|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jozko Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 11:29 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.32
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 9:01 pm Naslov sporočila: image diska |
|
|
Živjo!
Imam en star računalnik mmx233, z win95.
V tem računalniku bi rad prekopiral sistemski disk na drugi računalnik.
zdaj pa me zanima, če je možnost, da vzamem disk iz starega računalnika in ga dam v novega.
Prekopiram disk iz starega računalnika na novega in nato disk vrnem nazaj v stari računalnik.
Računalnik nima mrežne kartice tako, da prek mreže ne pride u poštev.
Stari računalnik pa MORA OBVEZNO, ko mu vrnem disk delati kakor prej.
Mogoče se zdi vprašanje neumno ampak jaz moram biti siguren, da bo potem
disk še vedno delal na starem računalniku.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš disk samo bral v drugem računalniku, se ne bo nič spremenil, torej bo normalno delal. Kaj bi rad skopiral? samo podatke ali sistem? _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 9:55 pm Naslov sporočila: Re: image diska |
|
|
jozko je napisal/a: |
Živjo!
Imam en star računalnik mmx233, z win95.
V tem računalniku bi rad prekopiral sistemski disk na drugi računalnik.
zdaj pa me zanima, če je možnost, da vzamem disk iz starega računalnika in ga dam v novega.
Prekopiram disk iz starega računalnika na novega in nato disk vrnem nazaj v stari računalnik.
Računalnik nima mrežne kartice tako, da prek mreže ne pride u poštev.
Stari računalnik pa MORA OBVEZNO, ko mu vrnem disk delati kakor prej.
Mogoče se zdi vprašanje neumno ampak jaz moram biti siguren, da bo potem
disk še vedno delal na starem računalniku.
LP! |
Če boš kopiral samo podatke bo šlo, če pa misliš seliti sistem no-way na tak način. Ko boš "handlal" pazi še na master in slave ampak to prav gotovo že veš.Disk bo samo po branju in kopiranju ostal ravno takšen, kot je bil, če seveda ne uporabljaš kakšnih čudnih orodij ali SW, ki packa vsepovsod. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je nameščen Win95 bi z ghost-om diska načeloma lahko zadevo dupliciral na drugem (ne preveč različnem) PC-ju. Pred zagonom novega je potrebno še malo telovadbe z namestitvenimi datotekami, če teh ni na disku.
Kar se pa tiče zahteve, da bi po kopiranju primarni sistem moral delati 100% sem pa že malo skeptičem . V tem primeru gre za tako star sistem, da gre lahko marsikaj narobe. Teoretično sicer nič, praktično se mi je pa že zgodilo, da se je po kakšnem hujšem naporu začel disk obnašati čudno. Zadevo izvedi pazljivo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damek Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.65 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Tor Jan 23, 2007 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi še najbolje bilo v star računalnik zmontirati kak pekač, da bi z njega spekel podatke na CD ali DVD in jih tako prenesel na drug računalnik  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Jan 24, 2007 1:55 am Naslov sporočila: |
|
|
damek je napisal/a: |
Mogoče bi še najbolje bilo v star računalnik zmontirati kak pekač, da bi z njega spekel podatke na CD ali DVD in jih tako prenesel na drug računalnik  |
A ni LAN boljša varianta? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni