|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 10:19 am Naslov sporočila: Conrad iste cene??? |
|
|
Danes sem se malo sprehajal po naši conradovi strani in ugotovil, da imajo iste cene kot pred vstopom v EU. To me resnično malo bega, saj bi cena morala biti nižja vsaj za višino carine. Je res naš zastopnik za conrad tako požrešen ali pa samo cen na netu še nimajo posodobljenih
Lp
Toshiba
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.89
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
za točno informacijo bo bolje, da pokličeš v e-trading in jih vprašaš (omeni tudi vstop v EU).
Jasno pa je, da so zelo požrešni. Če se že prej ni splačalo kupovati tam, se bo ob nespremenjenih cenah še manj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

Pridružen-a: Tor 21 Okt 2003 8:56 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana - Šiška
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam samo kar je preveč je pa preveč, ne [slovenščina je zame španska vas] zdej še carino pobasat v žep. Znajo iskoristit priložnost, da se po en modul ne boš vozu v tujino, sam carino, bi pa zdej lohka odbil.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
za točno informacijo bo bolje, da pokličeš v e-trading in jih vprašaš (omeni tudi vstop v EU). |
Sam sem se kak teden nazaj zanimal preko emaila:
Copy/paste
Spoštovani,
Zanima me, če se bodo po novem kaj spremenile cene, ker ne bo več carine ?
Primer :
Tester kablov PTS 100
Kat.št. 100520-01
Cena: 32.590,00 SIT
V Grazu:
LEITUNGSZUORDNUNGSGERÄT PTS 100
Artikel-Nr.: 100520 - 62
107,95 EUR
(inkl. 20% MwSt.)
entspricht Netto 89,96 EUR
V Nemčiji:
LEITUNGSZUORDNUNGSGERÄT PTS 100
Artikel-Nr.: 100520 - 14
Preis nur 97,86 EUR
PO uradnem tečaju 239sit je razlika 6800 sit proti ceni instrumenta v Grazu
ter 9160 proti ceni v Nemčiji kar niti pod razno ni sprejemljivo. Mi lahko
objasnite zakaj taka razlika v ceni. Mislim, da glede na take cene ne boste
preživeli v Evropi, kajti v petek sem bil v Conradu v Grazu ter sem tam
videl neverjetno veliko slovenskih kupcev.
Lep dan želim
Še odgovor:
ozdravljeni,
spremenile so se cene za določene artikle. Vsi ti artikli in nove cene so
predstavljene v pravkar izdanem katalogu.
Katalog Vam lahko pošljemo na dom brezplačno.
Lep pozdrav
Urška Poljanec
Mimogrede brezžična barvna kamera v "novem slovenskem " katalogu stane ca 33 000 sit V Conradu v Grazu pa manj kot 100 Eur Vrjetno se bom ravno jutri zapeljal gor po njo. Glede nakupa v tujini - mislim, da se po malenkost večji nakup izplača zapeljati čez mejo na en sobotni izlet tudi iz centra Slovenije.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Ha Silvo, ampak na vprašanje ti pa ni odgovorila . No res škoda, da se jim ne da razumeti, da če bi spustili ceno vsaj za stroške, ki so jih prej imeli s carinjenjem, da bi imeli več kupcev, ker meni se res ne gre v Gradec, ker ga sploh ne poznam, pa še nemščina mi je "loša strana".
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Toshiba
Precej sem potoval po državah zahodne Evrope. Pa razen bolj polomljene angleščine ne obvladam tujih jezikov. V Nemčiji in Avstriji nisem imel nikakršnih težav s tem , celo v Italiji in Franciji kjer so tradicionalni "poligloti" ( še svojega jezika ne obvladajo najbolje) , sem se s svojo polomljeno angleščino pretolkel brez večjih težav.
Torej veselo pot pod kolesa , E-trading pa naj crkne , dokončno in za vselej!
lp Slowfly
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudolph Član

Pridružen-a: Tor 24 Feb 2004 9:47 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.11 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav vsem!
Pred kratkim sem računal kakšna je razlika v ceni pri nakupih
po pošti če se naroči pri Etradingu ali pa iz Nemčije. Zaključek
je, da se stroški nakupa ujamejo pri 100 evrih (brez ddv-ja).
Za nakupe nad 100 evri je ugodneje naročiti iz Nemčije, a žal
v Slovenijo ne pošiljajo, ker ima naš zastopnik ugodne cene in
da naj naročim pri njemu. To so mi odgovorili na e-mail.
ZAKLJUČEK: Trgovini se ne splača se delat za majhne dnarje.
Štromarski pozdrav od
Rudija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej če bi drugi ljudje vedli kake so razlike v ceni tukaj in tam, potem bi mogoče prišlo do kakega preobrata. Sam grem v konrad le v skrajni sili. Sem pa mel [slovenščina je zame španska vas] sošolca ki je bil zaposlen v konradu. No in mi je rekel da na dan prodajo za približno pol mio sit robe. Samo to je blo kaki dve leti nazaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toshiba Član

|
Objavljeno: Pet Maj 21, 2004 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se bo res treba enkrat odpravit na izlet v Gradec, samo bo prej treba malo pretuhtati, kaj vse rabim. Najhuje je ko se vrneš v Lj. in ugotoviš da si [slovenščina je zame španska vas] še to in to... Kar se pa evrov tiče imaš pa tudi prav treba jih imeti .
Pa mogoče kdo ve kako je potem z garancijami, recimo tam kupiš neki instrument in ti v garancijskem roku crkne, ga lahko potem reklamiraš pri nas, saj mora tudi e trading imeti pooblaščene serviserje???
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2004 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo.
Glede garancije se ni potrebno kaj prevec sekirat.Ce je pooblascen serviser za izdelek v slo ga ne bo brigalo kje si ti to kupo.Drugo je seveda ce ga ni.
Sam sem zraven Sony avtoradia dobil debelejso knjigo s pooblascenimi serviserji kot pa tisto z navodili.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2004 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
no jaz sem doma blizu italjanske "meje" in me zanima če je tudi mogoče kakšen conrad v italiji
do gradca se mi zdi nekako daleč
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Maj 22, 2004 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar sem prišel domov s sobotnega "izleta" Bil sem tudi v Grazu v Conradu. Žal tiste brezžične barvne kamere katero sem želel kupit ni bilo več na zalogi. Kupil sem edino baterijsko svetilko na 7 led diod, ki je v lepem kompaktnem kovinskem ohišju kataloška 855068 www.conrad.at Napaja se iz 3 AAA baterij. Sveti izredno močno. Piše, da naj bi alkalne baterije držale 70ur
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2004 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj o zgoraj omenjeni svetilki. Ni mi dalo miru tistih 70 ur delovanja. Zato sem izmeril tok. Teče okroglih 200mA pri napetosti 4.5V (3 AAA baterije) je to 0.9W. Dvomim sicer, da bodo držale 70ur - vrjamem pa, da bodo držale zelo dolgo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Ned Maj 23, 2004 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, koliko si odštel za tisto led svetilko? Jaz sem namreč pozimi kupil svetilko na 4 led diode in sem dal nekaj čez 7ksit. Je pa naglavna in zelo malega formata. Baterije pa naj bi držale v 'ekonomični rabi' cca 150ur.
Sprašujem se kako sem prej shajal brez nje, ker je zelo priročna za delo v temi. Ima zelo dobro svetilnost, je lahka in vodotesna. Skupna teža (z baterijami) je le 78g in je praktično ne čutiš na glavi. Kupil sem jo z namenom, da bi jo uporabljal za turno smučanje pozimi, zdaj je pa priročna za delo v temi, če nimaš pri roki prenosne svetilke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni