|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 8:58 am Naslov sporočila: Wirless pri modelu WL-566gM |
|
|
Pozdravljeni!
Pravzaprav nevem natanko kam naj uvrstim to temo. Skratka, zamenjal sem moj prejšnji brezžični ruter z malo boljšim. Signal pri modelu WL-566gM je res izvrsten, ampak me mali skrbi zaradi "stranskih učinkov"-zdravja. Namreč nekje sem zasledi, da wirless signali oddajajo neko sevanje, ki so zdravju škodlijivi.
Kaj menite vi, ga lahko postavim v sobo kjer spim, ali je boljše da ga postavim v nek drug prostor ?
Hvala! _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 9:05 am Naslov sporočila: Re: Wirless pri modelu WL-566gM |
|
|
trobida je napisal/a: |
......nekje sem zasledi, da wirless signali oddajajo neko sevanje, ki so zdravju škodlijivi. |
Kaj pa mobilnik? On tudi seva! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo matematike v roke, pa boš ugotovil, da so Domžale takorekoč mrtvo mesto. Pravi čudež, da v resnici ni tako. Torej, kje je napaka ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj kolega je na Pohorskem oddajniku dočakal penzijo, pa je čisto normalen. No ja ni ravno čisto, je radioamater. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Ned Jan 28, 2007 10:11 am Naslov sporočila: Re: Wirless pri modelu WL-566gM |
|
|
trobida je napisal/a: |
Namreč nekje sem zasledi, da wirless signali oddajajo neko sevanje, ki so zdravju škodlijivi. |
Seveda - oddaja mikrovalove Sevanje pada s kvadratom razdalje in je (za opremo, katero je dovoljeno prodajati navadnim smrtnikom brez dodatne papirologije) ze tako omejeno.
Po drugi strani je pa domet dobre brezzicne antene tudi skozi nekaj zidov, zato niti ni potrebe, da bi router tlacil ravno ob vzglavje svoje postelje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Količina sevanja (neionizirajoče sevanje), ki ga odda naprava je majhna. Bistveno manj kot ga odda v zrak prižgan televizor. Za morebitno izpadanje las in zob (,..., ...) ne bo kriv router ampak kaj drugega. Oddajna moč je tam okoli nekaj 10 miliwatov. Ista frekvenca z večjo močjo (kilowat in več) se uporablja za mikrovalovne pečice. Te se smatrajo za povsem varne. Res pa niso primerne za sušenje domačih živali.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 11:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem že razmišljal o wireless, pa je edini primeren prostor pri meni pod pisalno mizo... Hja, nekako se ne bi zanašal na zanemarljive učinke sevanja... Da ne bodo takšni v prihodnosti okoli hodili in OX  _________________ Lp,
Matevž
Nazadnje urejal/a NeoTO Pon Jan 29, 2007 1:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
NeoTO je napisal/a: |
... Da ne bodo takšni v prihodnosti okoli hodili in OX  |
Wireless je v uporabi zelo kratek čas. Če malo naokoli pogledaš, je polno takih ( in OX in in ) naokoli. Še iz pred wirelessa. To dokazuje, da radijsko sevanje ni škodljivo.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
No če je tako, potem bo v mojem primeru oddaljen nekaj metrov stran od postelje .
Hvala za odgovore! _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni