|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2020 5:59 pm Naslov sporočila: Telefonska številka SMS centra? |
|
|
Torej rešujem eno starejšo telemetrijo naveza treh S7200 ter pripadajoči siemensovi seriski modemi. Zadeva občasno neha delovati. Reset običajno zadevo spet oživi.
Izvornega programa krmilnikov nimam. Sem pa s krmilnika snel programe. Tisto sneto je dokaj nepregledno - ni komentarjev polovica kode je pisane v STL -oz je bila sneta kot STL. Del kode sem sicer že analiziral. En krmilnik, ki ni več v rabi sem že pred časom izločil. Sedaj sem se odločil da tole spišem na novo. Ko sem gledal obstoječo kodo, sem opazil, da se med drugim ob inicializaciji modemu pošlje AT+CSCA=+38641001333 (to je mobitelov SMS center) Kako funkcijo sploh ima to? Zadeva je še bolj čudna, ker vse skupaj načeloma deluje - a ponudnik že nekaj časa ni več mobitel ampak A1, ki ima drugo številko SMS centra. Sam tega nikoli nisem pošiljal modemu. Sem tudi spisal testno proceduro - sms gre naprej brez te inicializacije. Prav tako lahko sprejmem SMS. V čem je torej fora številke SMS centra? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2020 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo,
pred veloko časa sem podobno težavo.
Imel sem GM47 in pri njem sem se prvič srečal s tem ukazom.
V txt modu ni pošiljal SMS-a dokler nisem vpisla CSCA številke.
Kako je s spremembo operaterja, ne vem, vem pa da je potem vse delalo, tudi pri drugih operaterjih.
v pdf-u AT ukazov pa piše:
3.3 Message Configuration Commands
3.3.1 Service Centre Address +CSCA
Parameter Command Syntax
Command Possible response(s)
+CSCA=<sca>[,<tosca>]
+CSCA? +CSCA: <sca>,<tosca>
+CSCA=?
Description
Set command updates the SMSC address, through which mobile originated SMs are transmitted. In text mode, setting is
used by send and write commands. In PDU mode, setting is used by the same commands, but only when the length of
the SMSC address coded into <pdu> parameter equals zero.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Nov 05, 2020 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam občutek, da na novejše sim-e to številko operater že napiše. Modem pa jo potem sam pobere. Bom jutri modem skonektal s terminal-om ter poskusil kaj vrne AT + CSCA? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni