|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 9:10 pm Naslov sporočila: Bios pomagajte :( |
|
|
Pozdravljeni flashal sem bios a sem se zelo nasral dobil sem kao verzijo 1005 ki bi naj bila najnovejša a noter je nekdo pottaknil 2000 verzijo ko sem sflashal je javilo: -- fail -- sedaj se računalnik več ne zažene dalje od prepoznave IDE naprav pa še to je vse čudno kaj nardit    |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00 Prispevkov: 270 Aktiv.: 1.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od plate.
Pri večini je tako, da lahko kupiš novo plato oz. Bios čip.Teoretično bi mogoče šlo tudi tako , da čip vzameš ven in ga v programatorju nanovo zapišeš.
Ti Bios čipi so ponavadi navadni epromi tako, da podatnkov ne moreš kar tako povrnit.
Velja pa nekako nepisano pravilo, da se glede flasha za bios zaupa samo programom od proizvajalca.
Če plata ni vredna vsaj 80Eu bi jo jaz kar zamenjal z novo.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
HeHe
se opravičujem za zmazek v prvem postu vendar mučila me je jeza ... zrihtal sem zadevo .. cd od matične noter.. je zaznal da je Bios ROM ocorupted .... bla bla bla pa je potem zagnal programiranje in mi zadevo rešil.
Sedaj pa me zanima kako rešit stvar z novim diskom 320Gb ki ga prepozna kot 131Gb  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nadgradi BIOS, tako da bo podpiral LBA48. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pet Feb 02, 2007 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem tako vedel da bom moral nadgradit bios vendar pa imam težavo katero koli verzijo biosa prenesem iz interneta (magari iz original ASUSOVE strani) mi napiše Programming --Fail--.
Matična: ASUS P4XP-X
Edit:
Na ASUS forumu sem prebral da z 1005 verzijo baje deluje okej , vendar meni nič ne gre z to verzijo bolše --Fail-- potem pri zagonu pa piše Copyright 2000 pa take neke finte
Edit: tudi to težavo sn odpravil po instalaciji SP2 je windows prepoznal celoten disk , v biosu pa je že od vsega začetka pisalo 319000MB pa nisme videl tako da ta stvar je delno rešena kajti sistem me še vedno zeza in se ruši tom probal jutri zadevo uredit. Kajti v instalaciji XP Verzija: 2002 SP1 še imam vedno progleme ker je samo 131GB zaznanaga pa dobro bom že nekako , vsak komentar dobrodošel !
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uross Član

Pridružen-a: Ned 10 Dec 2006 0:33 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: Sp. Besnica
|
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probi iti v Computer Management pod disk Management. Tukaj bi ti moralo pisati vse o disku, koliko particij imaš, v kakšnem stanju je disk (mislim kjue imaš vindovse naložene, koliko imaš še prostega itd.). Najdeš ga pa v nadzorni plošči pod Admistrative Tools.
Podobno težavo sem imel tudi [slovenščina je zame španska vas], ko sem kupil računalnik, mi je zaznal 130GB namesto 200GB vendar sem šel v Computer Management in formatirov še dodatno particijo, tako da imam sedaj eno 130GB drugo pa 70GB približno veliko.
LP Uroš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po ponovni instalaciji windowsov sem lociral napako in ugotovil da po instalaciji driverjev za tv kartico se sistem pri zagonu kar resetira pomoč ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
noname je napisal/a: |
Po ponovni instalaciji windowsov sem lociral napako in ugotovil da po instalaciji driverjev za tv kartico se sistem pri zagonu kar resetira :x pomoč ? |
Bootaj windowse v safe mode (tipka F8 pri zagonu) in deinstaliraj driverje od tv kartice.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Heh vem to saj če disablam v device managerju tv kartico se tud mormalno zažene  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
noname je napisal/a: |
Heh vem to :wink: saj če disablam v device managerju tv kartico se tud mormalno zažene :roll: |
Zagotovo uporabljaš napačne driverje. Pojdi na web proizvajalca in poizkusi točno to, kar imajo. Če ne dela zadnja verzija, poizkusi predzadnjo. Pobiranje driverjev kar tako iz neta, ali pa podoben driver zagotavljajo, da stvar ne bo delovala v redu. Sedanje (nedelujoče) driverje deinstaliraj. Tudi WDM driverje.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni