-a sem naročil novo kompatibilno (prej NiMH-4000mAh, sedaj Li-ion 6600mAh). Pri nas bi bila skoraj 20.000-SIT brez poštnine, iz Nemčije sem jo dobil za 13.000- SIT skupaj s poštnino.
Sedaj pa vprašanje. Kot sem opazil, se prične polnjenje pri vsakem priklopu na omrežje, ne glede, če je računalnik ugasnjen ali prižgan. Zanima me, če se šteje ciklus polnjenja ob vsakem priklopu, tudi če je baterija stalno polna, ali se prične polnjenje pri določeni izpraznjenosti baterije? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
primozsu je napisal/a: |
Mene pa zanima, če je bolje baterijo ven vzeti, ko ga imam celi čas na omrežje prikloplenega ali je vseeno? |
Elektronika polnilca baterije poskrbi, da se baterija ne bo polnila, ko bo polna. Jemanje baterije iz računalnika medtem, ko je priključen na elektriko nima smisla.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker trenutno nimam doma "desktop" računalnika, uporabljam prenosnik. Najprej sem prakticiral napolni - uporabi do konca na baterijah - napolni ...., vendar ga imam sedaj nonstop priklopljenega na štrom. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Panasonic:
Pa si zamenjal tudi polnilec? Li-ion baterije rabijo posebne polnilce.
Da ne doživiš usode pre-nekaterih Sonijevih akumulatorjev. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pomislil tudi na to vendar pa v navodilih piše, naj bi bila kompatibilna zamenjava in kaj niso napajalniki za prenosnike univerzalni (19V) saj na njem nič ne piše za kakšne baterije je.
Verjetno je če v sami bateriji elektronika, ki uravnava polnjenje. _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
panasonic je napisal/a: |
Tudi mene muči vprašanje glede polnjenja baterije prenosnika.
Pred dobrim mesecem sem nabavil rabljen starejši prenosnik (HP Omnibook XE3), v katerem pa je bila baterija čisto zanič. Preko ebay-a sem naročil novo kompatibilno (prej NiMH-4000mAh, sedaj Li-ion 6600mAh). Pri nas bi bila skoraj 20.000-SIT brez poštnine, iz Nemčije sem jo dobil za 13.000- SIT skupaj s poštnino.
|
panasonic, mi lahko poveš kje v Nemčiji pa si kupil baterijo?
lp kose19 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Pet Jan 05, 2007 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem jo preko ebay-a, ne vem pa točnega naslova, ker sem jo nabavil preko prijatelja, ki ima PayPal in smo kar z njegovega računalnika naročili. Prišla je pa v 4-5 dneh po pošti, se mi zdi, da nekje z Berlina.
Poglej na ebay.de. Imaš kar veliko izbiro. _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Jan 08, 2007 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rahlo cenejša rešitev od nakupa nove baterije se najde: tukaj.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Pon Jan 08, 2007 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja kje pa se dobi potem take celice?A je možno tudi kje pri nas? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Tor Jan 09, 2007 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
No pa sem seciral mojo baterijo!
Ugotovitev je sledeča: dve celici do devetih zanič, tako da ni nič čudnega da se je baterija sesedla po minuti.
Izgubiti nisem imel kaj in sem tidve celici tri celice odstranil tako, da so mi ostale še trikrat po dve (trije pari celic - 3x3.6V). Priklopil sem na polnjenje ki je trajalo cca 20min kar je za kapaciteto 3800mAh sorazmerno malo.
In najboljše: ko sem računalnik vklopil je zagon uspel, česar prej nisem niti sanjati upal, in računalnik je deloval dobri dve minuti.
Kje se že dobi lake celice v SLO? Pa z čimvečjo kapaciteto?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Jan 09, 2007 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor mi je znano, naj bi Li-ion celic ne prodajali posebej ravno zaradi nevarnosti eksplozije ipd. Sicer povprašaj v Delko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni