|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj@ Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Jan 2007 16:46 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 1:11 pm Naslov sporočila: LCD od prenosnika na PC |
|
|
Ima kdo kake izkušnje na temo LCD panela od prenosnika priklopt na PC (VGA ali DVI).
Imam dva monitorja - panela od prenosnikov - Fujitsu Siemens.
Zanima me če kdo ve kaki so izhodi na grafični kartici (pa ne VGA izhod).
Preden je prenosnik 'umrl' sem uspel pomerit napetost na vezju za lučko (16V in 5V), vendar se prižge že na 12V.
Ali lahko pripelješ na monitor RGB signal in sinhronizacijo ali je potreben še kak vmesnik.
Z vezja je razvidno, da na elekrtoniko pride 4x po dva vodnika (+ -) in napajanje ter masa.
Če kdo ve kaj o LCD-jih naj prosim napiše, Vsaka informacija dobrodošla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70782.10
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 2:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj@ Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Jan 2007 16:46 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat sev dal iskat LCD v iskalnik, pregledal sem vse zadeve katere so vsaj malo dišale po lcd ekranu, pa nisem našel nič podobnega.
Torej če kdo kaj ve o notebook monitorjih, se zelo priporočam.
pozabil sem omeniti - gre za 1024x768
LP DJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Notebook ima LCD display priključen na svojo VGA kartico z precej perverzno povezavo. Bolj kot navaden VGA kabel. Bolj kot priklop dvo ali štirivrstičnega LCD. Za začetek potrebuješ pinout svojega LCD displaya. Tudi google o tem ne ve kaj dosti...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni